Broasca testoasa cu urechi rosii: cum sa le tineti acasa

Crescătoare de broaște țestoase acasăBroasca testoasa cu urechi rosii apartine familiei americane de apa dulce. Trebuie remarcat faptul că și-a primit numele dintr-un motiv. Particularitatea sa constă în faptul că pe părțile laterale ale capului, de la ochi la gât, există două dungi roșii portocalii. Trebuie remarcat faptul că această broască țestoasă are un al doilea nume - cu burta galbenă. Indică faptul că placa abdominală este galben strălucitor..

Trebuie remarcat faptul că aceste reptile în sine sunt absolut nepretențioase. in orice caz, dacă nu cunoașteți regulile de bază ale îngrijirii pentru broaște țestoase, acestea pot fi distruse. Prin urmare, înainte de a începe o astfel de reptilă, ar trebui să vă familiarizați mai întâi cu informațiile despre caracteristicile îngrijirii acesteia, nutriția și tratamentul acesteia. Este de remarcat faptul că, cu o nutriție și o îngrijire bună, un astfel de animal de companie poate trăi până la 40 de ani..

Ce caracter au aceste animale??

Mulți oameni gândesc, că țestoasele sunt singure sunt creaturi slabe și amorfe, cu toate acestea, nu sunt. Țestoasele cu urechi roșii pot fi agresive, rapide și puternice. Această specie este destul de inteligentă atunci când vine vorba de furtul de alimente de la alte broaște țestoase..

Descrierea generală a speciei

Adesea, broasca țestoasă cu urechi roșii sau, mai bine zis, coaja sa, poate avea un diametru de la 3 la 30 cm. Dar se pot găsi și broaște țestoase foarte mari - diametrul cojii poate fi de aproximativ 60 cm. Este de remarcat faptul că partea inferioară a cochiliei are o culoare închisă cu dungi galbene. Partea dorsală sau carapace poate avea la început o culoare verde, dar de-a lungul anilor poate deveni galben-maroniu. Primii câțiva ani de viață carapacea poate crește cu 10 cm pe an. Dar, după 2 ani, creșterea lor se oprește practic și într-un an se poate adăuga de la 1 la 2 cm.

Broasca testoasa cu urechi rosii: cum sa ai grija acasa?

Dacă vorbim despre păstrarea unei broaște țestoase cu urechi roșii acasă, atunci va trebui să achiziționați toate echipamentele necesare. Deci, va trebui să achiziționați:

 • un acvariu;
 • lampă ultravioletă;
 • o insulă;
 • filtru;
 • încălzitor pentru apă;
 • pietre decorative, dar numai mari.

Trebuie remarcat faptul că este mai bine să abandonați plantele de acvariu, atât vii, cât și artificiale. Acest lucru se datorează faptului că broasca țestoasă cu urechi roșii este omnivoră, astfel încât întregul decor poate fi mâncat.

Ce ar trebui să fie un acvariu?

Păstrarea unei broaște țestoase cu urechi roșiiPentru început, puteți achiziționa un acvariu de 10 litri, dar ideal ar trebui să fie de 150 de litri sau mai mult. Trebuie să fii pregătit pentru faptul că în primii ani de viață broasca țestoasă va crește foarte repede. În plus, atunci când cumpărați un acvariu, trebuie avut în vedere faptul că broasca țestoasă trebuie încă să se miște mult, altfel poate începe să sufere de obezitate.. Dacă vorbim despre dimensiunea minimă a acvariului, trebuie remarcat faptul că lățimea nu trebuie să fie mai mică de trei cochilii, iar lungimea să nu fie mai mică de șase cochilii.

Este de remarcat faptul că apa trebuie turnată astfel încât broasca țestoasă să poată sta pe labele din spate și să-și scoată botul din apă. Dacă acvariul este mai adânc decât ar trebui, atunci puteți pune înăuntru un fel de piatră sau cufundare.

Trebuie remarcat faptul că este strict interzisă utilizarea pietrelor mici ca decor. Acest lucru se datorează faptului că broasca țestoasă poate înghiți pur și simplu o piatră, iar acest lucru poate provoca obstrucția intestinală și moartea ulterioară a animalului. În plus, astfel de plante acvatice, la fel ca ambulia și elodea, sunt otrăvitoare pentru broasca testoasa cu urechi rosii.

Cum să echipezi corect o insulă?

Înainte de a cumpăra o insulă, acordați atenție materialului din care este fabricată și ce fel de fixare are. Cadrele din plastic cu ventuze sunt adesea folosite ca atașamente. Cu toate acestea, ar trebui să acordați atenție faptului că, în timp, broasca țestoasă mică cu urechi roșii va începe să crească, iar fraierii vor începe să cadă.

În mod ideal, insula ar trebui să fie o mică zonă plană, astfel încât broasca țestoasă să poată ieși din apă.. Este de remarcat faptul că, că este mai bine să nu cumperi insule din spumă poliuretanică, deoarece broasca țestoasă o poate zdrobi cu ghearele sale ascuțite.

Ce lampă să alegi?

Cu ce ​​se hrănesc țestoasele cu urechi roșii?O lampă într-un acvariu este necesară în primul rând pentru producerea de vitamina D3 la broască țestoasă. În condiții naturale, animalele primesc această vitamină din radiațiile ultraviolete, dar acasă va trebui să achiziționați o lampă specială.

Vă rugăm să rețineți că sursele UV de uz casnic nu sunt adecvate, deoarece nu pot furniza lungimea de undă necesară. Dar lămpile Repti Glo 5 și 8 sunt cele mai populare.. Cu toate acestea, acestea trebuie poziționate astfel încât să nu provoace arsuri, adică nu mai mult de 40 cm.

Aceste reptile au nevoie de becuri incandescente obișnuite pentru a-și digera mâncarea. Acest lucru se datorează faptului că aceste lămpi oferă o temperatură confortabilă pentru broaștele țestoase cu urechi roșii. O scădere a temperaturii poate fi plină de o încetinire a metabolismului, precum și de hibernare..

Caracteristici ale alegerii filtrului și a încălzitorului

În primul rând, trebuie remarcat faptul că filtrul și încălzitorul sunt selectate în funcție de dimensiunea acvariului.. Există multe filtre diferite la vânzare. Se pot distinge atât filtrele interne, cât și cele externe. Avantajul clar al unui filtru extern este că broasca țestoasă nu îl poate îndepărta, nu poate mușca firul sau nu poate înghiți ventuza. Dacă vorbim despre încălzitor, atunci este mai bine să acordăm preferință opțiunii automate. Broasca țestoasă este cel mai bine menținută la 20-27 ° C.

Ce să hrănească o broască țestoasă cu urechi roșii?

Aspectul unei broaște țestoase cu urechi roșiiÎngrijirea unei broaște țestoase cu urechi roșii implică, de asemenea, o dietă selectată corespunzător. Este de remarcat faptul că, în perioada de creștere a acestora, broaștele țestoase se hrănesc în principal cu hrană pentru animale. Dar, pe măsură ce cresc, trec la legume.

Trebuie remarcat faptul că la început reptilele ar trebui hrănite în fiecare zi, cu toate acestea, în al doilea an pot fi trecute la alimente de 2-3 ori pe săptămână. Ca hrană puteți folosi atât alimente speciale uscate, cât și congelate. Puteți cumpăra astfel de alimente de la orice magazin de animale de companie..

Cum să te descurci cu o broască țestoasă cu urechi roșii?

La prima vedere, aceste reptile pot părea complet inofensive, cu toate acestea, ar trebui să fii foarte atent cu ele..

Reguli de siguranță de bază:

 1. Broasca testoasa trebuie intotdeauna prinsa doar cu doua maini. Acest lucru este necesar pentru ca animalul să nu cadă accidental. Trebuie remarcat faptul că broasca țestoasă poate începe să muște sau să ciupească.
 2. După ce ați ținut animalul, spălați-vă bine mâinile.
 3. Este foarte important ca broasca țestoasă să nu fie în locurile în care există mâncare de casă.

Cum se reproduce această specie?

Trebuie subliniat faptul că broaștele țestoase încep să se reproducă de la vârsta de 4 ani, când vine vorba de masculi, și de femele de la 5 ani. Pentru a obține descendenți, ar trebui să pregătiți acvariul în avans. Principalele recomandări pentru pregătire sunt următoarele:

 1. Apa din vas nu trebuie să depășească 10 cm. Acest lucru se datorează faptului că în timpul împerecherii, masculul poate ține femela sub apă pentru o perioadă foarte lungă de timp. Prin urmare, ar trebui să existe puțină apă, astfel încât să nu se sufoce..
 2. Pe insulă trebuie pregătit un recipient în prealabil, unde femela poate depune ouă.

Este de remarcat faptul că masculul poate fi distins numai la vârsta de aproximativ un an. Ghearele masculilor nu sunt la fel de lungi ca cele ale femelelor. În plus, femela poate fi puțin mai mare decât masculul..

În plus, specia cu urechi roșii are nevoie de lumină ultravioletă pentru a se împerechea. Reptilele ar trebui să fie îngrijite în timpul împerecherii, în special cu atenție, deoarece numai cu o nutriție abundentă și adecvată pot da descendenți buni. Trebuie remarcat faptul că ar trebui să existe doar o femeie și un bărbat în acvariu. În caz contrar, bărbații pot aranja lupte. Ouăle nu trebuie lăsate în acvariu, ci transferate în incubator. Dacă vorbim despre dimensiunea recipientului ambreiajului, atunci un ou are nevoie de 4 cm, un ambreiaj poate conține până la 10 ouă. Recipientul ar trebui să conțină nisip și ar trebui să fie la umbră..

Cum să păstrezi broaște țestoase mici?

Cum să crești broaște țestoase cu urechi roșiiTestoasele mici sunt foarte creaturile sensibile, prin urmare, pot experimenta adesea stres și durere. Deci, nu ar trebui să îi sperieți pe copii și să bateți la paharul acvariului. În plus, temperatura trebuie menținută stabilă între 26-27 ° C pentru apă și 32 ° C pentru aer. Tirajele și schimbările extreme de temperatură nu sunt permise..

Pentru a menține țestoasele sănătoase, apa trebuie să fie întotdeauna curată, astfel încât experții recomandă instalarea unui filtru bun.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Broasca testoasa cu urechi rosii: cum sa le tineti acasa