Broasca testoasa cu urechi rosii: cum sa ai grija si ce sa hranesti acasa?

Îngrijirea unei broaște țestoase cu urechi roșiiÎn ultimii ani, a devenit popular să ai specii exotice ca animale de companie. Mulți oameni țin reptile acasă. Țestoasele sunt foarte solicitate, deoarece sunt nepretențioase și sigure. Acești reprezentanți includ broasca țestoasă cu urechi roșii, care nu este doar un animal rar, ci și un animal de companie devotat. Cum să aibă grijă de ea acasă și cât poate trăi cu îngrijirea potrivită?

Ce este o broască țestoasă cu urechi roșii?

Acest animal se referă la reptilele de apă dulce. Își datorează numele petelor alungite roșii-portocalii din spatele ochilor. Acest tip de broască țestoasă nu are urechi și, în ciuda acestui fapt, aude destul de bine. Se mai numește și cu burta galbenă din cauza plăcii abdominale galbene strălucitoare. Are o vedere și un miros excelente..

Femelele diferă de masculi în dimensiuni mai mari. Dimensiunea medie a carapacei indivizilor poate fi de la 18 la 30 cm. La broaștele țestoase tinere cu urechi roșii, culoarea carapacei este verde suculent, dar odată cu înaintarea în vârstă devine verde măsliniu, poate fi, de asemenea, maro-galben cu modele galbene sub formă de dungi..

Broasca testoasa cu urechi rosii este considerata un ficat lung. Acasă, cu îngrijire adecvată, ea poate trăi suficient de mult - 30-40 de ani. Nivelul ei de inteligență este de câteva ori mai mare decât cel al multor alte tipuri de reptile. Ea percepe perfect sunetele la frecvențe foarte joase.

Alegerea unui terariu pentru o reptilă

Cu o întreținere necorespunzătoare sau condiții precare, broasca țestoasă cu urechi roșii este sortită morții. Se crede că acest tip de broască țestoasă este ideală pentru păstrarea acasă. Sunt foarte duri și pentru a trăi confortabil, trebuie acordată o atenție deosebită:

 • nutriție;
 • microclimat;
 • apă.

Cum să păstrezi o broască țestoasăCel mai bine este să păstrați astfel de reptile. într-un acvariu de 150 litri, ar trebui să fie spațios. Broasca testoasa nu petrece tot timpul in apa si apare periodic la suprafata pentru a respira aer. Animalul crește în timp și nivelul apei din rezervor ar trebui să corespundă cu dimensiunea cochiliei sale. Reptila ar trebui să se miște liber în acvariu. Se crede că cu cât este mai mult spațiu și apă într-un recipient, cu atât se va simți mai bine..

Foarte important înainte de a amesteca broasca țestoasă cu urechi roșii în acvariu, planificați corect teritoriul în el. Nu este dificil să faceți acest lucru acum, deoarece în majoritatea magazinelor de animale de companie se vând acvarii de reptile gata preparate. După ce l-ați cumpărat, trebuie doar să adăugați cantitatea potrivită de apă.

Temperatura optimă a apei ar trebui să fie de 21-25 ° C. Nivelul terenului în acesta ar trebui să fie de 25%. Reptilele au nevoie de libertate de mișcare, astfel încât să se poată roti cu ușurință.

Rezervorul are nevoie de apă stabilă și cel mai bine este să furnizați acvariului apă filtrată. Este necesar să schimbați apa de 1-2 ori pe săptămână. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci este mai bine să echipați recipientul cu un filtru special. În acest caz, puteți schimba apa o dată pe lună..

Zona de odihnă a reptilei trebuie să fie echipată cu o lampă, astfel încât broasca țestoasă să se poată încălzi. Deci, ea este obișnuită să facă în habitatul natural. Temperatura insulei ar trebui să fie cu 10 ° C mai mare decât temperatura apei din rezervor. Una dintre bucățile de sushi trebuie inundat cu apă. Reptila se va târî afară din acvariu și o insulă sigură va servi drept un loc minunat pentru încălzire și odihnă. Suprafața sa ar trebui să fie texturată, iar broasca țestoasă cu urechi roșii se va deplasa liber de la apă la uscat și înapoi, fără a se bloca.

Alimente

Un astfel de animal exotic trebuie să găsească nutriția potrivită. Dacă urmați toate condițiile pentru păstrarea acasă, broasca țestoasă cu urechi roșii se va simți grozav și va trăi într-o familie mulți ani.

La o vârstă fragedă, aceste animale sunt carnivore, dar mai târziu preferă alimentele vegetale. La o vârstă fragedă, țestoasele tinere au nevoie de multe vitamine, precum calciu și aminoacizi. Acest lucru le va permite să se dezvolte pe deplin. Adulții încearcă să-și economisească energia și să o acumuleze.

Dieta țestoaselor cu urechi roșii este foarte diversă, dar trebuie luată în considerare vârsta animalului de companie. Ca mâncare sunt potrivite diverse fluxuri:

 • Alimente pentru broaște țestoasealimente vegetale (legume);
 • hrană pentru pești de acvariu;
 • furaje artificiale;
 • peşte;
 • insecte;
 • plante de acvariu;
 • nevertebrate.

Țestoasele au un apetit bun și predispus la supraalimentare. Sarcina proprietarului de reptile este de a oferi animalului o dietă echilibrată bogată în calciu. Magazinele de animale de companie vând alimente speciale pentru broaște țestoase. Experții recomandă diversificarea dietei animalului de companie și hrănirea acestuia cu alimente aproape de condițiile naturale.

Uneori broaștele țestoase primesc carne, carne de vită, carne de pasăre, carne de cal, preferabil fierte. Se taie bucăți mici. Peștele este un aliment preferat pentru reptile. De obicei se dă fiert și crud. Adesea cumpără proaspete congelate pentru aceasta, dar mai întâi ar trebui să fie decongelate și abia apoi administrate. Peștele gras nu trebuie hrănit cu broaștele țestoase pentru a evita supărarea digestivă..

Recomandat pentru acvariile de reptile lansați pești mici vii, aceștia pot fi:

 • guppy;
 • crap;
 • coada sabiei;
 • peștișor de aur.

Melcii și calmarii vor fi un adevărat tratament pentru broaștele țestoase cu urechi roșii. De asemenea, preferă dafnia și crustaceele de apă dulce. Insectele vor fi o varietate bună. Acestea includ greierii, lăcustele și alte insecte non-veninoase. Mulți oameni se întreabă de câtă plantă și alte alimente au nevoie?

Alimentele vegetale ar trebui să reprezinte cel puțin 60% din dieta țestoaselor. Adulți se hrănesc cu ușurință cu vegetație acvatică:

 • hornwort;
 • ceratopteris;
 • lydvigia.

De asemenea, reptilele nu refuză frunzele de păpădie, varză, salată, trifoi, blaturi de sfeclă. De asemenea, mănâncă plante de apartament - hibiscus, aloe, busuioc, zambilă. Țestoasele cu urechi roșii pot mânca boabe precum grâu încolțit, fasole, semințe.

Magazinele de animale de companie vând alimente speciale pentru broaștele țestoase cu urechi roșii, deci trebuie achiziționate și pentru reptilele domestice. Este imperativ să respectați doza recomandată de astfel de furaje și suplimente fortificate..

Testoase tinere sub 2 ani trebuie hrănit de două ori pe zi. Adulții trebuie hrăniți la fiecare 2-3 zile. Trebuie să hrăniți țestoasele într-o tavă specială și să oferiți animalului dvs. de companie mâncare proaspătă, de înaltă calitate și caldă..

Caracteristici de îngrijire și întreținere

Cum să ai grijă de broasca țestoasăAcest tip de broască țestoasă este perfectă pentru începători. Dacă sunt întreținute corespunzător, trăiesc mult timp, astfel încât un astfel de animal de companie poate trăi într-o familie mulți ani. Există mai multe reguli de bază pentru întreținerea și îngrijirea corespunzătoare la domiciliu..

Nu poți lăsa broasca țestoasă să iasă pe podea. Acolo poate găsi ceva și mânca. Proiectele pot fi pe podea, ceea ce va afecta foarte mult sănătatea reptilei..

Carnea este un aliment dur pentru broaște țestoase, deci nu este nevoie să o dați des.

Când animalul este crescut cu alge mici, acesta nu poate fi periat. Poate deteriora suprafața carapacei și poate răni pielea reptilei..

Dacă acvariul nu este echipat cu o insulă, nu există pământ în el, animalul poate muri, deoarece are nevoie de aer.

Diverse suplimente de vitamine trebuie să se afle în dietă, dar să fie utilizat fără utilizare excesivă. În caz contrar, vor avea un efect dăunător asupra stării broaștei țestoase cu urechi roșii..

Pentru ca o reptilă să devină un membru real al familiei și să aducă momente plăcute de comunicare, nu este suficient ca o reptilă să mănânce, să aibă grijă și să curețe apă în acvariu. Un animal are nevoie de contact și îngrijire a oamenilor și abia atunci va crește ca un prieten adevărat și câți ani va trăi depinde întotdeauna de familia în care se încadrează..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Broasca testoasa cu urechi rosii: cum sa ai grija si ce sa hranesti acasa?