Cum să faci o cușcă de iepure pentru a face-o singur

Instrucțiuni DIY pentru realizarea cuștilor de iepuriMai devreme sau mai târziu, majoritatea fermierilor încep să crească iepuri. Iepurii atrag atenția prin pretenția lor, nu necesită îngrijire complexă și costisitoare și, într-un timp literal scurt, efectivele lor pot crește de mai multe ori.

Singura condiție pentru reproducerea eficientă a iepurilor este prezența cuștilor special echipate. Astfel de modele pot fi achiziționate în magazine sau le puteți face acasă cu propriile mâini..

Cuști de iepure DIY

Există o serie de avantaje ale realizării unei structuri cu propriile mâini:

 • Beneficiile custilor de iepuri DIYAchiziționarea într-un magazin va costa foarte mult cumpărătorului, iar realizarea personală de acasă nu va necesita costuri financiare atât de semnificative.
 • Realizarea unei cuști pentru iepuri este destul de simplă, iar fabricarea sa nu necesită un număr mare dintre cele mai simple materiale și instrumente, dintre care majoritatea sunt disponibile sau pot fi achiziționate cu bani puțini la orice magazin de hardware..
 • O structură cumpărată nu este o garanție a unei achiziții reușite, deoarece comoditatea funcționării sale poate fi identificată numai după cumpărare.
 • La auto-producție, caracteristicile locului de instalare și caracteristicile de vârstă ale animalelor de companie sunt luate în considerare în prealabil.
 • Există întotdeauna posibilitatea unor modificări, modificări ale elementelor structurale.

Care sunt cuștile pentru iepuri

Descrierea construcției cuștii de iepureAstăzi există multe opțiuni pentru a face cuști pentru iepuri. Indiferent de tipul creșei și materialele utilizate, toate au o serie de elemente obligatorii: cadru - podea, tavan și pereți - uși pentru posibilitatea de a pleca.

În majoritatea cazurilor, lemnul este folosit ca cadru. Când înveliți cadrul, acesta poate fi folosit placaj, plasă, scânduri. Se disting următoarele tipuri de structuri;

 • celule clasice cu sau fără celulă regină;
 • structuri cu o poveste și două etaje;
 • construcții cu volier pentru posibilitatea de a merge;
 • celulele lui Mihailov I.N.;
 • celule Zolotukhin N. Și.

Ce modele sunt cele mai populare

Caracteristicile cuștilor populare de iepuriDesenele autorului lui Mihailov sunt considerate una dintre cele mai dificile de fabricat, dar cele mai avansate. De fapt, astfel de modele sunt ferme mici, deoarece oferă posibilitatea ventilației, încălzirii băuturii mamă și bolurilor..

Fiecare structură este echipată sistem unic de eliminare a deșeurilor, permițându-le să le toarnă într-un singur recipient. Nu este recomandat să începeți fabricarea unei astfel de structuri fără abilitățile adecvate în lucrul cu materiale..

Modelele autorului lui Zolotukhin sugerează utilizarea placajului sau a ardeziei plate în locul unei plase pentru podea. În acest design palet lipsă. Eliminarea deșeurilor are loc datorită designului special al pardoselii, care este instalat la o ușoară pantă. În același timp, pe peretele din spate este montată o rețea cu o lățime de 10 până la 20 cm. Prin această rețea se elimină deșeurile iepurilor..

Designul lui Zolotukhin asigură întreținerea ușoară a animalelor de companie alimentatoare inclinabile. Femelele însărcinate nu au un cuib special conceput. La momentul potrivit, o parte a camerei este împrejmuită cu o scândură, în care se află o cantitate mare de fân. Se crede că femela însăși, dacă este necesar, își va face un cuib confortabil din fân..

Ce trebuie să luați în considerare atunci când fabricați

Există o serie de nuanțe semnificative care trebuie luate în considerare la realizarea unei structuri cu propriile mâini, astfel încât în ​​viitor să nu existe probleme. La fabricare, trebuie respectate următoarele reguli:

 • Recomandări de specialitate pentru construirea unei cuști de iepureIepurii sunt rozătoare, prin urmare, este recomandabil să protejați cadrul din lemn al părții interioare a camerei cu metal, ceea ce va prelungi durata de viață a structurii până la 10 ani.
 • Preparatele antiseptice nu ar trebui utilizate pentru a proteja părțile din lemn, deoarece atunci când acești agenți intră în corpul animalelor de companie, sunt otrăviți.
 • Peretele din spate al structurii este întotdeauna surd, deoarece prezența curenților este inacceptabilă la păstrarea iepurilor.
 • Pardoseala se recomandă să fie realizată din plasă sau bare cu goluri de 0,5-1 cm, deoarece cu acest design, fecalele cad în jos, facilitând astfel procesul de curățare.

Ar trebui luat în considerare caracteristicile locului de instalare a structurii. Locul trebuie protejat de rafale puternice de vânt, deoarece iepurii nu suportă curenții. Nu este de dorit să instalați cuști în zone deschise din partea de sud, deoarece vara, animalele vor experimenta în mod constant încălzire excesivă.

Acoperișul trebuie să fie sigur ferit de umezeală, de aceea, la instalarea în aer liber, se recomandă utilizarea ardeziei ca material de acoperiș. Nu ar trebui să utilizați o acoperire metalică, deoarece atunci când este expusă la lumina soarelui, un astfel de acoperiș va fi foarte fierbinte și va provoca disconfort animalelor.

Cerință necesară pentru celule

Descrierea cerințelor și condițiilor pentru cuștile de iepuriRegula fundamentală a creșterii eficiente a iepurilor este să păstreze în fiecare cușcă numai animale de același sex de aproximativ aceeași vârstă și greutate.

Animalele adulte sunt găzduite în camere cu o secțiune sau două secțiuni. Femelele însărcinate și femelele cu iepuri mici sunt plasate în construcții speciale cu celulă matcă.

Toate detaliile structurii interne a cuștii trebuie să fie netedă și sigură, astfel încât animalele să nu poată fi rănite și să se rănească singure. La proiectarea unei cuști pentru păstrarea unei femele și a iepurilor mici, se recomandă izolarea suplimentară a pereților cuibului cu orice material termoizolant..

În acest caz, izolația trebuie izolată cu un film, care să permită materialului să nu atragă în apă. Dacă se dorește, poate fi instalat un sistem de încălzire în compartimentul uterin, care va salva descendenții în timpul temperaturilor scăzute.

Materiale pentru confecționarea cuștilor

Lista materialelor necesare depinde de desenul de proiectare selectat. În majoritatea cazurilor, sunt utilizate următoarele materiale:

 1. Lista materialelor pentru realizarea cuștilor de iepuriPentru a forma cadrul, este luat un bloc de 50x50 mm.
 2. Pentru acoperirea structurii, plasați cu celule de 25x25 mm sau placaj subțire.
 3. Pentru podea, plasați cu celule de 25x25 mm sau 10x25 mm.
 4. Șuruburi autofiletante.
 5. Suporturi pentru uși.

Dimensiunile recomandate ale structurilor

Fermierii începători ar trebui să fie conștienți de faptul că o cușcă nu este suficientă pentru creșterea iepurilor. Pentru o reproducere reușită, sunt necesare cel puțin trei celule. Cu un număr mare de iepuri, se recomandă să se facă celule duble cu amplasare pe două etaje, ceea ce economisește spațiu și materiale.

Crescătorii de iepuri cu experiență recomandă realizarea de cuști pentru iepuri, luând în considerare următoarele dimensiuni:

 • Descrierea dimensiunilor recomandate pentru construirea cuștilor pentru iepuriPersoanele tinere sunt ținute în grupuri mici și un animal ar trebui să aibă cel puțin 0,12 m2 de suprafață, lungimea recomandată a structurii ar trebui să fie de 200-300 cm lungime, 100 cm lățime, 35-60 cm înălțime.
 • Iepuri adulți - lungimea minimă a cuștii trebuie să fie de cel puțin 140 cm, iar cea mai bună opțiune este de 210-214 cm lungime, lățimea camerei 60-70 cm și înălțimea 50-70 cm.
 • Casa pentru femela care alăptează și descendenți are un design special, sugerând prezența unei celule regine 0,4x0,4 m, cu o înălțime totală de 20 cm, echipată cu o intrare mică la 10-15 cm de la nivelul pardoselii.
 • Rasele speciale de dimensiuni mari trebuie păstrate în cuști puțin mai mari decât cele standard, lățimea unei astfel de cuști trebuie să fie de cel puțin 0,75 m, înălțimea 0,55 m, lungimea 1,7 m.

Cadrul cuștii de iepure construit pe picioare, ceea ce face mai ușoară în viitor curățarea deșeurilor de animale de companie. Picioarele recomandate pentru cuștile interioare sunt de 35 cm. Picioarele recomandate pentru cuștile exterioare sunt de 70-100 cm.

Opțiuni de fabricare a celulelor

Etape de realizare a unei simple cuști de iepuri de tip bricolajLa alegerea unei opțiuni de fabricație specifice, trebuie luate în considerare următoarele: caracteristicile de vârstă ale animalelor de companie - numărul de animale - caracteristicile specifice ale rasei de iepuri - condițiile locului de detenție.

Cel mai simplu varianta unei celule cu lichior mamă. Designul presupune prezența celulelor împerecheate, care este o soluție excelentă care vă permite să economisiți semnificativ material și spațiu în cameră. Cadrul este de 3x0,7 metri, înălțimea părții frontale este de 1,2 metri, iar înălțimea spatelui este de 1 metru. O băutură mamă ar trebui să fie plasată de-a lungul marginilor structurii.

Următoarele materiale sunt necesare pentru lucru:

 • 2 foi de placaj subțire de 1,5x1,5 metri în dimensiune și 10 mm grosime;
 • 10 bucăți de bare de 30x50 mm, lungime de 3 metri;
 • 3 metri de plasă metalică 15x15 mm;
 • sârmă;
 • șuruburi autofiletante 30 mm și 70 mm.

Secvența de asamblare:

 1. Asamblăm cadrul pe picioare conform desenului.
 2. Fixăm grila în partea inferioară a structurii, în timp ce grila din partea lichiorului mamă nu poate fi adusă la capătul cadrului, deoarece vor exista celule mamă cu podea din placaj la marginile structurii.
 3. Decupăm peretele din spate din placaj și atașăm cu șuruburi autofiletante.
 4. Formăm camera de băuturi mamă. Pentru a face acest lucru, trebuie să atașați o bară verticală, un perete și să faceți o gaură. Atașați barele și acoperișul lichiorului mamă.
 5. Facem hranitoare. Pentru a face acest lucru, în mijlocul structurii fixăm o bară, la care atașăm 2 alimentatoare cu o înălțime de 7 cm, o lățime de 30 cm. Ca ghidaje deasupra alimentatorului, fixăm două bare la o distanță de 20 cm.
 6. Instalăm un alimentator de fân lângă alimentatorul principal, realizându-l din sârmă de oțel.
 7. Închidem partea superioară a structurii cu placaj. Facem o mică gaură pe acoperiș pentru așezarea fânului.
 8. Formăm ușile dintr-o bară de 30 x 50 cm și înfășurăm baza cu o plasă. Fixăm ușile de cadru.

Versiunea tradițională a celulei cu propriile mâini

Descrierea procesului de fabricație a unei cuști tradiționale de iepuriCelulele supraetajate sunt ușor de fabricat și ușor de operat. Versiunea tradițională a cuștii pentru iepuri oferă următoarele dimensiuni: pentru păstrarea iepurilor tineri - 50x70x30 cm; pentru păstrarea adulților - 50x100x30 cm.

Pentru producție, veți avea nevoie de bare, placaj, plasă și materiale de fixare. Designul își asumă prezența camera de mers și cabina surdă, în care iepurii se pot adăposti dacă este necesar. Înălțimea frontului cuștii este de 55 cm, iar spatele este de 30 cm.

Cușca are 50 cm lățime și 50 cm lungime. Cutia are o lungime de 25 cm și o lățime de 50 cm. Cutia este învelită cu foi de placaj și o ușă mică este atașată din față. O gaură mică de 17x17 cm este făcută din partea de mers.

O plasă este atașată la fundul cuștii, ceea ce permite deșeurilor să treacă liber prin ea. Se recomandă realizarea unui palet în partea de jos a fiecărei colivii.

Cușcă de sârmă solidă

Una dintre cele mai simple și mai bugetare opțiuni pentru realizarea celulelor cu propriile mâini. Acest design este potrivit pentru păstrarea în camere calde în care nu există curenți. Avantajul utilizării sale este simplitatea și accesibilitatea pentru lucrările sanitare..

Puteți realiza o structură din următoarele materiale:

 • pentru pereți și partea superioară a ochiului de plasă 2,5x5 cm;
 • pentru podea, o grilă de 2,5x3,5 cm;
 • bare sau colțuri metalice.

Procesul de fabricație este redus la formarea cadrului din bare sau colțuri metalice conform dimensiunilor desenului și tensiunii de-a lungul întregului perimetru al ochiului. Lungimea picioarelor ar trebui să fie de la 50 la 70 cm. Pentru posibilitatea de a îngriji animalele, se face o acoperire deasupra, care este, de asemenea, acoperită cu o plasă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Cum să faci o cușcă de iepure pentru a face-o singur