Ursuleț de cobai american: caracteristici ale păstrării acasă

Pluș americanCei care nu vor să meargă cu câinele și au mobilier zgâriat de o pisică acasă pot obține un cobai. Aceste animale diferă de alte rozătoare prin activitate și socialitate. Unul dintre cei mai drăguți porci este Teddy american, despre care vom discuta mai jos..

Pluș de cobai american

Teddyul american a apărut în Canada în anii 60 ai secolului trecut ca urmare a unei mutații genetice. În 1978, rasa a primit recunoaștere oficială. Dintre toți „mutanții”, plușul este cea mai drăguță creatură - și-a primit meritat numele pentru asemănarea uimitoare cu un ursuleț de pluș, care în America se numește pluș.

Verifică cele mai frecvente rase de cobai.

Aspect și dimensiuni

Blana porcului este densă și destul de grosieră, în lungime - nu mai mult de 2 cm. Efectul pufosului apare datorită faptului că lâna stă la capăt, toți firele de păr cresc aproape perpendicular pe corp.

Paltonul poate fi vopsit în diferite culori și nuanțe: de la crem și nisip ușor la ciocolată și negru. Poate fi monocromatic, pătat și dungat. Cel mai adesea puteți găsi porci albi, gri și crem.Pluș americanTeddy-urile sunt porci mari, iar blana proeminentă își mărește vizual dimensiunile și mai mult. Mai mult, nu sunt groase sau stângace, ci mobile și active. Corpul lui Teddy este proporțional și muscular. Greutatea unui rozător adult ajunge la 1-1,2 kg.

Asemănarea cu un urs de jucărie este sporită de un bot ușor aplatizat, cu obraji rotunzi. Ochii mari sunt ca niște nasturi negri. Portretul unui pluș de pluș este completat cu urechi rotunde din piele, lipsite de blană, atârnând înainte..

afla, care sunt caracteristicile cobaiilor slabi, sheltie, kui, alpaca, Baldwin, abisinian, peruvian.

Natura și durata vieții

Teddy este foarte sociabil și social. Se înțeleg ușor cu alte animale de companie, cum ar fi pisicile și șoarecii. Porcilor le place să comunice cu oamenii, nu vă deranjează să stea în brațele cuiva. Particularitatea teddies este că aceștia nu aleg un singur animal de companie pentru ei înșiși, ci sunt prieteni cu toți membrii familiei, adoră să se joace cu copiii, nu sunt agresivi și nu mușcă.

Teddy porcul este foarte inteligent și ușor de dresat. Ea se împrumută bine pentru creștere, înțelege toate „ceea ce face și ce nu” și respectă de bunăvoie aceste reguli. Se obișnuiește rapid cu regimul de hrănire. Cu puțin efort, animalul poate fi învățat câteva trucuri.Pluș americanO trăsătură specială de caracter este curățenia. Porcii au grijă de ei înșiși și de unii pe alții, sunt întotdeauna curați și ordonați. Teddy-urile sunt deosebit de active și curioase. Le place să alerge și să exploreze, așa că au nevoie de spații spațioase, cu mult spațiu pentru a se întoarce..

În plus, trebuie eliberate mai des în apartament, iar vara, dacă este posibil, pe iarbă..

Teddy nu trăiește mult - 4-6 ani, în timp ce celelalte rude ale lor pot trăi 8 ani.

Știați? Guinness World Records include un cobai cu viață lungă care a trăit de 15 ani.

Puncte pro și contra conținutului lor

Pro:

 • animal prietenos și sociabil;
 • usor de intretinut;
 • curățenie, lipsă de miros;
 • lipsa agresivității, cu greu mușcă;
 • propice educației și formării;
 • caracter calm;
 • imunitate puternică, se îmbolnăvește rar.
Pluș americanMinusuri:

 • scârțâie tare când cere mâncare sau pentru a atrage atenția asupra sa;
 • poate provoca alergii;
 • blana are nevoie de îngrijire specială.

afla toată distracția despre cobai.

Preț și reguli de selecție la cumpărare

Când cumpărați un pluș american, trebuie să fiți serios cu privire la alegerea unui animal..

În acest caz, ar trebui să acordați atenție mai multor factori importanți:

 • animalul trebuie să aibă vârsta de 4–5 săptămâni. La o vârstă mai fragedă, bebelușii încă nu se pot lipsi de laptele matern. Dacă cumpărați un porc mai în vârstă, va dura mai mult timp pentru a vă adapta și a vă obișnui cu noile circumstanțe și oameni;
 • o sănătate bună se va remarca în aspectul porcului: ochii și nasul bine hrăniți, curățați, respirația este curată și fără respirație șuierătoare, părul moale ondulat acoperă întregul corp, cu excepția urechilor și a interiorului picioarelor, haina este lucioasă, elastică, fără plasturi cheli și alte defecte. De asemenea, un animal sănătos trebuie să fie vesel și activ;
 • Teddyii au nevoie de societate și nu le place singurătatea, care poate provoca stres și boli. Prin urmare, crescătorii cu experiență recomandă să cumpere o pereche deodată. Poate fi de același sex dacă nu intenționați să crească descendenți;
 • pentru a cumpăra animale de expoziție, trebuie să contactați doar creșe specializate cu o bună reputație, unde puteți obține nu numai pedigree, ci și recomandări calificate pentru îngrijire.
Pluș americanUrmătoarele caracteristici afectează costul:
 • lână (calitate și culoare);
 • defecte exterioare (prezență sau absență);
 • sex (femelele sunt de obicei mai scumpe);
 • curs (pentru acasă, reproducere sau pentru expoziții).

Preț mediu în creșe:

 • clasa de animale de companie (pentru casă) - 15-45 USD;
 • clasa de rasă (pentru reproducere) - 35-60 dolari;
 • clasa de spectacol (pentru expoziții) - 50-80 USD.
Știați? Poporul Mochica (Peru, secolele I-VIII) a clasat cobaiul printre zeitățile cărora le venerau și le-au dedicat opere de artă.

Alegerea și amenajarea unei case

Cât de bine se simte un pluș în casa lui, îi afectează starea de spirit, comportamentul, sănătatea și chiar speranța de viață. Prin urmare, alegerea locuinței pentru animalul de companie trebuie abordată cu toată seriozitatea..Pluș american

Cușcă sau terariu

Pentru a rezolva problema locuinței, trebuie luați în considerare doi factori importanți:

 1. Marimea: dimensiuni recomandate - 1 mp m. pentru un porc. Animalul are nevoie de suficient spațiu pentru a se deplasa liber.
 2. Material, din care este făcută cușca trebuie să permită trecerea aerului și să nu izoleze animalul de oameni și de lumea din jur.

Având în vedere aceste cerințe, este evident că un terariu sau un acvariu nu este potrivit. Pro: o astfel de casă este ușor de curățat, iar gunoiul nu se împrăștie. Dezavantajul este însă mai semnificativ: sticla nu „respiră”. Respirarea fumului de amoniac din propriile fecale îl va face pe Teddy să fie rănit.

Sticla se încălzește rapid și poate provoca lovituri de căldură. În plus, pereții de sticlă limitează și lipsesc capacitatea de a comunica liber cu lumea, ceea ce nu va face animalul fericit..

afla, cum să faci o casă, hamac, raft, băutor pentru cobai.

Recipientul din plastic este convenabil de utilizat. Dar are aceleași dezavantaje ca și un acvariu de sticlă..

Cutia de lemn este mai ecologică, nu va dăuna bunăstării porcului. De asemenea, nu uitați că plușul este un rozător. Își va roade încet casa de lemn.

O casă ideală pentru orice cobai este o volieră spațioasă, în care nici mai multe animale nu vor fi înghesuite. Dar nu toată lumea își poate permite să aranjeze o volieră într-un apartament, așa că majoritatea porcilor trăiesc în cuști..Voliera pentru cobaiTrebuie avut în vedere faptul că porcusorul de Guineea diferă ca mărime de șoareci și hamsteri, deci nu va fi confortabil într-o cușcă pentru rozătoare mici, deci trebuie să cumpărați o cușcă mai mare.

În plus, podeaua din el ar trebui să fie solidă, deoarece fundul din zăbrele poate răni pielea delicată a picioarelor. Pentru a evita acest lucru, unii proprietari de plușuri acoperă fundul cu un covor din PVC..

Ce se cere în interior

Este foarte important să furnizați cușca cu obiectele de care cobaiii trebuie să mănânce, să bea, să se joace și să se odihnească. De asemenea, trebuie să fii atent la materialul din care sunt fabricate jucăriile..

Important! Nu puteți pune „mobilier” din zăbrele și plastic, o roată de rulare în cușcă și nu puteți folosi lese și hamuri ca jucării.

Interiorul casei:

 • case de adăpost și odihnă din material respirabil (nu din plastic), de preferință cu două ieșiri, astfel încât animalul să nu se simtă prins;
 • locuri de culcare: perne, hamace, pălării tricotate;
 • sennik (alimentator) cu tije verticale;
 • jucării din materiale netoxice (plută, salcie, lut, viță de vie, carton, țesătură, fân): rafturi, poduri, țevi, tuneluri, coșuri de răchită, bile de paie;
 • un vas greu de apă din ceramică (băuturile sunt mai puțin convenabile de băut și se murdăresc rapid);
 • materialele care pot fi spălate și curățate cu ușurință (covoare din PVC și scutece absorbante), precum și material de umplutură (rumeguș și granule) sunt utilizate ca așternut. Pe măsură ce se murdărește, umplutura trebuie schimbată, iar așternutul trebuie spălat.

Pluș american

Câți indivizi pot fi păstrați împreună

Teddy-urile au nevoie de comunicare, singurătatea le este contraindicată, așa că este bine dacă animalele au vecini în cușcă. Mai mult, chiar și comunicarea frecventă cu oamenii nu va înlocui șederea constantă în compania rudelor. Numărul „chiriașilor” care trăiesc într-o celulă depinde însă de mărimea acesteia.

Numărul permis de locuitori pe un spațiu de locuit de o anumită dimensiune (volier):

 • 1 porc per 1 mp m;
 • 2 - 2 mp m;
 • 3 - 2,5 mp m;
 • 4 - 3 mp m.

Important! Indiferent cât de confortabilă și de mare este cușca, animalele au nevoie de plimbări zilnice în sălbăticie timp de 6-8 ore.

Dimensiunile unei cuști cu mai multe paturi:

 • pentru 1 pluș - 1 mp m;
 • pentru 2 - 1,2 mp m;
 • pentru 3 - 1,5 mp m.
Pluș american

Îngrijire și întreținere la domiciliu

Porcii de Guineea, în ciuda numelui lor, nu le place să înoate sau să se scalde în apă. Da, iar procedurile de apă nu sunt de dorit pentru ei, doar în caz de poluare severă. Pielea uscată și înotul lui Teddy pot declanșa mătreață. Deoarece scăldatul este eliminat, o atenție specială trebuie acordată lânii, ghearelor, dinților și urechilor.

Îngrijirea părului

Lâna de pluș de pluș se distinge prin calitatea și modul în care ar trebui să fie îngrijit.

Se pot distinge două proceduri:

 1. Periaj zilnic folosind o perie de masaj curăță blana firelor de păr moarte, o saturează cu oxigen.
 2. Tundere lunară, sau smulgerea, este ușor să o faceți singur acasă: trebuie să ciupiți mănunchiurile de lână cu degetul mare și arătătorul, să le smulgeți mai întâi de-a lungul și apoi împotriva creșterii.

afla, cum să crești cobai acasă.

Datorită acestor pași simpli, haina de blană arată pufoasă și îngrijită.

Îngrijirea ghearelor, dinților, urechilor

Cobaiul are 14 degete: 4 degete pe picioarele din față și 3 pe picioarele din spate. Ghearele de pe ele cresc foarte repede și au nevoie de tăiere. Acest lucru trebuie făcut pe măsură ce cresc, dar de cel puțin 2 ori pe lună. Pentru această procedură, veți avea nevoie de un tăietor special pentru unghii sau de o pensetă. Este necesar să tăiați ghearele cu atenție pentru a nu le răni proprietarul..Pluș americanDinții (incisivii) porcilor cresc pe tot parcursul vieții. Dacă nu macină, vor crește prea mult, ceea ce va împiedica animalul să mănânce. Dinții se macină când animalul roade ceva greu. Pentru a face acest lucru, trebuie să puneți obiecte solide în cușcă, de exemplu, o piatră minerală. Dacă dinții încă nu se închid și cresc unul pe celălalt, este necesar, fără întârziere, să îi arătați animalul de companie medicului veterinar.

Structura urechilor de pluș este specială. După un anumit timp, în ele se acumulează mult sulf, care trebuie îndepărtat. Această procedură se efectuează cu un tampon de bumbac umezit. Dacă dopul de sulf este prea dens și nu poate fi îndepărtat prima dată, câteva picături de ulei vegetal vă vor ajuta să faceți față acestuia. Odată ce sulful s-a înmuiat, este ușor de scăpat.

afla, ce probleme pot avea cu dinții cobaiilor și ce boli au cobaii.

Curățarea cuștii

Curățarea regulată a cuștii este o condiție prealabilă pentru sănătatea locuitorilor săi. Anumite acțiuni trebuie efectuate zilnic, altele - de asemenea în mod regulat, dar mai rar.

Rămășițele alimentare zilnice sunt scoase din cușcă, apa este schimbată, alimentatorul și băutorul sunt șterse pentru a preveni dezvoltarea microbilor și paraziților.

Deșeurile sunt schimbate periodic (dacă este necesar, de 2-3 ori pe săptămână), curățarea generală a întregii cuști și echipamente, precum și dezinfectarea (o dată pe lună).Pluș american

Dieta cu cobai de pluș

Meniul Teddy trebuie să fie echilibrat și variat, astfel încât animalul să primească toți nutrienții de care are nevoie împreună cu mâncarea sa. Particularitatea corpului cobaiului este că nu poate sintetiza vitamina C, deci trebuie să vă asigurați că o cantitate suficientă din aceasta vine împreună cu mâncarea. Structura stomacului și a intestinelor este adaptată pentru a asimila numai mâncarea vegetariană cu o cantitate mare de fibre.

afla, de ce scârțâie cobaiii.

Ce poți hrăni

Porcii de Guineea mestecă aproape constant ceva. Trebuie să aibă furaje suficiente pentru ca animalele să poată obține în mod liber hrană de la toate grupurile vegetariene (fân, frunze, crenguțe, ierburi, legume).

Porcii de pluș trebuie să li se administreze:

 • fân nelimitat, proaspăt și curat;
 • ierburi proaspete (vara): trifoi, lucernă, pătlagină, păpădie, pătrunjel;
 • mâncare suculentă (fructe, legume și ierburi), porție zilnică - 20-30% din greutatea corporală: morcovi, castraveți, pepeni, mere, pere, toate tipurile de salată, conopidă, varză chineză, broccoli și altele;
 • mâncare uscată de bună calitate (dacă nu conține grăsimi, zahăr și amidon);
 • frunze și ramuri de copaci.
Pluș americanDacă aceste produse sunt disponibile porcului în fiecare zi pe tot parcursul anului, acesta va fi sănătos, frumos și vesel..

Știați? Consumându-și excrementele, cobaiii își întăresc sănătatea: vitaminele B și K sunt absorbite numai dacă trec din nou prin sistemul lor digestiv.

Ce este imposibil

Următoarele produse sunt absolut contraindicate pentru rozătoare:

 • hrana pentru om;
 • lactat;
 • hrană de origine animală;
 • paste și cereale;
 • produse de patiserie;
 • dulciuri: dulciuri și ciocolată, zahăr, miere, melasă, sirop;
 • porumb.
Pluș american

Ce apă ar trebui să fie

Apa pură și proaspătă este pur și simplu necesară pentru un porc pentru funcționarea normală a corpului său. Nevoia zilnică de apă este de 10 ml pentru fiecare 100 g de greutate corporală. Cu o utilizare abundentă de furaje suculente, Teddy bea mai puțină apă. Cu toate acestea, în bolul de băut ar trebui să existe suficientă apă proaspătă în fiecare zi. Se recomandă udarea animalelor cu apă filtrată de duritate medie sau moale..

afla, cum să te joci cu cobai și cum să-i antrenezi.
American Teddy este unul dintre cei mai drăguți și mai amuzanți cobai din jur. Îl iubește pe cel care o iubește. Fără a necesita îngrijiri complicate sau nutriție specială, ea poate deveni favorita tuturor membrilor familiei..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ursuleț de cobai american: caracteristici ale păstrării acasă