Unde trăiesc tigrii - trăsături ale speciei

Unde trăiesc tigrii în sălbăticiePlaneta Pământ este locuită de multe animale care au frumusețe și grație, dar dacă adăugați forță acestor calități, atunci doar un tigru îți vine în minte.

Exact tigrul este unul dintre cei mai mari prădători, a cărei descriere este cu adevărat încântătoare.

Cel mai mare reprezentant al familiei de pisici dintr-o singură specie inspiră respect și chiar și unele uimire.

Totul despre tigri

Tiger este un reprezentant al genului de pantereTigrul este menționat familie panteră, subfamilii pisici mari. O astfel de pisicuță poate cântări până la 300 de kilograme și poate avea o lungime de până la 3 metri. Până în prezent, a fost înregistrată o înregistrare în care greutatea animalului a ajuns la 388,7 kilograme. Având un corp puternic și rezistent, a cărui înălțime la greaban poate ajunge la mai mult de un metru, tigrul este considerat unul dintre cei mai periculoși prădători de pe planetă. Când vorbim despre cât de mult cântărește un tigru, este important să rețineți că diferite specii pot avea greutăți maxime diferite. Cu toate acestea, cea mai masivă este cea din Bengal - greutatea tigrului este mai mare de 300 kg..

Animalul se caracterizează printr-o frunte rotunjită și ochi rotunzi, care sunt capabili nu numai să vadă perfect în întuneric, ci și să distingă culorile. Mustățile albe rigide oferă pisicii un simț al mirosului deosebit, ceea ce reprezintă un mare plus atunci când vânează. Tigresa de fapt nu diferă de mascul, cu excepția dimensiunilor mai mici, dar această diferență este foarte nesemnificativă.

Meritul neîndoielnic al celebrului prădător îl constituie caninii, ajungând la 8 centimetri. Un astfel de „instrument de muncă” se ocupă rapid de pradă și este capabil să omoare victima de la prima mușcătură. În materie de nutriție, un rol important îl are limba, care are creșteri keratinizate pe părți. Datorită lor animalul este capabil să măcelărească rapid carcasa prăzii sale și să separe bucăți de carne. Nu este nevoie să spui multe despre ceea ce mănâncă tigrul. Este clar că principalul aliment al prădătorului este carnea. Mai mult, pisica mare iubește mai mult carnea proaspătă, dar în momentele dificile nu va disprețui caria..

Rezumând aspectul celei mai mari pisici de pe planetă, putem trage următoarele concluzii:

 1. Prădătorul are dimensiuni destul de mari și reprezintă o amenințare pentru practic toate animalele.
 2. Datele fizice vă permit să vânați chiar și persoane foarte mari.
 3. Fiziologia corpului este pe deplin în concordanță cu stilul de viață de vânătoare și permite pisicii să se ocupe rapid de pradă.

Trebuie remarcat urechile animalului, care sunt relativ mici, dar au un auz foarte ascuțit. Interesant este că picioarele din față au cinci degete, iar cele din spate au patru. Fiecare labă are gheare retractabile și foarte ascuțite, precum și tampoane moi care fac mișcarea prădătorului aproape silențioasă.

Tipuri de tigri

Soiuri de tigriGândindu-ne la strămoșii prădătorilor, trebuie remarcat faptul că astăzi se găsesc rămășițele unui tigru mare cu dinți de sabie, care a trăit în timpul existenței dinozaurilor. Era mult mai puternic decât descendentul său și putea ajunge până la o tonă de greutate.

Indivizii moderni reprezintă nouă specii cunoscute de știință, dintre care trei s-au pierdut deja iremediabil. Cu toate acestea, există o afirmație conform căreia specia antică era o pisică cu dinți de sabie, dar nu un tigru..

Împărțirea în specii poate fi clasificată în funcție de înălțimea și greutatea indivizilor, care sunt oarecum diferite, precum și de stilul de viață al prădătorilor. Întreaga listă va fi după cum urmează:

 1. Amur (Ussuri), tigru bengalez și indo-chinez.
 2. Sumatran, Malay și sud-chinez.
 3. Balinez, caspic și javanez - specii de prădători dispariți.

Merită să luați în considerare fiecare specie separat, pentru a înțelege unde pot trăi animalele, cât să cântărească și ce fel de stil de viață să ducă. Este mai bine să caracterizați tipurile de prădători din cele mai mari:

 • tigrul Amur trăiește în sud-estul Rusiei, parțial în Coreea de Nord și în regiunile nordice ale Chinei. Prădătorul atinge 100 de centimetri sau mai mult la greabăn și poate cântări mai mult de 200 de kilograme. Trebuie spus că populația de tigri a scăzut brusc și nu are mai mult de 500 de indivizi;
 • specia bengaleză este cea mai mare. Prădătorii au o culoare roșie cu dungi negre, înălțimea la greabăn este mai mare de un metru și greutatea poate depăși 300 de kilograme. Locuiește teritoriile din Asia de Sud și parțial Centrală. Specia numără mai mult de 5 mii de indivizi;
 • prădătorul indo-chinez, cu dungi mai înguste, poate avea o lungime de până la un metru și jumătate și nu poate cântări mai mult de 120 kg. Numărul de indivizi din specie a scăzut brusc și totalizează puțin peste o mie;
 • pisica malay este cea mai mică specie, a cărei lungime nu depășește 240 de centimetri, iar greutatea este de 120 kg. Astăzi, oamenii de știință au numărat nu mai mult de 800 de reprezentanți ai acestei specii unice;
 • Pisica din Sumatra atinge o lungime de puțin peste doi metri și nu cântărește mai mult de 140 kg. Se găsește în principal în rezervațiile insulei Sumatra și are aproximativ 500 de indivizi;
 • specia din China de Sud nu depășește doi metri și nu are mai mult de 130 kg. Locuiește în centrul Chinei și nu tolerează captivitatea extrem de bine. Această specie îi îngrijorează mai ales pe oamenii de știință, deoarece în fiecare an devine din ce în ce mai rar..

Există mai multe alte subspecii ale felinelor mari, care sunt hibrizi. Un reprezentant izbitor al unor astfel de „amestecuri” este ligerul (leul și femela de tigru) și tigon (tigru și femela de leu). Astfel de prădători se disting prin dimensiunea lor enormă și o mare varietate de culori, care sunt pur și simplu imposibil de prezis. De obicei, hibrizii au cel puțin trei metri lungime și pot cântări peste 300 de kilograme.

Unde mai bine să trăiești pentru tigri?

Unde trăiesc tigrii pe PământDesigur, fiecare specie a prădătorului legendar are propriul habitat, unde este cel mai confortabil și familiar. Cu toate acestea, fiecare specie are o anumită specificitate, care se manifestă nu numai în materie de vânătoare, ci și într-un aspect atât de important ca reproducerea..

De exemplu, tigrii nu au trăit niciodată în Africa și acest lucru se datorează în primul rând condițiilor climatice..

Pentru a răspunde la întrebarea unde locuiesc tigrii, trebuie să știți despre nuanțele fiziologiei tigrului:

 1. Pentru amusrkogo și Specii bengaleze cele mai favorabile condiții sunt cele în care temperatura medie nu este foarte ridicată. Aceste specii, datorită acoperirii lor frumoase și fiabile, tolerează bine frigul. Labele tenace și ghearele ascuțite vă permit să depășiți calm terenul stâncos, dezvoltând în același timp o viteză excelentă.
 2. Malay și vedere sumatran are o culoare mai închisă și o înălțime mai mică la greabăn. Acest factor vă permite să fiți invizibil în desișurile dense din jungla Indoneziei. Aceste pisici sunt capabile să dezvolte o viteză mare de pornire și au un salt excelent..
 3. Sud-chinez și tigru indochinez Este un prădător tipic capabil să vâneze atât pe teren plat, cât și în păduri dese. Astfel de prădători se caracterizează prin ambuscade în apropierea corpurilor de apă sau în păduri dense de bambus, de unde se aplică un atac instantaneu și mortal..

În ciuda faptului că tigrul este considerat a fi vânător singuratic, destul de des indivizi grupate în familii. Chiar și tigrii singuri sunt prezenți periodic în familii în timpul sezonului de împerechere. Având o putere mare, tigrul nu are concurenți în habitatul său. Zona este marcată sistematic cu urină sau prin scoaterea scoarței din copaci. Teritoriul este cel care provoacă conflicte între bărbații adulți..

Având în vedere dacă, cât trăiesc tigrii, este important să rețineți dieta prădătorilor. În sălbăticie, pisicile nu au un „regim” specific care să le oblige să vâneze sau să se odihnească la ora exactă. Prădătorii merg la vânătoare atunci când le este foame și nu primesc niciodată mâncare mai mult decât au nevoie.

Principala distracție a tigrului este odihna într-un loc umbros sau jocuri amuzante, dacă vorbim despre familie. Cu o speranță de viață de cel mult 30 de ani, tigrul nu are practic niciun concurent sau dușman care să se opună. Cu oarecare prudență și reținere, prădătorul se referă doar la elefanți și rinoceri. Chiar și crocodilii mici pot fi incluși în dieta unei pisici puternice. Principalul "fel de mâncare" preferat sunt ungulatele și erbivorele mari.

Creșterea descendenților

Crescătorii de tigriLupta pentru dreptul de a participa la reproducere este o priveliște interesantă. Pe fondul a numeroși bărbați, doar unul se poate apropia de femeie - cel mai puternic. Pentru a descrie pe scurt procesul de reproducere, trebuie să știți următoarele:

 1. Tigresa poate suporta descendenți la vârsta de 3-4 ani, iar masculul - până la vârsta de cinci ani.
 2. Sezonul de reproducere este de obicei în decembrie sau ianuarie..
 3. Tigresa este capabilă să poarte descendenți de mai multe ori pe an, dar cu o perioadă de 2-3 ani.
 4. Timpul de gestație nu depășește 103 zile.

De regulă, nu se nasc mai mult de patru pui, care la vârsta de două luni devin complet independenți. Cu toate acestea, prădătorii mici preferă să rămână cu mama lor mult timp, uneori chiar și până la cinci ani. Timp de 25-30 de ani, tigresa este capabilă să dea viață a douăzeci de indivizi noi. Cu toate acestea, mai mult de jumătate din pisicile tinere mor la o vârstă destul de fragedă, căzând pradă hienelor, lupilor sau altor prădători..

Tigrii sunt animale unice, ale căror vieți sunt în pericol din cauza activităților neglijente ale omenirii. De aceea majoritatea speciilor sunt incluse în Cartea Roșie sau protejate de stat..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Unde trăiesc tigrii - trăsături ale speciei