Colivie pentru un iepure decorativ

Cuști de iepuri - cumpărați-vă sau creați-vă?Iepurii pitici și decorativi au devenit atât de populari ca animale de companie datorită blănii lor frumoase, caracterului amabil și culorilor interesante ale hainei. Aceste animale de companie aduc multă bucurie, dar și multă grijă și întreținere..

Cerințe generale

În ceea ce privește temperatura, iepurii sunt destul de nepretențioși. La temperaturi de la +10 până la +20 ° C rasele pitice se vor simți grozav, pentru cele decorative temperatura acceptabilă este de la +10 la +25 ° C.

Ceea ce trebuie strict evitat sunt curenții de aer și schimbările bruște de temperatură. Același pericol pentru animale de companie reprezintă, de asemenea, o umiditate prea mică sau extrem de ridicată a aerului. Dacă apartamentul asigură funcționarea constantă a încălzitoarelor, va fi util să achiziționați un umidificator de aer, astfel încât să fie confortabil nu numai pentru animalul de companie, ci și pentru proprietari.

Igienă

Cuști pentru iepuri decorativi - păstrarea animalelor acasăCușca este o casă cu drepturi depline pentru iepure: aici doarme, mănâncă, se joacă și crește. Prin urmare, este important păstrați cușca curată și aveți grijă de curățarea în timp util. Dacă tava se află în afara cuștii, va fi curățată puțin mai rar..

Ar trebui să aveți grijă nu numai de cușcă, ci și pieptănați blana animalului în timp util, curățați și tăiați unghiile și, uneori, blana (pentru rasele cu păr lung).

Toaletă

Va fi ușor să vă antrenați iepurele la toaletă, deoarece acestea sunt ușor de antrenat. Cel mai bine este să așezați cutia de gunoi în afara cuștii animalului, astfel încât iepurele să nu trebuiască să doarmă aproape de locul în care merge la toaletă. Așezarea toaletei în afara cuștii animalului vă va permite să curățați iepurele mult mai rar..

Pentru a vă antrena animalul la litiera de gunoi, ar trebui să puneți întotdeauna excrementele în același loc, deoarece animalele reacționează brusc spre mirosul înțepător. După o anumită perioadă de timp, animalul de companie va putea găsi singur colțul potrivit.

Cea mai bună cutie de gunoi pentru un copil pufos va fi o cutie obișnuită de gunoi pentru pisici, cu o rețea „picioare uscate”. Ca umplutură, puteți utiliza rumeguș obișnuit sau așternut destinat pisicilor. Ar trebui să alegeți o tavă cu un grătar de plastic, astfel încât excrementele să cadă prin ea în tava pentru rumeguș. În acest fel, iepurele nu își va murdări picioarele..

Mersul pe jos

Iepurii sunt foarte activi și curioși, așa că au nevoie de aer proaspăt și de experiențe noi. Nu poți forța un bebeluș pufos să stea între patru pereți toată viața..

Lasă cușca să fie un refugiu temporar pentru iepure, unde se poate ascunde de pericol, iar în restul timpului va putea să meargă liber prin cameră. Această opțiune îi va încânta pe prietenul tău cu blană și pe tine..

Cusca de iepure - cum sa o alegi pe cea potrivitaDar nu uitați că iepurii sunt rozătoare, nu le costă nimic să roască prin sârmă. Ar trebui să aveți grijă în avans pentru a limita accesul unui animal de companie cu blană la astfel de lucruri..

Un iepure domestic nu numai că trebuie să se mute dintr-o cameră în alta, dar, de asemenea, să nu se împiedice să se jefuiască în aerul curat. Este nevoie de cumpărați un guler și lesă pentru animalul dvs. de companie și puteți merge în siguranță la o plimbare cu animalul dvs. de companie. Acesta este un mod minunat de a avea un timp bun atât pentru proprietar, cât și pentru bebelușul cu blană..

Tovarăș

Iepurii domestici sunt sociabili și excesiv de activi, astfel încât uneori se pot simți triști fără companie. În acest caz, îi puteți adăuga același coleg de cameră cu urechi. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că doi masculi cu siguranță nu se vor înțelege împreună și vor începe o luptă pentru teritoriu, așa că o astfel de alianță comună nu ar trebui luată în considerare. În ceea ce privește coabitarea unui cuplu heterosexual, această opțiune este de preferat să se ia în considerare numai dacă bărbatul este castrat. Dar două femele se vor înțelege bine și se vor simți confortabil să trăiască în aceeași cușcă, fără a-și provoca neplăceri semnificative unul altuia și proprietarilor..

Amplasarea unei celule într-un apartament sau o casă la țară

Iepurii adulți cântăresc de obicei nu mai mult de două kilograme, deci sunt perfect adaptați pentru a locui într-un apartament. Spre deosebire de rasele ornamentale, rasele pitice consumă mult mai puține alimente și deșeuri.

 • Pentru conținut confortabil într-un apartament de rase pitice, se recomandă construirea unui podium scăzut, astfel încât animalul să nu simtă pericol. De asemenea, este demn de remarcat faptul că iepurii se tem de sunetele puternice și dure, astfel încât un loc pentru casa lor ar trebui să fie ales cât mai retras, liniștit și confortabil..

Iepurii sunt animale blânde, sensibile și timide. Nu ar trebui să echipați cușca într-o bucătărie aglomerată sau pe coridor, este mai bine să faceți acest lucru undeva în colțul camerei, astfel încât animalul să se simtă în siguranță și confortabil.

Curentele de aer trebuie evitate la aerisire. Nu trebuie să vă așezați animalul de companie lângă baterii, aparate de aer condiționat sau sub soarele arzător de pe balcon.

 • Iepuri decorativi sunt mai mari decât omologii lor pitici, deci necesită mai mult spațiu. O casă de țară va fi o opțiune ideală pentru păstrarea unei rase decorative..

Cusca cu mai multe etaje pentru iepuri și rozătoare este convenabilăDacă intenționați să așezați animalul pe un balcon sau verandă, trebuie să vă asigurați că cușca nu se află sub razele arzătoare ale soarelui sau în curenții de aer. Cușca ar trebui să fie echipată cu o ușă din plasă, astfel încât animalul de companie să aibă acces constant la aer proaspăt, fără a suferi de înfundare. O casă mică pentru iepure ar trebui să fie proiectată în cușcă, astfel încât să se poată odihni periodic în ea și să se ascundă într-un colț retras.

Dacă ați cumpărat un iepure, dar totuși nu ați găsit un loc potrivit în apartament pentru a instala o cușcă acolo, lăsați animalul să meargă la plimbare. Și în locul pe care îl alege, pune o volieră. Deci iepurele îți va arăta unde va trăi cel mai confortabil..

Mărimi pentru diferite tipuri de iepuri

Greutatea standard a speciilor decorative este de până la 5 kg, iar a speciilor pitice - 2 kg. Pentru fiecare iepure, cușca trebuie aleasă individual, în funcție de mărimea sa.

Un factor important în alegerea unei cuști pentru un iepure decorativ este cantitatea de timp pe care o va petrece în el. Dacă iepurele are ocazia să se plimbe liber în jurul apartamentului, iar cușca îi va servi ca un loc pentru a petrece noaptea, puteți alege o mică opțiune. Dimensiunea minimă a cuștii pentru iepurii pitici este de 40x70 cm.

Dacă cușca servește ca o casă cu drepturi depline pentru iepure, ar trebui să alegeți o opțiune mai spațioasă, de aproximativ 35x85 cm.

Rasele decorative de iepuri sunt mult mai mari, deci au nevoie de o casă mai mare. O cușcă pentru o noapte poate avea 45x80 cm, iar o cușcă pentru un loc de reședință permanent - de la 50x100 cm.

Nu trebuie să fii prea strict în ceea ce privește dimensiunea cuștii pentru un animal de companie pufos, deoarece ar trebui să aibă un loc unde să sară, să alerge și să se distreze în toate modurile posibile. Dacă vă gândiți cu înțelepciune la alegerea unei cuști și la amenajarea acesteia, animalul dvs. de companie va fi confortabil și confortabil în ea..

Nu uitați că prezența constantă într-un spațiu restrâns poate provoca deformarea scheletului și a organelor interne. Când alegeți o cușcă, trebuie să vă amintiți că trebuie să fie de cel puțin 4 ori mai mare decât animalul de companie și el ar putea sta liber pe picioarele din spate.

Cum să alegi cușca potrivită

Un criteriu important în alegerea unei case pentru un animal de companie este siguranța animalului de companie și ușurința de a curăța cușca. Elementele structurale ale cuștii nu trebuie alese și prezintă un pericol pentru animal.

Băutorul și alimentatorul trebuie rotunjite, iar podeaua nu trebuie să alunece, astfel încât animalul să nu se rănească singur. Podeaua ar trebui să fie formată dintr-o plasă de plastic cu un palet - aceasta este cea mai convenabilă opțiune.

Colivie cu toba pentru iepuri decorativi domesticiVarianta ideală a cuștii este un corp de zăbrele și un palet de plastic adânc de 15 cm. Atunci când alegeți o cușcă, trebuie avut în vedere și faptul că ar trebui să fie alcătuită din tije metalice identice, neacoperite cu vopsea. Iepurii mestecă tot ce le vine, așa că cușca trebuie să fie puternică, iar capacul să fie rezistent.

Ziarele, rumegușul, paiul și așchii sunt cel mai bine folosiți pentru așternut - absorb bine urina și absorb mirosurile neplăcute. Iepurilor le place să roiască în rumeguș, așa că trebuie să îl schimbați cât mai des posibil, astfel încât animalul să nu se îmbolnăvească și insectele să nu înceapă.

Cușcă de transport

Adesea, proprietarii refuză să cumpere o cușcă pentru transport, explicând acest lucru prin faptul că nu se vor muta nicăieri și că animalul lor de companie cu siguranță nu se va îmbolnăvi. Dar în momentul în care trebuie să plecați urgent sau animalul are nevoie de ajutorul unui medic veterinar, nu există o cușcă pentru transport.

Furnizați iepurelui un purtător în avans. Puteți acorda preferință purtătorilor de pisici pentru transport. Este imperativ să așezi ceva moale în partea de jos, astfel încât picioarele animalului să nu alunece și să nu provoace neplăceri.

Cușcă DIY pentru un iepure decorativ

Pentru fiecare clădire, primul pas este să creați un desen și să decideți dimensiunile dorite ale viitoarei celule. A face o casă nu este dificil și costisitor.

Materiale și instrumente necesare:

 1. foi de placaj;
 2. un ciocan;
 3. șuruburi autofiletante;
 4. cuie;
 5. fişier;
 6. lamele de lemn;
 7. grilă metalică;
 8. balamale pentru uși;
 9. foarfece pentru metal;
 10. foaie de tablă.

Progresul lucrărilor:

 1. primul lucru începem să facem podeaua. Se recomandă realizarea acestuia din PAL, cu un prag. Pe partea de jos trebuie să puneți o foaie subțire de tablă (până la 0,2 mm). Acest material va crea condiții pentru o curățare ușoară și este, de asemenea, durabil;
 2. ușa ar trebui să permită iepurele poate părăsi cu ușurință cușca. Puteți realiza uși obișnuite din lamele de lemn și le puteți atașa la balamalele ușilor sau puteți face uși glisante glisante. Pentru a face o ușă glisantă, veți avea nevoie de o șină și o foaie de placaj;
 3. dacă în planuri faceți tavanul din placaj, iar pereții vor consta în întregime din grătare, ar trebui să vă asigurați că barele metalice ale grătarului sunt destul de puternice și nu se vor îndoi sub greutatea acoperișului;
 4. pentru a crea al doilea nivel veți avea nevoie de o foaie de PAL, care trebuie fixată pe pereți cu șuruburi autofiletante. Podeaua celui de-al doilea etaj trebuie să fie puternică și stabilă pentru a susține greutatea animalului cu urechi;
 5. Colivie de iepure de casă - soluții simplescările sunt, de asemenea, din placaj, pe care punem cuie lamele de lemn, astfel încât iepurele să se poată urca liber la al doilea nivel al casei sale. Scara trebuie, de asemenea, să fie de înaltă calitate și să fie durabilă, fără a aluneca sau a cădea. Dimensiunile scărilor sunt de cel puțin 15 cm lățime, iar lamelele trebuie să aibă o distanță de cel puțin 5 cm între ele;
 6. nu trebuie să pătați nimic în cușcă, astfel încât animalul să nu se îmbolnăvească de vopseaua toxică, deoarece iepurii adoră să mestece totul. Toți băutorii și alimentatorii trebuie să fie atașați ferm de pereți, astfel încât animalul de companie să nu se răstoarne și să-i împrăștie. Se recomandă amplasarea alimentatorului mamelonului în afara cuștii pentru a economisi spațiu semnificativ în interior.

Urmând aceste sfaturi pentru aranjarea cuștilor pentru un iepure decorativ cu propriile mâini, animalul dvs. de companie se va simți confortabil să trăiască în el și îi va încânta pe proprietari.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Colivie pentru un iepure decorativ