Berbec cu iepure de iepure: aspectul rasei, întreținerea și îngrijirea

Iepurii cu urechi de lop se disting prin urechi căzute și o linie cu cocoașă în partea din față a capului, care în profil seamănă cu un miel. Aceste animale decorative au o natură docilă și se atașează rapid de proprietar, așa că sunt adesea crescute ca animale de companie. Iepurii cu urechi de lop au nevoie de atenție și necesită o anumită îngrijire, speranța lor medie de viață este de aproximativ 7 ani.

1 Caracteristicile rasei

Greutatea iepurilor variază de la 1,5 la 8 kg - în funcție de rasă. Lâna mătăsoasă a animalelor poate avea diferite lungimi și culori (albastru, zibel, chinchilla, negru). Caracteristici de aspect:

 • fizic asemănător unui cilindru;
 • cap masiv;
 • gât scurt;
 • frunte lată;
 • obraji groși;
 • urechi agățate.

Berbecii cu urechi au un caracter calm și prietenos. Sunt activi și curioși, se atașează rapid de proprietarii lor, adoră să fie în brațe și să se joace cu copiii. Iepurii ornamentali, berbecii sunt mai puțin temători decât omologii lor cu urechile erecte, deoarece aud sunete înăbușite.

Animalele sunt extrem de fertile, devin mature sexual la 3 luni, dar femela este pregătită pentru naștere la vârsta de patru luni. Un iepure poate aduce aproximativ 6 truse la un moment dat.

La nou-născuți, urechile stau în picioare, se scufundă treptat, pe parcursul a 3 luni.

2 Soiuri de iepuri

Printre iepurii de berbeci, există atât soiuri mari, cât și soiuri miniaturale. O caracteristică comună este urechile pendulare, iar aspectul și culoarea hainei animalelor pot varia..

Cele mai populare soiuri de iepuri cu urechi sunt:

Numele și fotografiaDescriere
Berbec kashmir Iepurii decorativi din Kashmir cântăresc aproximativ 3 kg, iar greutatea corporală a indivizilor pitici este de 1,5 kg. Reprezentanții acestei rase au capul scurtat și urechile atârnate pe laturi (nu ar trebui să atingă podeaua). Culoarea poate fi diferită: de la alb la negru
Berbec englezesc Pliurile englezești cântăresc aproximativ 4,5 kg, iar urechile lor au aproximativ 70 cm lungime. Acest tip de berbec a fost crescut în Anglia. Animalele se disting prin părul scurt și urechile atârnate de podea, culoarea hainei lor este variată
Berbec francez Iepurii decorativi francezi cântăresc aproximativ 5 kg, iar lungimea urechilor lor este de aproximativ 50 cm. Reprezentanții acestei rase se disting printr-un cap masiv, un nas cocos și obraji groși.
Berbec german Iepurii germani cântăresc aproximativ 4 kg, iar urechile lor nu depășesc 35 cm. Aceste animale se disting printr-un bot scurt, frunte largă, nas turtit și urechi cărnoase. Culoarea stratului poate fi fie simplă, fie dungată.
Berbec american cu părul lung Berbecii cu păr lung american cântăresc nu mai mult de 2 kg. Aceste animale sunt descendenți ai iepurilor Dutch Fold și se disting prin părul lung, care poate avea culori diferite.
Berbec cu cap de leu cu urechi de lopIepurii cu cap de leu nu cântăresc mai mult de 1,5 kg. Reprezentanții acestei rase au o coamă specială pe cap și în jurul gâtului, culoarea hainei lor este variată (de la alb la ciocolată)

3 Caracteristici de conținut

Este necesar să țineți iepurele într-o cușcă spațioasă, a cărei înălțime ar trebui să fie de cel puțin 0,5 m, iar lățimea - aproximativ 70 cm. Locuința unui animal cu urechi trebuie să fie așezată într-un loc luminat și ventilat, dar nu într-un tiraj.

Echipați cușca după cum urmează:

 • O casă mică se află în locuința iepurelui, în care se poate ascunde și odihni.
 • Podeaua cu lamele este acoperită cu așternut.
 • O tavă este plasată în cușcă, astfel încât animalul să meargă la toaletă în același loc.
 • Vasele din ceramică sunt instalate pentru mâncare.
 • Băutorul este fixat în interiorul cuștii, deoarece iepurilor le place să sară și îl pot răsturna.

Pentru a împiedica amorțirea berbecilor cu urechi, ar trebui să meargă prin casă câteva ore pe zi.. Iepurii sunt rozătoare, astfel încât toate firele trebuie îndepărtate la o distanță sigură pentru a le proteja de șocurile electrice.

3.1 Nutriție

Iepurii cu urechi de pui au un apetit bun și pot mesteca în mod constant ceva. Acestea sunt predispuse la obezitate, deci trebuie să le hrăniți în același timp de 2 ori pe zi..

Dieta berbecilor cu urechi ar trebui să includă următoarele alimente:

 • Cereale. Animalelor li se dă grâu zdrobit sau ovăz.
 • Legume si fructe. Animalele adaugă castraveți, morcovi, mere, broccoli în dietă.
 • Mâncare vegetală. În timpul verii, iepurii sunt hrăniți cu iarbă uscată, cum ar fi patlagina sau păpădia. Iarna, animalele de companie primesc fân recoltat.
 • Feed compus. Au nevoie de hrană specială pentru iepuri, bogată în minerale și vitamine.
 • Ramuri. Animalele cu urechi de lop au nevoie de hrană solidă pentru a scrâșni dinții.

Iepurilor nu trebuie să li se administreze iarbă proaspătă și legume crude până la șase luni.. Animalele trebuie să aibă întotdeauna apă curată și așezată în băutor.

4 Reguli de îngrijire

Iepurii din rasa de oaie plină trăiesc aproximativ 7 ani, dacă proprietarul respectă regulile de întreținere și îngrijire. Aveți grijă de animale după cum urmează:

 • Locuința animalelor este curățată de 2 ori pe săptămână pentru a evita apariția unui miros neplăcut în apartament. Alimentatorul, băutorul și tava se spală zilnic..
 • Iepurii-berbecii sunt tăiați, pentru aceasta folosesc un tăietor special de gheare. Efectuați procedura cu atenție pentru a nu deteriora vasele.
 • Animalele cu părul lung sunt pieptănate și administrate de mai multe ori pe lună cu pastă de malț (câte 2 cm fiecare), astfel încât lâna să nu se acumuleze în stomac.
 • Animalele cu urechi de lop își curăță urechile de 2 ori pe săptămână. Acumularea de secreții și apariția dopurilor de sulf duce la o boală precum otita medie..

Iepurii sunt creaturi mândre și temătoare, astfel încât animalul de companie să aibă încredere în proprietarul său, trebuie să îl abordați cu un fel de delicatețe. Nu ridicați animalul de companie de urechi sau de greabăn. Pentru a lua un iepure berbec, trebuie să-i pui o mână sub piept, iar cealaltă sub picioarele din spate. Acest lucru trebuie făcut cu atenție, deoarece aceste animale decorative au oase fragile, o cădere nu numai că poate răni animalul, ci poate duce și la moartea acestuia.

Dacă iepurele este supărat și încearcă să muște, atunci trebuie să-l luați ușor de cap și să-l apăsați pe podea. Strigarea animalului și lovirea acestuia nu merită, deoarece acest lucru poate provoca stres, scăderea imunității și dezvoltarea bolilor. Dacă temperatura unui berbec cu urechi crește, își pierde pofta de mâncare și devine letargică, iar haina sa devine plictisitoare, atunci trebuie să solicitați ajutorul unui medic veterinar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Berbec cu iepure de iepure: aspectul rasei, întreținerea și îngrijirea