Broasca testoasa cu urechi rosii are ochii umflati: tratament la domiciliu

Broasca testoasa cu urechi rosii este considerata un animal de companie fara pretentii, dar multi proprietari de astfel de animale de companie se confrunta cu problema ochilor umflati. Bolile ochilor la reptile apar cu o alimentație necorespunzătoare, nerespectarea regimului de temperatură al apei (aerului) din terariu. Patologiile necesită tratament imediat, deoarece nu numai că au un efect negativ asupra bunăstării animalului de companie, dar amenință și cu consecințe grave pentru sănătatea acestuia. Dacă broasca țestoasă cu urechi roșii are ochii umflați, animalul trebuie dus imediat la medicul veterinar..

1 Simptome

Bolile care cauzează umflături și roșeață a ochilor la broasca țestoasă includ blefarita și blefaroconjunctivita.. Cu aceste afecțiuni, animalul are un blocaj al glandelor orbitale, din cauza căruia pleoapele se umflă foarte mult și nu se deschid.

Simptomele inflamației ochilor includ următoarele condiții:

 • puroiul se acumulează în sacul conjunctival;
 • broasca testoasa nu deschide ochii din cauza umflarii severe a pleoapelor;
 • lentilele de ochi ale animalului de companie devin tulburi, iar o acoperire albă este vizibilă pe globii oculari.

Principalul factor care provoacă inflamația este deficiența de vitamina A, datorită căreia se alătură următoarele simptome:

 • dificultăți de respirație;
 • descuamarea pielii;
 • prolapsul cloaca.

Broasca țestoasă bolnavă este lentă, iar coordonarea mișcărilor sale este afectată. Animalul doarme constant, nu mănâncă mâncarea oferită, temperatura corpului său crește.

Blefarita la broaște țestoase ar trebui tratată imediat, deoarece această boală provoacă insuficiență renală și moartea animalului de companie. În cazul apariției simptomelor bolilor oculare la un animal de companie, trebuie să vă contactați imediat medicul veterinar.

2 Tratament

În primul rând, trebuie să vă asigurați că condițiile pentru păstrarea animalului sunt conforme cu norma. Dacă o broască țestoasă bolnavă locuiește în același terariu cu alți locuitori, animalul de companie trebuie să fie izolat. O boală provocată de deficitul de vitamine este tratată cu injecții cu vitamina A.. Ca complex multivitaminic, se utilizează medicamentul Eleovit (doza este de 0,6 ml de medicament pe 1 kg din greutatea animalului de companie).

Clătirea cu soluție de sonerie sau acid boric va ajuta la curățarea ochilor de puroi acumulat. În aceste scopuri, este potrivită și o infuzie rece de mușețel.. Dacă există inflamație severă și umflarea pleoapelor, animalul de companie este prescris unguente și picături pe bază de antibiotice:

 • Sofradex;
 • Ciprofloxacină;
 • Tsiprovet.

Dacă animalul zgârie constant pleoapele umflate din cauza mâncărimii, trebuie tratate cu hidrocortizon, un unguent hormonal puternic, timp de 5 zile.. Terapia pentru bolile oculare la broaște țestoase durează de obicei 7 zile. În acest timp, animalul trebuie să deschidă ochii, deoarece un regim de tratament selectat corect ajută la eliminarea edemului și a inflamației.

Pentru a spori eficiența terapiei, dieta animalului de companie trebuie să fie îmbogățită cu alimente vegetale:

 • felii de castravete;
 • varză;
 • alge fluviale;
 • cruste de pepene verde;
 • frunze de păpădie.

Dacă ochii țestoasei nu se deschid, atunci animalul nu mănâncă singur, trebuie hrănit cu o pipetă.

Curățarea regulată a terariului (acvariul), o dietă echilibrată și prevenirea deficitului de vitamina A la domiciliu vor ajuta la evitarea blefaritei la reptile..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Broasca testoasa cu urechi rosii are ochii umflati: tratament la domiciliu