Mustangii cailor sălbatici: toate cele mai importante și interesante

MustangCalul este cu adevărat o creatură magnifică. Dar cel mai frumos, grațios, rezistent și unic cal a fost întotdeauna considerat mustang. Un astfel de animal a fost cel mai greu de îmblânzit și de antrenat. Dar, după ce a câștigat încrederea unui bărbat frumos, o persoană a primit un prieten timp de un secol, un asistent minunat și productiv.

De ce un astfel de nume

Spaniolii numeau cai mustanguri. Tradus din limba lor „mesteno” înseamnă „sălbatic”, „nu este deținut de nimeni”. Caii au primit acest nume pentru temperamentul lor liber, calm și fierbinte, precum și pentru faptul că sunt incredibil de greu de îmblânzit.

Tradus din latină, „Equus ferus caballus” înseamnă un cal domesticit anterior, dar sălbatic. Au primit acest nume datorită istoriei originii și apariției lor în imensitatea Americii..

Știați? Indienii aveau convingerea că dacă un cal are o pată pe piept sau lângă ochi, atunci este sacru. Posesia unui astfel de cal a adus succes și victorie în luptă..

Istoria cailor sălbatici

Mustangurile au apărut în această lume în America de Nord, dar acum zece mii de ani populația lor a încetat să mai existe acolo. În secolul XYI, coloniștii spanioli au adus cai în Lumea Nouă.MustangEi au folosit acești cai frumoși pentru a oferi mișcare rapidă, ca putere de tragere și asistenți la plantarea culturilor, pentru construirea de case și alte lucruri unde puterea calului era necesară. Animalele rănite sau slăbite au fost eliberate în sălbăticie.

Indigenii din America i-au folosit doar pentru hrană sau i-au lăsat să plece, pentru că pur și simplu nu știau ce să facă cu caii. De-a lungul anilor, Redskins au învățat să meargă în jurul cailor, să le adapteze pentru agricultură..

În timpul luptelor dintre ei, învingătorii au luat pentru ei animalele puternice. Au devenit cu adevărat prieteni cu aceste animale magnifice. Cai lăsați nesupravegheați se repezesc rapid.

Strânși în turme, au început să-și mărească populația. Mânzii născuți care nu au gustat niciodată o căpăstru inventat de om au crescut în armăsari și iepe frumoase, libere și indomitabile.Cai sălbatici

Cum arată un mustang

Caii sălbatici au o structură a corpului foarte frumoasă și incredibil de puternică. Trăsătura lor distinctivă este că trunchiul lor este mai scurt decât cel al cailor domestici, picioarele lor sunt mai puternice și mai lungi. Datorită acestui fapt, caii pot dezvolta o viteză extraordinară..

Dacă vorbim despre dimensiune, atunci creșterea la greaban unui mustang, de regulă, nu depășește un metru și jumătate, iar greutatea nu depășește patru sute de kilograme.

Știați? Calul are cel mai puternic schelet. Oasele lor sunt comparabile ca duritate cu granitul..

Datorită faptului că o mulțime de rase sunt amestecate în sângele mustangurilor, acestea sunt dotate cu o varietate incredibilă de culori. Culoarea hainei lor poate varia de la negru la alb, de la palomino la castan, de la forelock la piebald, de la gri la jucăuș.Cai sălbatici

Unde locuiește

Datorită faptului că mustangii au fost lăsați în voia lor, au fugit în toată America - din Paraguay în Canada. În căutarea hranei sau a pericolelor care fug, caii și-au extins habitatul. În fiecare an, numărul efectivelor a devenit din ce în ce mai mare.

Un loc preferat pentru mustang sunt stepele din America Centrală și de Sud. Datorită rezistenței și vitezei lor incredibile, caii sălbatici sunt capabili să parcurgă distanțe uriașe într-un timp scurt..

Pentru această oportunitate, acestea sunt încă foarte apreciate de indieni și de locuitorii stepei. Cu ajutorul unui mustang, o persoană poate merge pe acolo unde o mașină nu poate trece, iar păstrarea unui cal este mai ieftină decât o mașină.

Important! Dacă decideți să păstrați un mustang, atunci veți avea nevoie de mult teren pentru pășune. Cel puțin două hectare pe animal. Dacă nu, solul va fi epuizat.

Ce mănâncă un cal sălbatic

Principala dietă a mustangilor este pășunea. Se compune din iarbă și frunze de arbuști mici. În sălbăticie, caii trebuie să supraviețuiască cu adevărat.Caii sălbatici mănâncăGăsirea unei cantități suficiente de mâncare le necesită mult timp și efort. Mustangii parcurg sute de kilometri pe zi pentru a găsi o pășune potrivită și pentru a oferi hrană tuturor membrilor turmei..

În sezonul de iarnă, caii sălbatici au un timp și mai greu. Pentru a găsi hrană, caii sapă rădăcini și resturi de iarbă de sub zăpadă și gheață. În această perioadă, caii slăbesc semnificativ și intră în modul de conservare maximă a energiei și a nutrienților..

Reproducere

Turma constă dintr-un conducător, care devine cel mai puternic, cel mai curajos și cel mai rezistent armăsar, și iapa principală. Primul, în caz de pericol, este pregătit să-și protejeze acuzațiile cu prețul vieții sale. Al doilea îndepărtează întreaga turmă de orice amenințare..

Vă recomandăm să citiți despre, cât durează sarcina și cum să nască cai.

Natura s-a ocupat de supraviețuirea mustangilor. Perioadele de reproducere sunt între aprilie și iulie. Acest lucru contribuie la faptul că mânzii sunt deja puternici până la iarnă. Iapa poartă un pui sub inimă timp de unsprezece luni. Uneori poate naște doi mânji.Cai sălbaticiBebelușii beau exclusiv lapte matern timp de șase luni. După aceea, descendenții trec ușor la ceea ce mănâncă restul turmei. La trei ani, tineri armăsari părăsesc turma sau ocupă locul conducătorului, după ce l-au învins anterior în luptă.

Mustangii plecați încep să-și formeze turmele, arătându-le altor cai singuri puterea, rezistența și curajul.

Important! Dacă o iapă a născut doi mânzi, atunci unul în cele mai multe cazuri moare. Aceasta este o caracteristică a mustangurilor și este asociată cu competiția în natură..

Vânătoarea și îmblânzirea mustangurilor

Anterior, a fost organizată o vânătoare pe scară largă pentru mustanguri. Acest lucru a fost făcut, deoarece caii au o piele foarte înaltă și elastică, precum și o mulțime de carne. Din această cauză, populația de cai sălbatici a devenit din ce în ce mai mică în fiecare an..Cai sălbaticiAstăzi, vânătoarea acestor animale nobile este interzisă în imensitatea americană. Pentru a asigura siguranța mustangilor, în 1971, autoritățile Statelor Unite ale Americii au adoptat o serie de legi care, la nivel de stat, interzic vânătoarea și urmărirea cailor sălbatici..

Caii sunt animale cu adevărat frumoase și grațioase. De mult timp au provocat un sentiment de încântare și admirație la oameni. Printre animalele menționate se pot distinge ajutoarele și prietenii omului, precum și semenii lor liberi și rebeli. Aceștia din urmă sunt vârful grației, nobilimii, frumuseții și libertății..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Mustangii cailor sălbatici: toate cele mai importante și interesante