Totul despre diferența dintre un iepure și un iepure

Știi în ce fel diferă iepurii de iepuri?De regulă, mulți dintre noi, iepuri și iepuri, sunt în mod greșit clasificați ca rozătoare și, de asemenea, cred că diferența principală dintre un iepure și un iepure este că un iepure este un animal sălbatic, iar un iepure este același iepure, doar domesticit. În acest sens, desigur, există ceva adevăr, totuși, totul nu este atât de simplu pe cât pare la prima vedere. Să ne dăm seama în ce fel diferă iepurii de iepuri..

Principalele diferențe

Ambele animale aparțin ordinii Lagomorphs și ambele pot fi sălbatice. Cele două animale au puține asemănări:

 • Stilul de viață și procesul vieții.
 • Specificitatea obiceiurilor.
 • Atitudinea față de creșterea descendenților.
 • Structura fiziologică.
 • Preferințe de gust.
 • Dușmani comuni.

Iepurele este mai mare, mai puternic și mai rapid decât iepurelePe aceasta, poate, toate asemănările. Dar au multe diferențe. În primul rând, este demn de remarcat geografia distribuției acestor animale. Deci, de exemplu, iepurele este un animal singuratic practic nelegat de un teritoriu specific. Locuiește oriunde există vegetație arbustivă, care îl servește nu numai ca sursă de hrană, ci și ca adăpost. Europenii, exploratori de noi pământuri și oceane, le-au importat în diferite țări, datorită cărora s-a obținut o distribuție atât de largă..

Iepurii sunt mult mai mici, există puțin peste 20 de specii. Populația lor principală locuiește în America de Nord și Africa. Desigur, pot fi văzute în alte țări, dar, cel mai probabil, deja ca animal de companie..

Cum diferă un iepure de aspectul unui iepure?

S-ar părea că ambele animale sunt foarte asemănătoare ca aspect. Aceleași urechi lungi, coadă pufoasă și blană. Dar, în ciuda acestui fapt, există încă diferențe. După cum sa menționat mai sus, iepurii nu stau liniștiți și își schimbă activ habitatul. Datorită activității lor ridicate pe mobil, au multe membre mai bine dezvoltate, și sunt puțin mai mari. Iar iepurele în sine este din fire mai mare decât un iepure. Iepurele, spre deosebire de iepure, își schimbă culoarea în funcție de anotimpuri - până la iarnă se varsă și devine alb, iar până la vară este gri.

Diferența dintre cele două se observă și în comportament. Iepurele este mai nervos, se teme constant de ceva, distras de ceva. Are organe de auz, vedere și miros bine dezvoltate. Când se confruntă cu pericolul, el fuge întotdeauna. Iepurele mai calm și mai echilibrat. Când vede un lup sau o vulpe, de obicei se ascunde într-o gaură din apropiere, dacă nu există, apoi sapă una nouă în câteva secunde.

Iepurii sunt mai calmi și ușor de îmblânzit.Iepurii, chiar și cei care trăiesc în sălbăticie, sunt, de asemenea, calmi în natură. Sunt ușor de îmblânzit. Prin urmare, ele pot fi adesea văzute ca un animal de companie și nu numai într-o fermă, ci și într-un apartament obișnuit. Este imposibil să îmblânzești iepurii, ei sunt animale sălbatice cu drepturi depline nu poate trăi în captivitate, și, prin urmare, cu prima ocazie, vor fugi în pădure, în habitatul lor natural. Cu toate acestea, acestea sunt încă de mare interes pentru oameni..

Pentru că obțin blănuri foarte valoroase și carne foarte gustoasă și în același timp sănătoasă. Prin urmare, sunt vânate în mod constant..

Descendenți

Nu este un secret pentru nimeni că amândoi cresc.. Perioada de sarcină iepurele are 32 de zile, iepurele este de o dată și jumătate mai mult - 45 de zile. Puiul de iepure are în medie 10-16 iepuri tineri. Iepurii sunt animale domestice și trăiesc de obicei în zone cu cele mai favorabile condiții și îi îmbunătățesc pe tot parcursul vieții. Având în vedere acest lucru, descendenții sunt dați pe tot parcursul anului. Iepurii se reproduc numai în condiții meteorologice favorabile, puteți spune cum și unde.

Nou nascut iepurii sunt orbi, surzi și fără păr. Iepurele îi hrănește până la patru săptămâni, după care pot trece la viața independentă. De asemenea, femelele de iepure au un instinct matern crescut și deja de la începutul sarcinii încep să pregătească condițiile pentru creșterea descendenților lor. Cu toate acestea, în ciuda calităților lor materne, sunt foarte părtinitori față de iepurii altor oameni, nu-i acceptă, în cele din urmă, îi pot pur și simplu rupe. Prin urmare, nu va funcționa pentru a pune puii altor persoane pentru hrănire..

Iepurele se nasc deja adaptate viețiiIepurii sunt opusul lor. Litiera unui iepure este de 2-4 pui. ei se nasc pe deplin format: cu lână, văd, aud și se pot hrăni singuri, chiar și mâncarea adulților. În primele câteva zile, iepurii stau într-un loc retras. Mama lor îi hrănește cu lapte o singură dată, apoi fuge, lăsându-și copiii să se descurce singuri, în speranța că un prădător precum un lup sau o vulpe nu îi va găsi. Când puiul este flămând, începe să emită infrasoane, pe care iepurii le pot auzi bine. Și aici nu putem decât să sperăm la noroc, că o altă femelă va fugi în apropiere după o naștere recentă și va putea hrăni iepurele altcuiva cu lapte.

Încrucișarea iepurilor și iepurilor

Cu siguranță mulți sunt interesați de întrebarea: este posibil să traversezi un iepure și un iepure? Răspunsul va fi fără echivoc. Treceți reprezentanții acestor animale nu pare posibil. Încercările multor crescători care încearcă să îmbunătățească populația de iepuri nu au dat rezultate pozitive.

În acest caz, totul depinde de caracteristici genetice două animale. Iepurii au 22 de perechi de cromozomi, iar iepurii - 24. Nimeni nu a reușit încă să obțină un hibrid dintre aceste două animale. Probabil că este mai ușor să traversezi un bărbat și o maimuță. În plus, iepurele și iepurele au sentimente ostile unul față de celălalt..

Să rezumăm principalele rezultate ale modului de a distinge un iepure de un iepure:

 1. Iepurele are dimensiuni mai mari, cu organe de auz, vedere și miros bine dezvoltate. Și, de asemenea, cu membrele mai dezvoltate, datorită cărora este mult mai rapid.
 2. Iepurii și iepurii sunt atât de diferiți încât nu pot fi traversațiSchimbarea culorii. Alb iarna, gri vara. Iepure - iarna și vara într-o singură culoare.
 3. Reproducere. Iepurii se reproduc din martie până în septembrie, iepuri pe tot parcursul anului. Aceștia din urmă își cresc descendenții. Iar primii sunt abandonați soartei lor.
 4. Iepurii sunt animale complet sălbatice care nu pot fi îmblânzite, spre deosebire de rudele lor. De asemenea, prin natură, sunt animale singure care își schimbă în mod constant habitatul..
 5. Spre deosebire de iepuri, puii se nasc imediat cu păr, pot auzi, vedea și hrăni singuri..

Poate că asta este tot. Acum știi cum să distingi doi reprezentanți ai ordinului Lagomorph.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Totul despre diferența dintre un iepure și un iepure