Broasca testoasa cu urechi rosii: criterii de selectie, pret, caracteristici ale continutului

Caracteristicile broaștelor țestoase cu urechi roșiiDintre păsările de apă, broasca țestoasă cu urechi roșii este cea mai populară. Este destul de nepretențioasă în îngrijire și nutriție, așa că este adesea cumpărată pentru păstrarea acasă..

Dar, înainte de a obține un astfel de animal de companie, trebuie să aflați toate caracteristicile animalului, condițiile de întreținere a acestuia, criteriile de selecție și prețurile pentru broaștele țestoase de diferite dimensiuni.

Descrierea broasca țestoasă cu urechi roșii

Broasca testoasa cu urechi roșii atrage privirea cu un model frumos care se află pe coajă, membre și cap. Ținuta țestoasei este foarte colorată. Arată așa:

 1. Descrierea aspectului și structurii broaștelor țestoase cu urechi roșiiModel complicat de inele pe carapace, labe și cap.
 2. Pete roșii alungite pe urechi.
 3. Ținuta țestoaselor tinere este maro, galben și verde..
 4. Până la bătrânețe, desenul se estompează și se poate îmbina în negru sau maro închis.

Broasca testoasa cu urechi rosii si-a primit numele datorita situatiei de langa ochi două pete roșii. Unele subspecii au pete portocalii sau galbene..

Carapace de broasca testoasa are o formă de lacrimă, datorită căreia animalul înoată și se mișcă bine pe uscat. Dimensiunea sa depinde de dieta și stilul de viață al broaștei țestoase. Capul reptilei este acoperit cu plăci osoase, iar picioarele sunt acoperite cu solzi densi. În perioade de pericol, animalul de companie își ascunde capul și picioarele în armura sa de protecție.

Țestoasele mici la naștere au o lungime de doar 3 cm. În primul an cresc până la 7,5 cm și ulterior cu un centimetru și jumătate anual. O reptilă adultă poate ating dimensiuni de 20-28 cm. Există specii de broaște țestoase cu urechi roșii care pot crește până la 60 cm.

Caracteristici de păstrare a reptilelor acasă

Reguli pentru păstrarea țestoaselor cu urechi roșii acasăO casă de broaște țestoase sub formă de terariu sau acvariu trebuie pregătită înainte de a cumpăra un animal de companie. Pentru un adult, aveți nevoie de un recipient cu un volum de cel puțin 150-200 de litri. Acvariul trebuie să fie dotat cu teren sub forma unei coaste inclinate cu o suprafata aspra.

Nu trebuie acoperit cu pământ sau sol pe care animalul îl poate mânca. Pentru ca broasca țestoasă să se rostogolească, nivelul apei trebuie să fie aproximativ egal cu lățimea cochiliei. Pentru a preveni scăparea animalului de companie, insula ar trebui să fie la 20-25 cm sub marginea acvariului..

Temperatura optimă a apei pentru o reptilă este de la 20 ° C la 25 ° C. Deoarece broaștele țestoase se hrănesc în apă, trebuie schimbată o dată sau de două ori pe săptămână. Animalele de companie adoră să se lase pe uscat, așa că o lampă fluorescentă este instalată deasupra insulei. Radiațiile ultraviolete sunt necesare în special pentru broaștele țestoase mici..

Acvariul poate fi păstrat curat cu un filtru intern. Când amenajați un iaz pentru o broască țestoasă cu urechi roșii, este necesar să vă asigurați că toate articolele din el sunt sigure pentru animalul de companie.

Pietrișul fin și pietrele ascuțite nu trebuie așezate în acvariu. Puteți folosi lemn de drift sau scoarță de copac. Se recomandă decorarea rezervorului plante artificiale, întrucât broasca țestoasă va dezgropa fără milă alge vii sau pur și simplu va mânca.

Ce și cum să hrăniți țestoasele cu urechi roșii

Testoasele cu urechi roșii dieta și obiceiurile de hrănireCel mai bine este să hrănești aceste reptile în timpul zilei, când sunt cele mai active. Mâncarea le poate fi oferită după ce reptilele se încălzesc sub lampă. Dacă dintr-un anumit motiv nu este posibilă hrănirea animalelor de companie în timpul zilei, atunci acest lucru trebuie făcut cel târziu cu două ore înainte de culcare.

Deoarece broaștele țestoase mănâncă în apă, trebuie să li se dea cât mai multă mâncare la un moment dat. mananca in 15 minute. În caz contrar, rămășițele furajelor vor cădea în partea de jos, unde vor începe să se descompună. Apa din acvariu va trebui schimbată ulterior..

Testoasele tinere sunt hrănite o dată pe zi, iar adulții în vârstă de doi ani încep să se hrănească de două-trei ori pe zi. Țestoasele cu urechi roșii pot supraviețui cu ușurință câteva zile fără hrană. Cu toate acestea, este mai bine să nu le înfometezi. Animalul de companie flămând se mișcă neliniștit în apă și inspectează acvariul.

Țestoasele pot fi hrănite cu hrana animalelor sub forma:

 • corsete;
 • viermi de sânge;
 • bucăți de pește de mare;
 • pești mici de acvariu;
 • calamar;
 • crevetă;
 • râme.

Este recomandat să oferiți animalului de companie o dată pe săptămână ficat crud. Din hrana vegetală, reptilele sunt hrănite:

 • Păpădia.
 • Frunze de salată.
 • Spanac.
 • Frunze de varză tocate mărunt.
 • Plante acvatice (spirogyra, anacharis, alge marine, rață, asp asp).

Pe bază de gelatină puteți pregătiți amestecul de furaje, care se numește „jeleu de broască țestoasă”. O pasăre de apă va mesteca mâncarea numai atunci când își scufundă complet capul în apă.

Este posibil să se determine sexul unei broaște țestoase cu urechi roșii numai la vârsta de peste un an. În acest caz, mai mulți indivizi trebuie plasați unul lângă altul. Și acel animal de companie care va avea mai mult gheare și coadă lungi, este bărbat. La aproximativ vârsta de doi ani, bărbații încep să curteze femelele. Curtenirea constă în „fluturarea” cu gheare în fața ochilor femelei.

Preț și criterii de selecție

Prețul țestoaselor cu urechi roșii și caracteristicile la alegere la cumpărareȚestoasele cu urechi roșii sunt potrivite chiar și pentru începători. Sunt mai puțin problematice și mai tenace decât speciile exotice de broaște țestoase. Cel mai bine este să obțineți un animal de companie de la sfârșitul primăverii până la începutul toamnei. În sezonul de iarnă, animalul poate răci când este transportat într-un habitat nou.

Nu este recomandat să cumpărați broaște țestoase de pe piața păsărilor. Animalele bolnave sunt adesea vândute acolo. Pentru a determina dacă o broască țestoasă este bolnavă, trebuie să căutați scurgerea din ochi și nas. Un animal sănătos trebuie să răspundă oamenilor, fii cu ochii deschiși, și nu ar trebui să respire prin gură.

Dacă sunteți începător, atunci la început este posibil să nu puteți face față mai multor broaște țestoase, așa că mai întâi ar trebui să cumpărați un animal de companie, iar după un timp altul.

Animalul dobândit în sezonul cald poate fi transportat acasă într-un recipient de plastic sau o cutie cu rumeguș. Dacă este frig afară, este recomandat să puneți un tampon de încălzire în cutie. Puteți, de asemenea, să vă înfășurați animalul de companie într-o cârpă și să-l ascundeți sub o jachetă.

Prețul broaștelor țestoase cu urechi roșii depinde de mărimea lor. Cea mai mică broască țestoasă costă între 100 și 170 de ruble. Preț pentru țestoase mari adulte, mature sexual - de la 2 mii la 3 mii ruble.

Dacă vă decideți să cumpărați broaște țestoase care au doar câteva luni, atunci trebuie să știți că la această vârstă sunt foarte sensibile la diferite boli. Dar, în orice caz, indiferent de vârsta în care ați cumpăra o broască țestoasă cu urechi roșii, aceasta ar trebui furnizată întreținerea și alimentele necesare. Suplimentele vitaminice sunt, de asemenea, recomandate persoanelor tinere..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Broasca testoasa cu urechi rosii: criterii de selectie, pret, caracteristici ale continutului