Hamac pentru un cobai: modele, dimensiuni, diy

Hamac hamsterAnimalele de companie sunt diferite: unora le place să se relaxeze impunător pe o canapea sau pe un otoman moale, altora le place să se jefuiască pe gazon. Porcii de Guineea combină ambele calități: sunt destul de activi în casa lor mică, dar le place, de asemenea, să stea bine pe canapea. O opțiune excelentă este un hamac, care este agățat într-o cușcă. O puteți cumpăra de la un magazin de animale de companie, dar este ușor să coaseți cu propriile mâini..

Ce este un hamac pentru un cobai

Un hamac în casa unui cobai este esențial pentru confortul acestuia. În el puteți lua o pauză confortabilă de la jocurile active și este, de asemenea, frumos să vă răsfățați doar cu somnul, redându-vă forța.Hamac pentru cobai

Ce este mai bine să coaseți

În primul rând, trebuie să alegeți materialul din care va fi făcut patul suspendat. Puteți utiliza orice țesătură suficient de puternică pentru ca animalul dvs. să o poată folosi în continuare..

Important! Vă rugăm să rețineți că materialul pe care l-ați selectat nu se strecoară și, de asemenea, nu absoarbe mirosurile, deoarece cobaiilor le place foarte mult să-și marcheze teritoriul.

Țesăturile care funcționează cel mai bine includ:

 • lână;
 • bumbac;
 • blugi.
Hamac pentru cobai

Cum să faci un hamac pentru un cobai cu propriile mâini

Înainte de a începe producția, trebuie să selectați materialele și să realizați modele.

Există trei tipuri de hamace:

 • dreptunghiular;
 • triunghiular;
 • asemănător tunelului.

Următoarele sunt instrucțiuni pentru realizarea unui hamac dreptunghiular, deoarece este cel mai ușor de realizat și fixat într-o cușcă.

Verifică regulile pentru alegerea și amenajarea unei cuști pentru un cobai, și, de asemenea, aflați, cum să faci un raft cu propriile mâini și casă pentru cobai.

Unelte și materiale

Principala cerință pentru țesături este rezistența. Acest lucru este necesar pentru ca animalul dvs. de companie să evite căderile, deoarece acestea sunt pline de răni pentru un animal blând, cu articulații și coloane vertebrale slabe. De asemenea, este nevoie de rezistență, astfel încât rozătoarele să nu strice hamacul cu dinții și să nu fie nevoie să coaseți unul nou în curând.

Cum să coaseți un hamac pentru un cobai cu propriile mâini: video

Iată de ce aveți nevoie în timpul producției:

 • carpa;
 • foarfece;
 • ac;
 • fir;
 • stilou sau creion;
 • vată sau poliester de umplutură (opțional).

Modele și dimensiuni

Luați țesătura și desenați pe ea un dreptunghi de 60 cm lungime și 30 cm lățime. Decupați piesa de prelucrat. Apoi faceți două benzi de țesătură de 100 cm lungime și 6 cm lățime.

Știați? Dinții porcilor de Guineea continuă să crească pe tot parcursul vieții, datorită acestei caracteristici, este important pentru ei să mestece ceva tot timpul.

Etape de fabricație

Cursul de acțiune:

 1. Coaseți un martor dreptunghiular pe trei laturi pentru a face un pătrat cu două straturi. Deoarece piesa de prelucrat este dreptunghiulară, trebuie doar să o pliați în jumătate și să coaseți pe trei laturi deschise cu fire..
 2. Coaseți golul
 3. La terminarea cusutului materialului, lăsați 10 cm pentru umplutură dacă decideți să faceți un hamac cu el..
 4. Lăsați o gaură pentru umplutură
 5. Întoarceți piesa de prelucrat și marcați umplutura spre interior.
 6. După ce ați plasat un material de umplutură în cavitatea piesei rezultate, coaseți-l până la capăt.
 7. Cusem până la capăt
 8. Acum trebuie să coaseți hamurile. Luați o bandă de țesătură și, înfășurând marginea țesăturii pe ambele părți, coaseți banda pe o parte a pătratului textil. Pentru a face țesătura mai ușor de cusut, fixați-o cu fire de la colțurile pătratului și coaseți pe toată lungimea. Repetați acest lucru cu a doua bandă.
 9. Coaseți pe hamuri
 10. După ce ați cusut pe panglici, tăiați marginile benzilor în mijloc. Dacă țesătura se slăbește puțin (firele sunt scoase din margini), coaseți-o cu fir - și hamacul este gata.
 11. Hamac pentru cobai
Când ați terminat de realizat hamacul, legați-l de barele superioare din interiorul cuștii, la 6 cm de podea. Această înălțime este necesară pentru a facilita urcarea animalului de companie pe el..

Știați? Porcii de Guineea se nasc deja acoperiți cu blană și cu ochii deschiși, ceea ce îi deosebește de alte rozătoare..

Cum să-ți antrenezi cobaiul să folosească un hamac

Modul în care reacționează animalul de companie la schimbările din casa sa depinde în primul rând de caracterul său. De asemenea, merită să ne amintim că porcul va avea nevoie de timp pentru a se obișnui cu schimbările și pentru a aprecia noul produs..

Dacă rozătoarele nu doresc să folosească hamacul pentru scopul propus sau pur și simplu îl ignoră, puteți încerca să îl obișnuiți cu canapeaua folosind deliciile pe care le veți pune acolo. Principalul lucru nu este să exagerați cu ademenirea porcului, altfel poate începe să perceapă hamacul nu ca un loc de odihnă, ci ca o nouă sală de mese.Hamac pentru cobaiNu puneți astfel de obiecte într-o cușcă dacă aveți recent un cobai. Vor dura câteva luni până când rozătoarele se vor obișnui cu situația din casă. După această obișnuință, puteți face deja încercări de a-i schimba aranjamentul..

Îngrijirea hamacului

Produsul poate fi spălat într-o spălare generală pe măsură ce se murdărește. Cel mai bun mod de a menține igiena în locuința animalului dvs. de companie este să spălați materialul o dată pe săptămână. Dacă rozătoarele pătează adesea hamacul, va trebui să îl spălați mai des sau să îl refuzați cu totul..

Important! Este necesar să se efectueze spălarea cu produse hipoalergenice pentru copii, pentru a nu provoca dezvoltarea iritației din compuși chimici puternici.

În general, realizarea unui hamac pentru animalul dvs. de companie este destul de simplă și ieftină, principalul lucru este să găsiți o țesătură durabilă care să nu sufere din dinții puternici ai rozătoarelor și spălările frecvente. Nu vă fie teamă să vă încântați animalul de companie cu noi articole de interior interesante și să îi aduceți bucurie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hamac pentru un cobai: modele, dimensiuni, diy