11 Boli ale broaștelor țestoase cu urechi roșii, simptome și tratamente

11 boli ale broaștelor țestoase cu urechi roșii, simptome și tratamente

În acest articol, voi vorbi despre bolile broaștelor țestoase cu urechi roșii. Voi enumera bolile comune, de ce se întâmplă acest lucru, precum și modalitățile de prevenire a acestora și metodele de tratament la domiciliu.

Principalele boli ale broaștei țestoase cu urechi roșii și ce trebuie făcut

Există o serie de boli de care suferă destul de des broasca țestoasă cu urechi roșii. Veterinarul își asumă în primul rând prezența (este luată în considerare și predispoziția zonei). Toate bolile similare sunt enumerate mai jos..

Bolile nu se transmit unei persoane care intră în contact cu o broască țestoasă, cu excepția cazului în care îi bea sângele.

Pneumonie

În prezent, pneumonia se numește pneumonie..

Toate broaștele țestoase acvatice au pneumonie.

Simptomele includ respirația prin gură, înotul neuniform, lipsa de scufundare în apă, vezicule din gură, refuzul de a se hrăni, letargia, răgușeala și paloarea membranelor mucoase. Dacă nu acordați atenție acestor simptome mult timp, atunci animalul va muri..

Boala poate fi cauzată de condiții de viață slabe - temperatură scăzută, lipsă prelungită de hrană, apropiere de alte persoane.

Simptomele apariției pneumoniei la țestoasele cu urechi roșii apar în mai multe etape.
Simptomele apariției pneumoniei la țestoasele cu urechi roșii apar în mai multe etape.

Ca tratament, este adecvată o injecție de Baytril (2,5% 0,4 ml / kg) în mușchiul brahial. Manipularea trebuie repetată la fiecare două zile timp de cinci zile. Dacă nu ajută, este mai bine să consultați un specialist.

În perioada de tratament, temperatura broaștelor țestoase ar trebui să fie de cel puțin 31-32 de grade.

Desprinderea stratului cornos

Această problemă nu este o boală, ci mai degrabă o consecință a diferitelor motive. Unii medici consideră acest fenomen ca un simptom..

Într-o stare normală, coaja broaștelor țestoase nu se desprinde, nu are loc năpârlirea. Dar în timpul creșterii plăcilor excitate, acest fenomen este destul de comun. La maturitate, acest lucru se poate datora lipsei de vitamine A și B2, a conținutului necorespunzător, a apariției unei ciuperci sau a influenței algelor dăunătoare.

Dacă clapeta se desprinde uniform, atunci nu ar trebui să vă faceți griji.

În alte situații, ar trebui să acționați în consecință:

  • Scutellum este mărit în dimensiune și se îndepărtează doar de la mijloc. Această problemă poate fi rezolvată prin hrănirea crescută și suplimentarea cu vitamine. Nu va fi inutil să adăugați albastru de metilen în apă.
  • Scutul este împărțit în straturi, în interiorul acestuia există cavități întregi. În locul unde se afla scutul, rămâne o acoperire gri sau cruste maro. Aceasta este o consecință a activității vitale a ciupercii. Pentru a scăpa de el, trebuie să curățați complet acvariul, să plantați broasca țestoasă separat și să o înmuiați în tinctură de scoarță de stejar. În plus, adăugați albastru de metilen în apa principală. În orice situație, tratamentul trebuie să dureze 2 săptămâni..
  • Scuturile pleacă doar într-un anumit loc, înmuierea scuturilor sănătoase se simte în jur, un ulcer sau sânge rămâne la locul șederii lor. Este o boală bacteriană. În această situație, albirea va veni din nou la salvare, precum și unguentul clotrimazol și un complex de medicamente antifungice. Broasca testoasa trebuie lasata la loc uscat peste noapte. Mai bine vă vedeți medicul veterinar.
Exfolierea fulgilor de piele apare, de asemenea, adesea pe fondul deteriorării mecanice
Exfolierea fulgilor de piele apare, de asemenea, adesea pe fondul deteriorării mecanice

Otită

Un alt nume pentru această boală este inflamația urechii. Apare la broaște țestoase cu hipovitaminoză A sau păstrate în condiții necorespunzătoare. Este important să vă contactați imediat medicul veterinar dacă sunt detectate simptome, deoarece atunci când începe această boală, broasca țestoasă își poate pierde complet auzul. În plus, această boală poate deveni un teren de reproducere pentru multe alte boli mai grave..

În plus față de întreținerea necorespunzătoare, hipotermia (probabilitatea ca aceasta să fie mare dacă broasca țestoasă se plimbă prin apartament), bolile bacteriene și fungice anterioare, prezența paraziților și leziunile mecanice pot deveni cauza. Orice slăbire a corpului poate provoca.

Cel mai proeminent simptom este umflarea severă a auriculelor. Cu cât umflarea este mai mare, cu atât boala progresează..

În etapele inițiale, broasca țestoasă mâncărime neliniștită, cade într-o parte din cauza lipsei de coordonare. Când se observă aceste semne, vizita la medicul veterinar nu poate fi amânată..
Otita medie la țestoasele acvatice este asociată cu hipovitaminoza A
Otita medie la țestoasele acvatice este asociată cu hipovitaminoza A

Roșeață și umflături ale ochilor

De regulă, astfel de boli apar din cauza încălcării igienei broaștei țestoase. Bolile oculare se numesc oftalmice. Simptomele sunt: ​​ochii se pot umfla și nu se pot deschide, edemul pleoapelor și se pot lipi împreună, broasca țestoasă nu poate deschide ochii, roșeață mucoasă, film pe ochi, opacitate corneeană, pierderea vederii, teama de lumină puternică, ruperea intensă, scurgerea din ochi, scăderea activității animalului ... Probabilitatea oftalmologiei apare atunci când corpul este slăbit după o altă boală.

Atunci când este detectată o boală, este important să nu vă auto-medicați, ci să consultați un medic care va selecta cursul adecvat. Există multe boli oculare la broaștele țestoase de apă și sunt ușor de confundat - doar un specialist poate determina exact ce trebuie făcut pentru a asigura o sănătate bună..

Bolile oculare pot provoca disconfort la reptile
Bolile oculare pot provoca disconfort la reptile

Peelingul pielii

De regulă, pielea se desprinde în timpul năpârlirii - broasca țestoasă crește, crește în dimensiune, iar pielea zboară și se desprinde, se poate dezlipi.

Moltingul nu prezintă niciun pericol pentru nimeni.

Când se varsă, animalul ar trebui să primească mai multe vitamine B și calciu..

De asemenea, bolile pot afecta integritatea pielii..

Acestea sunt, cum ar fi:

  • Micoza este o infecție fungică. Petele albe rămân pe piele, în timp ce mișcă animalul, lasă urme albe. Va ajuta albastru de metilen în acvariu.
  • Rahitismul este o lipsă de vitamine din grupul D. Ochii umflați și fălcile curbate sunt simptome suplimentare. Tratat prin aportul mare de vitamina D.
  • Hipervitaminoza - lipsa vitaminei A. Apare cu o dietă monotonă. De asemenea, odată cu această boală, cloaca cade și pleoapele se umflă. Pentru a restabili vitamina, este important să dați animalului morcovi, măruntaiele de pește, ficat și dovleac..
Peelingul pielii poate fi cauzat atât de creșterea unei reptile, cât și de diferite boli.
Peelingul pielii poate fi cauzat atât de creșterea unei reptile, cât și de diferite boli.

Lipsa de calciu și vitamina D3

O substanță precum calciu este foarte importantă pentru broaștele țestoase, deoarece formarea cochiliei, scheletului și ciocului depinde de prezența sa. Cu o deficiență puternică a unei astfel de substanțe, acest animal pur și simplu nu poate trăi. Este leneșă, nu se mișcă prea mult.

Deficitul de calciu nu este întotdeauna precedat de o cantitate mică de calciu în furaje. Poate fi suficient, dar nu va fi absorbit..

Vitamina D3 ajută la asimilarea unei astfel de substanțe. Ar trebui să fie prezent și în dietă. Cu toate acestea, este important să știți când să vă opriți: un exces de vitamina D este mai rău decât o lipsă.

De asemenea, absorbția calciului este afectată de radiațiile ultraviolete. Acesta trebuie furnizat în conformitate cu regulile de păstrare a animalului.

Simptomele deficitului de calciu sunt: ​​coaja își pierde strălucirea, apar defecte, fisuri și uneori apar găuri. La prima apariție a unor astfel de probleme, este necesar să o tratați prin adăugarea de pietre de calciu și mai multă vitamină DU în alimente, precum și pentru a crește radiația ultravioletă de pe broască țestoasă..

O cantitate mică de calciu din corpul unei broaște țestoase afectează imediat aspectul acesteia.
O cantitate mică de calciu din corpul unei broaște țestoase afectează imediat aspectul acesteia.

Stomatita necrotizantă

Stomatita este o leziune a mucoasei bucale. Când pielea se stinge, stomatita devine necrotică.

În exterior, boala se manifestă după cum urmează: limba țestoasei se inflamează, mucusul începe să curgă din gură, ulterior gingiile devin hiperemice, boala este greu de suportat. Nu mănâncă nimic. Nu mai mănâncă. Rareori, când stomatita vine singură, de obicei provoacă multe alte boli..

Ca tratament, temperatura conținutului trebuie crescută cu 6 grade, preparatele bacteriene trebuie injectate și decametoxina trebuie turnată în interior. Descărcarea purulentă trebuie îndepărtată din cavitatea bucală cu un tampon și o pensetă.

Stomatita necrotizantă, care este atât de frecventă la șerpi, nu este foarte frecventă la țestoase.
Stomatita necrotizantă, care este atât de frecventă la șerpi, nu este foarte frecventă la țestoase.

Herpesvirus

Această boală se manifestă prin pătrunderea infecției în organism. Motivele pot fi dieta necorespunzătoare sau hibernarea. Boala se manifestă cu respirație șuierătoare uscată, descărcare din gură și ochi, eroziuni pe limbă. Tratamentul se efectuează strict numai de către un medic.

Timpania stomacului

Timpania este o boală a sistemului digestiv. Cauzat de modificări dietetice necorespunzătoare. Manifestarea bolii este spasmele intestinale și musculare, mucusul din gură, respirația printr-o gură pe jumătate deschisă, țestoasa poate să nu mai mănânce.

Acesta este tratat cu o dietă de înfometare timp de trei zile, după care ar trebui utilizate mai multe injecții cu 20% borgluconat de calciu (1 ml / kg). Soluția se injectează la fiecare două zile.

Rinita și semnele ei

Rinita este în esență o răceală obișnuită..

De obicei, se manifestă în reprezentanții terenurilor. Există un singur simptom - scurgerea din nări, fără alte tulburări. Tratamentul este complex și variat, pentru aceasta este mai bine să consultați un medic veterinar - el va alege opțiunea potrivită.

Prevenirea rinitei și a curgerii nasului este destul de simplă: este necesar să protejați broasca țestoasă de curenți
Prevenirea rinitei și a curgerii nasului este destul de simplă: este necesar să protejați broasca țestoasă de curenți

Ca măsură preventivă, întreținerea corectă va servi, și anume: absența prafului și umiditatea normală a broaștei țestoase.

Neuropatie optică

Această boală se manifestă prin căderea globului ocular, constricția pupilei și închiderea pleoapelor. Acest fenomen este de obicei temporar și nu periculos. Motivul este mâncarea greșită.

Medicul veterinar vă poate prescrie injecții cu tiamină sau clorură.

El indică doza și perioada de administrare în funcție de caracteristicile individuale ale broaștei țestoase..

Cum se poate spune dacă o broască țestoasă este bolnavă

Este important să vă monitorizați în permanență animalul de companie..

Broasca testoasa cu urechi rosii este periculoasa pentru oameni deoarece poate fi purtatoare de salmoneloza, viermi sau ciuperci
Broasca testoasa cu urechi rosii este periculoasa pentru oameni deoarece poate fi purtatoare de salmoneloza, viermi sau ciuperci

De îndată ce există vreo schimbare de comportament, aspect, ieșiri ciudate sau lucruri similare, atunci ar trebui să fii atent și să arunci o privire mai atentă, de obicei mănânc.

Dacă proprietarul dorește ca broasca sa să fie sănătoasă, atunci ar trebui să aibă grijă de ea și să acorde mai multă atenție comportamentului animalului..

Chiar și o boală anterioară poate duce la altele, mai grave și periculoase.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 11 Boli ale broaștelor țestoase cu urechi roșii, simptome și tratamente