Cum să construiești o iepureză cu propriile mâini: informațiile necesare

Caracteristicile construcției unei iepuriPentru a crește iepuri, trebuie să aveți multă răbdare, precum și să studiați datele lor fiziologice. Fără aceste abilități, nu veți putea obține rezultate serioase..

Când vine iarna, iepurii se vor simți mai bine în zonele încălzite desemnate. Astfel de locuri se numesc iepure..

Pentru a crește iepuri acasă, va coborî o mică magazie de tip cadru. Cum se face o iepure?

Caracteristicile fermei de iepuri

Puteți face o iepureză cu propriile mâini. Pentru ca iepurii să se simtă bine și să nu se îmbolnăvească, să crească corect și să se reproducă rapid, trebuie să le creați o atmosferă bună. Sunt foarte pretențioși, așa că condițiile proaste nu vor funcționa pentru ei, deoarece iepurii se vor îmbolnăvi adesea. Pentru a evita acest lucru anumite condiții trebuie respectate la iepure.

  1. Materiale și instrumente pentru construcțiiTemperatura optimă pentru iepuri este de 14 sau 16 grade Celsius. Temperatura camerei este determinată în locul în care există un spațiu cel mai îndepărtat de dispozitivele de încălzire. Supraîncălzirea sau răcirea vor afecta negativ sănătatea iepurilor. Dacă există o scădere a temperaturii, atunci va trebui să folosiți o cantitate mult mai mare de furaje, iar acest lucru este foarte neprofitabil. O creștere sau scădere treptată a temperaturii nu este la fel de înfricoșătoare pentru animale ca schimbările puternice. Toate acestea sugerează că este necesar să se izoleze bine iepurele. În interior trebuie instalat un sistem bun de încălzire și aer condiționat. Este mai bine să utilizați tehnologii de cadru atunci când construiți o iepure și trebuie, de asemenea, să aveți grijă de izolarea acestuia cu vată minerală. Este necesar să acordați multă atenție izolării podelei și a tavanului. Materialul pentru acoperiș poate fi fără izolație, dar trebuie să protejeze bine de umiditate. O mare atenție ar trebui acordată izolării pardoselii. Cea mai ieftină opțiune este lutul expandat, care poate fi turnat în tavan. Și deasupra va trebui să aplicați un strat decent de lut, care este amestecat cu paie. Când lutul este uscat, îl puteți stropi cu frunze. Acest lucru va asigura o izolare termică suplimentară..
  2. Iepurii sunt foarte pretențioși la umiditatea aerului. Și trebuie să îl păstrați în limita a 60 sau 75%. Schițele trebuie evitate. Structura cadrului va ajuta la rezolvarea acestei probleme, deoarece dacă construcția este realizată corect, atunci nu vor exista curenți în cameră. Dar ventilația trebuie instalată în interiorul iepurelui, deoarece iepurii au nevoie de aer proaspăt. Și ar trebui să aveți grijă, de asemenea, de îndepărtarea gazelor care pot fi eliberate din produsele sedimentare de iepure. Mișcarea aerului interior trebuie să depășească 0,3 m / s. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți o deschidere de admisie, care este închisă de un grătar mobil. Acest sistem ar trebui să fie amplasat lângă podea în colțul iepurei, iar coșul de fum poate fi aproape de tavan într-o altă parte a iepurei. Grătarul mobil va asigura viteza de aer necesară în funcție de condițiile meteorologice. În cazul în care ventilația naturală este în cantități mici, atunci trebuie instalat un ventilator special în conductele de evacuare și alimentare, care pot regla viteza de rotație a lamei..
  3. Este necesar să aveți grijă de curățarea regulată a iepurelui. Curățarea trebuie făcută de cel puțin două sau trei ori pe săptămână. Depinde cât de mult va fi prezent un miros neplăcut în interior. Pentru a asigura eliberarea de mai puțin amoniac, este necesar să se organizeze curățarea scaunului de iepure, astfel încât urina și fecalele să nu se combine. Dacă colecția intră în tăvi speciale care se află sub cuști, atunci trebuie făcută o pantă în ele. Dacă deșeurile sunt colectate într-un jgheab, atunci ar trebui să se facă astfel încât urina să pătrundă în jgheabul inferior, care este separat de o plasă. Aceasta nu este o sarcină ușoară, deoarece rețeaua se înfundă adesea. Pentru ca totul să funcționeze așa cum ar trebui, va trebui să curățați plasa foarte des..
  4. Care sunt cerințele pentru iepuriDe asemenea, este necesar să înțelegem că câștigul în greutate și densitate a blănii depinde de iluminarea din interiorul iepurelui, precum și de durata orelor de zi. Iepurii sunt cei mai activi atât în ​​amurg, cât și noaptea. Nu le place foarte mult iluminarea puternică. Nivelul de iluminare necesar pentru iepurii adulți este de 50 sau 70 lux. Pentru iepurii tineri care încă îngrășează - 25 sau 30 lux. Durata orelor de zi este de 16 sau 18 ore și, prin urmare, iluminarea de fundal este necesară iarna, dar nu foarte strălucitoare. Pentru ca iluminatul să fie confortabil în timpul curățării și întreținerii iepurelui, trebuie instalate lămpi suplimentare, dar acestea trebuie conectate la un al doilea întrerupător. O altă opțiune bună este instalarea unui dimmer. Poate fi instalat în locul unui comutator convențional și vă va permite să schimbați iluminatul.

Celulele

Cel mai simplu mod de a ține iepurii este crearea de cuști sub un baldachin într-un spațiu deschis. Dar această opțiune poate fi aplicată numai în acele regiuni în care iernile sunt blânde. Acest tip de întreținere se practică chiar la începutul creșterii iepurilor, când încă nu există experiență. Dar oamenii mai avansați și cu experiență care se angajează în reproducere sfătuiesc apoi să construiască o iepurește la urma urmei. Lucrul este că în timpul iernii, numărul de iepuri poate scădea foarte mult, iar consumul de furaje va crește foarte mult, ceea ce va duce la o pierdere mare de bani..

Acest lucru sugerează că este cel mai profitabil să construiești o iepure cu încălzire internă. Situația este complet diferită vara, deoarece iepurii se vor simți mai bine în aer curat. Acest lucru se va manifesta printr-o creștere mai rapidă. De asemenea, în aer liber, nu ar trebui să vă gândiți la reglementarea calității aerului. Prin urmare, este mai bine să faceți atât un adăpost special conceput pentru iepuri, cât și un iepure închis..

Celulele se fac cel mai bine cu greutate redusă, astfel încât să poată fi transportate cu ușurință. Apoi vara va fi posibil să se organizeze cu ușurință un adăpost în aer liber pentru iepuri, iar în toamnă, când vine frigul, iepurii vor trebui aduși în iepure. Iar timpul în care animalele sunt în aer liber poate fi folosit pentru repararea și dezinfectarea localurilor de iepure..

Dimensiuni necesare

  1. Materiale pentru fermele de iepuriDimensiunea cuștilor va depinde de rasa iepurelui. Cu cât iepurii sunt mai mari, cu atât vor avea nevoie de mai mult spațiu. Înălțimea medie a cuștii este de 500 sau 700 mm. Husa poate fi de diferite modele.
  2. Adâncimea cuștii este de 50 sau 70 cm.
  3. Este mult mai dificil să decideți lățimea, deoarece dimensiunile diferite sunt făcute pentru femele și bărbați..

Este mai bine să îngrădim mama în celule, ar trebui să fie închis și mic. În acest loc, iepurele își poate face un cuib bun. Dacă lichiorul mamă este absent, atunci dimensiunea celulei va fi aceeași.

Uterul poate fi aranjat în mai multe moduri: un cub format din plăci de dimensiunea necesară este instalat în cușcă, se face o gaură în el pentru trecere. Și, de asemenea, în timpul construcției, puteți îngrădi imediat o parte a celulei. Ce dimensiune ar trebui să aibă lichiorul mamă: 80 cm adâncime, 60 cm lățime, 40 cm înălțime. Este mai bine să instalați un mic raft deasupra băuturii mamă, pe care iepurele să se poată ascunde de descendenții ei pentru o vreme.

Podeaua din iepure

Cum să construiești singur o iepureCușca sau iepurele ar trebui să fie întotdeauna foarte uscate. De aceea, de obicei nu se realizează o podea solidă, mai bine să faci fantă. Cu cât sunt mai mari decalajele, cu atât mai bine. Desigur, totul ar trebui să fie în limitele rațiunii, iar iepurii nu ar trebui să cadă prin găuri în podea. În cazul în care podeaua va fi realizată dintr-o bucată de lemn solidă, atunci aceasta trebuie făcută înclinată spre peretele din spate. Este necesar să instalați un grătar sau o plasă în podea, prin care să se scurgă toată umezeala care se acumulează în timpul vieții iepurelui.

Desigur, lemnul trebuie să fie rezistent la umiditate. Cel mai bine va fi dacă podeaua este dublă. Primul strat trebuie să fie zăbrele și al doilea solid. Dacă se decide instalarea acestui tip de pardoseală, atunci este necesar să folosiți scânduri de lemn lățime de 20 sau 25 mm, acestea trebuie să fie cuie cu un spațiu de 15 mm. Acest lucru va fi suficient pentru ca toate deșeurile să treacă prin ele..

Și podeaua poate fi realizată din plasă rigidă, din sârmă, care are celule mici. Nivelul inferior al podelei va fi un palet; este mai bine să-l faceți dintr-o piesă zincată (o singură bucată). Și este, de asemenea, necesar să se observe panta necesară, care se face de obicei în centrul celulei sau între două adiacente. Jgheabul ar trebui să fie în centru. Pentru ca metalul să servească mult timp, este mai bine să-l tratați cu ulei de uscare. Este mai bine să faceți nivelul inferior al podelei mobil, acest lucru este necesar pentru a face convenabil să-l scoateți și să-l curățați.

Unii meșteri folosesc ardezie plană ca parte inferioară a podelei. Dar acest lucru va cauza unele probleme cu organizarea fluxului. Acest lucru se datorează faptului că ardezia nu poate fi îndoită sau modificată, dacă este necesar..

Ușile

Ușile sunt realizate cu plasă. Un cadru este asamblat din lemn, pe care se întinde apoi ochiurile. Unghiile și șuruburile trebuie strânse, astfel încât partea lor ascuțită să nu ajungă în interiorul cuștii, deoarece acest lucru poate răni iepurele. Plasa ar trebui să fie poziționată astfel încât să fie la culoare pe partea laterală a cuștii, deoarece iepurii pot mesteca prin ușă. Și puteți utiliza, de asemenea, sudarea pentru a realiza un cadru din mai multe colțuri. Este mai bine să faceți ușa mare, deoarece acest lucru va facilita întreținerea cuștii. Cârligele obișnuite sunt utilizate ca constipație.

Acoperiş

Puteți acoperi cușca cu orice material ieftin. Este necesar doar să ne amintim că supraîncălzirea și hipotermia iepurilor nu ar trebui permise. Aceasta înseamnă că nu puteți lua orice bucată de metal și aruncați-o deasupra cuștii. Prin urmare, este mai bine să folosiți materialul, care are conductivitate termică scăzută. Puteți folosi placaj sau OSB.

În cazul în care iepurii vor locui într-o cușcă pe stradă fără baldachin, atunci acoperișul ar trebui să fie echipat cu protecție împotriva precipitațiilor. De asemenea, puteți utiliza ardezie, de preferință undă.

Sennik, băutori, hrănitori

Design boluri de băut trebuie să fie astfel încât să poată fi demontat cu ușurință, deoarece acestea trebuie îndepărtate frecvent pentru curățare și înlocuirea apei. În aceste scopuri, se folosesc adesea tăvi, pentru care benzile de metal sunt realizate ca un fel de scaun, care este fixat pe ușă sau perete, care este aproape de ușă.

Există o altă opțiune pentru a face un băutor. Este destul de ieftin. Puteți utiliza o bucată de țeavă de canalizare cu un diametru de 100 mm. Înălțimea trebuie să fie de 80 sau 100 mm. O sticlă tăiată de doi litri este plasată în interiorul inelului. Sticla trebuie tăiată la același nivel cu suportul pentru pahar, dar trebuie lăsată o bandă de 2 și 3 cm lățime și 5 cm lungime 7 cm. Acest lucru este necesar pentru ca sticla să poată fi extrasă cu ușurință.

Este recomandabil să instalați senniki între două celule, asigurând teșirea pereților adiacenți în forma literei V.. Opțiune pentru cuștile de iepuri masculi, precum și tineri:

  • unul dintre pereți este realizat dintr-o rețea, o foaie de placaj sau un scut doborât de la scânduri este atașat la acesta;
  • apoi o fixează în poziția necesară cu un cârlig sau o sârmă.

Ce să construiești o iepureSe fac alimentatoare din ceea ce este la îndemână. Cineva face tăvi din plastic și metal, alții sunt din lemn. Materiale pentru ramă și perete Rama iepurei este realizată din grinzi de lemn sau profile de susținere zincate. Mai puțin obișnuit este un cadru sudat dintr-o țeavă. Structurile metalice sunt, desigur, cele mai fiabile, dar sunt foarte grele. Cel mai adesea sunt utilizate dacă este planificată o instalație staționară a unei case de iepuri (casa de iepuri).

Cele mai ușoare celule sunt realizate manual dintr-un profil, dar în acest caz alegerea materialului este foarte limitată. Greul nu poate fi folosit în nici un fel. Dacă utilizați cherestea, atunci nu există întrebări cu privire la greutate, dar se formează o problemă - iepurii pot roade cu ușurință lemnul. De aceea, cuștile sunt realizate astfel încât să existe cât mai puține colțuri proeminente în interior. Acest lucru se datorează faptului că iepurii nu pot mesteca pe o suprafață plană..

Pereții celulari ai iepurelui poate fi realizat din materiale complet diferite: placaj, scânduri din lemn, OSB. De obicei, alegerea materialelor se reduce la ceea ce este disponibil pe site. Cele mai problematice zone pot fi respinse cu tablă, precum și acoperite cu o plasă. Acest lucru va împiedica iepurii să strice lemnul. Există, de asemenea, cuști care sunt realizate în întregime din plasă. Dar este mai potrivit pentru îngrășarea brânzeturilor tinere.

După cum puteți vedea, creșterea iepurilor necesită anumite abilități, dar puteți învăța și face totul singur. Este necesar să se studieze cu atenție toate condițiile de detenție înainte de a începe să le reproducă. Dar cu perseverența cuvenită, în curând puteți stăpâni totul și puteți face această afacere. Ne-am dat seama cum să construim o iepure cu mâinile noastre. Mult noroc!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Cum să construiești o iepureză cu propriile mâini: informațiile necesare