Havana (havana brown)

Havana este o rasă rară de pisici cu o istorie bogată. Are rădăcini orientale, a început să apară în Anglia și și-a dobândit aspectul final în America. Rasa este cea mai populară în state. Trăsăturile distinctive ale Havanei sunt considerate a fi un corp subțire, blană maro și ochi verzi..

Troy Havana pisică

Crescătorii au uitat mult timp de pisicile siameze colorate. Numai datorită câtorva entuziaști, tipul a supraviețuit până în anii 50, când a fost din nou remarcat. Crescătorii britanici și-au pus sarcina de a dezvolta o rasă cu o culoare maronie persistentă. În curând au primit o pisică castană ca urmare a încrucișării British shorthair pisici de culoare neagră și siam de culoare maronie. La alte selecții au participat Albastru rusesc pisici și Birmanez. Asociația crescătorilor de pisici a recunoscut rasa în 1964.

Astfel, singura legătură cu Cuba este asemănarea culorii Havanei cu trabucuri subțiri din insula cu același nume din Caraibe..Recenzie video a rasei Havana (Gaana Brown):

Aspect

Havana ar trebui să dea impresia unei pisici puternice, bine construite, dar grațioase, cu mușchi bine dezvoltați și părul castaniu scurt și solid. Printre alte rase, Havanna se distinge și prin forma caracteristică a botului, urechilor mari și ochilor expresivi. Foarte des Havana este confundată cu pisicile orientale de culoare ciocolată, dar trebuie doar să te uiți la fotografie pentru a te asigura că cele două rase sunt similare doar la distanță..

În Marea Britanie, Havana Brown este considerată o varietate de rasă orientală de pisici, în timp ce în Statele Unite este pur și simplu numită Havana și este recunoscută ca o rasă separată. În exterior, pisicile de pe diferite continente sunt ușor diferite..

Capul este în formă de pană, înclinându-se vizibil spre nas. Botul este îngust, mai puțin în lățime decât în ​​lungime. În profil, o îndoire este clar vizibilă la trecerea de la frunte la nas. Contururile sunt clare, vârful nasului și bărbia formează o linie perpendiculară, astfel încât botul apare mai mult pătrat decât rotund. Urechile sunt mari, rotunjite cu o bază largă în formă de castron. Auricula este înclinată înainte și acoperită cu fire fine în interior și în exterior. Ochii sunt ovali, de dimensiuni medii, larg deschiși. Aspectul este alert, expresiv. Culoarea ochilor verzi.

Corpul este de dimensiuni medii, alungit, puternic și muscular. Dimorfismul sexual este foarte bine exprimat. Pisicile sunt considerabil mai mari decât pisicile. Nu există limite stricte de înălțime și greutate. Principalul lucru al rasei este echilibrul și proporția. Picioarele moderat ridicate în raport cu corpul, drepte și subțiri. Picioarele din spate sunt puțin mai lungi decât picioarele din față. Labe sunt compacte, ovale. Pe labele din față sunt 5 degetele de la picioarele din spate 4. Coada este proporțională cu dimensiunea corpului, nu prea largă la bază, se conice spre vârf..

rasa fotografii havana

Paltonul este scurt, neted și strălucitor. Culoarea este un maro bogat, chiar și care tinde mai mult spre maro roșiatic decât maro negricios. Nasul este maro. Ciorchini roz. Havana este singura rasă cu o culoare rasă definită în standardul său. La fel ca lâna, ar trebui să fie maro.

Caracter

Havana este foarte orientată spre om. Rasa a fost creată pentru cei care doresc să dobândească un prieten sociabil, afectuos și inteligent pe o față felină. La fel ca alte pisici din grupul oriental siamez, havanele sunt foarte vorbărețe, având o varietate de sunete. Pe lângă cuvinte, își pot folosi labele pentru a atrage atenția sau în timp ce explorează un subiect nou. Poate fi destul de solicitant dacă nu i se acordă suficientă atenție.

Majoritatea recenziilor despre rasă sunt foarte pozitive. Ei descriu havana ca fiind pisici inteligente, active, amabile și sociabile, create pentru viața în societatea umană..

Curiozitatea face ca Havana să participe la toate treburile casnice. Pur și simplu nu există lucruri care să nu-i stârnească interesul. Havana poate fi un bun prieten pentru un copil care știe să trateze animalele cu respect. Se înțelege bine cu alte animale, pisici și câini prietenoși..

Întreținere și îngrijire

Destul de ușor și rapid, Havana acceptă regimul de zi al proprietarului, rareori sunt excesiv de persistenți sau capricioși. Foarte curat, deci trebuie să curățați tava foarte des. Mersul afară este de dorit, dar nu este necesar. Havana poate trăi liniștit doar într-un apartament dacă are jucării și un complex în care toată energia ei poate fi cheltuită. În plus, Havana, care poate merge liber pe stradă, riscă să fie furată..

Plecarea este simplă. Este suficient să perii pisica săptămânal cu o perie groasă specială. Lustruirea lânii cu piele de căprioară îi va conferi strălucirea caracteristică. Scăldatul este rar. Pentru a preveni bolile cavității bucale, este recomandabil să învățați un pisoi să se spele pe dinți de la o vârstă fragedă și să efectueze procedura cel puțin o dată pe săptămână. Auriculele și ochii sunt examinați în mod regulat, dar curățați doar la nevoie. Dacă pisica nu iese afară, la fiecare 2-3 săptămâni este necesar să scurtați ghearele cu câțiva milimetri.

pisică și pisoi maro havana

Sănătate și longevitate

Havana a fost crescută folosind mai multe rase, o selecție suplimentară a implicat o selecție strictă a producătorilor în funcție de datele externe și de sănătate. Cu toate acestea, există diverse probleme în rasă care sunt de natură genetică. Havana este predispusă la infecții ale căilor respiratorii superioare la o vârstă fragedă.

Alegerea unui pisoi Havana Brown, preț

Este mai bine să cumpărați pisoi într-o crescătorie înregistrată într-una din asociațiile felinologice. Bebelușii trebuie să aibă documente care să dovedească originea lor. Condițiile și aspectul tuturor pisicilor din crescătorie vor spune despre responsabilitatea crescătorului și sănătatea animalelor. Pisoii și Havana tinere pot avea urme ușoare de tabby pe palton: inele pe coadă, dungi sau pete pe corp. Odată cu vârsta, acestea dispar, culoarea devine curată și uniformă..

Havana este o rasă foarte rară, există mai puțin de 1000 de pisici în lume. Principalele animale sunt concentrate în state și Europa de Vest.

Multe organizații, în special CFA, în programele lor de reproducere, permit încrucișarea pentru a îmbunătăți aspectul și diversitatea genetică. Cel mai adesea se încrucișează cu pisici orientale. Pisoii de la prieteni similari cu culoare și aspect standard pot fi înregistrați ca Havana.

Costul unui pisoi Havana în pisici din SUA și Europa este aproximativ în același interval de la 500 la 1000 de dolari. Pisicile de mână costă de obicei nu mai mult de 200 USD.

Fotografii

În galeria de fotografii colectate ale unei rase rare de pisici Havana (Havana Brown):

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Havana (havana brown)