Broasca testoasa cu urechi rosii: caracteristici ale pastrarii acasa

Turtles 23/02/2018 4,8 mii 3,2 mii 5 minute.

Țestoasele cu urechi roșii, cu îngrijire adecvată, pot trăi aproximativ 30-35 de ani. Această perioadă este influențată semnificativ de condițiile de detenție. Pentru ca un animal să rămână sănătos mult timp, trebuie să creeze un mediu de viață confortabil.

Broasca testoasa are nevoie de un acvariu spatios de apa, de iluminarea potrivita si de controlul temperaturii. Animalul de companie trebuie spălat periodic și arătat medicului veterinar. De asemenea, este important să-i oferi o dietă echilibrată..

1 Descriere

Broasca testoasa cu urechi rosii este una dintre reptilele americane de apa dulce. Este un amfibian, originar din America Centrală și nord-vestul Americii de Sud. Trăiește în principal în apă, dar trebuie să iasă periodic pe uscat pentru a se încălzi și a depune ouă. Reptila tolerează temperaturile extreme și mănâncă aproape tot.

Broasca testoasa are dimensiuni mici - lungimea cochiliei masculului este de la 20 la 25 cm, iar la femela variaza de la 25 la 30 cm. In primul an de viata, animalul poate creste cu 20-25 cm. Un adult atinge marimea maxima in al treilea an. Coaja ei crește până la 30-35 cm.

Conform descrierii, dungile galbene se întind pe tot corpul animalului. Pe părțile laterale ale capului sunt pete roșii asemănătoare urechilor, care au dat naștere numelui speciei.

Ochii animalului sunt de un verde aprins. Culoarea cochiliei este verde închis, deasupra este decorată cu pete galbene și albastre. Pentru această parte se stabilește vârsta animalului de companie. La persoanele tinere, este mult mai ușor, în timp acoperirea se întunecă.

Femela poate produce descendenți de mai multe ori pe an. În medie, împerecherea se repetă de 3 ori în 12 luni. O broască țestoasă cu urechi roșii poate da naștere la 5-10 persoane mici la un moment dat.

2 Îngrijirea unei broaște țestoase cu urechi roșii

Broasca testoasa cu urechi rosii trebuie sa creeze conditii cat mai apropiate de habitatul sau natural..

Pentru a face acest lucru, trebuie să mențineți o temperatură relativ ridicată și să țineți cont de nevoile nutriționale ale animalului..

2.1 Acvariu și temperatură

Pentru ca un animal de companie să se simtă confortabil, trebuie să trăiască în apă, având ocazia să iasă periodic pe uscat. De obicei, un acvariu spațios este suficient pentru aceasta.. Pentru o broască țestoasă cu o lungime de 13-15 cm, va fi necesar un recipient cu un volum de 100-150 litri, pentru persoanele cu dimensiuni mai mari ar trebui să fie și mai spațios.

Acvariul nu trebuie să fie complet umplut cu apă, este necesar să lăsați aproximativ 30 cm până la refuz. Anterior, lichidul ar trebui apărat cel puțin 72 de ore.. Se recomandă schimbarea apei la fiecare 2 săptămâni.. În caz contrar, bacteriile patogene pot începe în ea, ceea ce va afecta negativ sănătatea animalului..

Aerul proaspăt este vital pentru broaștele țestoase cu urechi roșii. Pentru a face acest lucru, o insulă specială de pietre este așezată deasupra suprafeței apei, care ar trebui să ocupe cel puțin 25% din teren.

Se recomandă utilizarea unui încălzitor de apă care este scufundat în apă. Gama optimă de temperatură pentru păstrarea unei broaște țestoase cu urechi roșii este de la +24 la +27 grade. Pe mal, ar trebui să fie la +30 ... + 35 de grade. Ar trebui să aveți grijă să evitați supraîncălzirea, altfel animalul de companie se poate arde.

2.2 Iluminat

O broască țestoasă cu urechi roșii are nevoie de suficientă lumină. Se recomandă amplasarea unei lămpi deasupra acvariului, care ar trebui să funcționeze cel puțin 10-12 ore pe zi..

2.3 Nutriție

Sănătatea animalelor de companie depinde în mod direct de hrănirea corespunzătoare a unui animal de companie. Țestoasele cu urechi roșii sunt relativ nepretențioase în alimente. Magazinele de animale de companie vând amestecuri speciale pentru acestea pe bază de gammarus și viermi de sânge, dar nu ar trebui să hrănești animalul de companie monoton, se recomandă să îi dai periodic pește, carne fiartă și crudă. Alimentele vegetale sunt utile în special: salată, varză și spanac.

Animalul de companie este hrănit în conformitate cu următoarea schemă:

Ani de viață Frecvența de alimentare
unu Zilnic
2La fiecare 48 de ore
UlteriorDupă 72 de ore

La un moment dat, dau o cantitate atât de mare de hrană, încât animalul o poate mânca în câteva minute. Resturile de mâncare se îndepărtează cu o plasă.

În lista produselor din dieta principală, intrândt:

 • Creveți și raci.
 • Pești cu măruntaie și oase. Pentru bebeluși, bucățile mari sunt zdrobite.
 • Cochilii, calmar, melci (numai proaspete sau congelate).
 • Amfibieni, mormoloci, broaște.
 • Insecte.
 • Legume.
 • Fructe.
 • Verdeaţă.

Puteți determina ce vrea un animal să mănânce prin următoarele semne:

 • se comportă neliniștit;
 • scotoceste în pietre;
 • explorează activ colțurile acvariului.

2.4 Igiena

Curățenia este esențială pentru păstrarea țestoaselor de acvariu. Agenții patogeni se adună sub coaja animalului de companie, deci trebuie spălat o dată pe săptămână.. Este important de reținut: nu puteți utiliza produse de igienă destinate oamenilor sau altor detergenți în acest scop..

Procedura de igienă se efectuează într-un recipient separat. Trebuie să spălați broasca țestoasă în apă separată folosind produse vândute în magazinele pentru animale de companie..

În niciun caz nu trebuie să frecați coaja animalului cu o perie.

2.5 Hibernare

Țestoasa cu urechi roșii doarme foarte puțin și sensibil; chiar și o ușoară mișcare sau o lumină în cameră îi pot tulbura pacea..

Este extrem de rar ca animalele de companie să intre în hibernare profundă, de obicei acest comportament este rezultatul întreținerii necorespunzătoare a animalului de companie.

Broasca testoasa trebuie ingrijita in acelasi mod in orice perioada a anului. Dacă doriți, iarna, puteți scădea ușor temperatura, și anume până la +21 ... + 22 grade, atunci păsările de apă vor deveni mai puțin active.

2.6 Boli

Dacă o broască țestoasă cu urechi roșii este bolnavă, aceasta trebuie prezentată unui specialist. Este posibil să vindecați boala pe cont propriu acasă numai după diagnostic.

Dacă animalul de companie înoată la suprafața apei, nu mănâncă și este inactiv, acest lucru poate semnala că animalul suferă de pneumonie. În acest caz, este necesar să mențineți temperatura apei în acvariu la +29 ... + 30 de grade. Va fi util să utilizați o soluție de mușețel de farmacie. Urmând instrucțiunile de pe ambalaj, materiile prime sunt diluate în apă. Apoi, o broască țestoasă cu urechi roșii este lansată acolo timp de 45-60 de minute o dată pe zi. În timpul terapiei, dieta animalului de companie trebuie să fie variată..

Refuzul de a mânca, coaja moale și un stil de viață inactiv pot fi dovada unui regim inconfortabil de temperatură, a unei diete monotone sau a lipsei de vitamine în corpul animalului..

3 broască țestoasă cu urechi roșii și pești de acvariu

Mulți proprietari de animale de companie fac adesea greșeala de a adăuga o broască țestoasă cu urechi roșii la peștii lor.. A face acest lucru este puternic descurajat, deoarece reptila este un prădător și le va mânca.

Aceste specii nu se pot înțelege din alt motiv. Condițiile de viață ale tuturor peștilor de apă dulce sunt semnificativ diferite de cele cerute de broasca țestoasă cu urechi roșii. Dacă reptilele trăiesc cu pești, acest lucru afectează negativ toți locuitorii acvariului..

4 Reguli pentru alegerea la cumpărare

Atunci când cumpărați, ar trebui să acordați o atenție specială următoarelor puncte:

 1. 1. Dimensiune. Coaja unei broaște țestoase mici ar trebui să aibă aproximativ 5 cm. Aceasta este o dovadă că animalul de companie a trecut printr-o perioadă dificilă în care un număr mare de copii mor..
 2. 2. Integritatea și rezistența cochiliei, precum și prezența tuturor ghearelor și a cozii.
 3. 3. Activitate.
 4. 4. Ochii strălucitori.
 5. 5. Lipsa rănilor, a zgârieturilor, a plăcii și a petelor albe.
 6. 6. Apă curată în terariu. Testoasele mici cu urechi roșii nu tolerează bine murdăria, fiind în condiții nefavorabile, se pot infecta cu infecții fungice sau bacteriene.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Broasca testoasa cu urechi rosii: caracteristici ale pastrarii acasa