Tigrul alb este un animal exotic

Tigru albTigru alb

- un animal destul de mare, frumos inclus în carte roșie. Acesta este un reprezentant al subspeciei tigru bengalez cu mutație congenitală..

Tigrul alb din Bengal este adesea mai mic decât omologii săi..

Întârzierea creșterii poate fi observată încă din copilărie. Are haina albă sau cremă, cu dungi maro-negre și ochi albaștri..

Uneori observat defecte congenitale: picior de picior, strabism, vedere slabă, coloană vertebrală curbată .

Animal tigru alb

Culoare neobișnuită a hainei tigrului alb din BengalCuloare neobișnuită a hainei cauzată de prezența genelor recesive. Zoologii au păreri diferite despre această subspecie..

Unii cred că tigrul alb este pur și simplu ciudat genetic, pe care nu este nimic de demonstrat și cu atât mai mult - să se reproducă. Alții demonstrează că indivizii precum fenomenul natural nu pot fi respinși.

Iubitorilor obișnuiți de animale sălbatice le place foarte mult tigri albi de Bengal. Ei sunt cei care primesc cea mai mare atenție în grădina zoologică..

Acest animal nu este un albino, deci un adevărat tigru albino nu poate avea dungi maronii și negre. Dacă ambii părinți sunt portocalii, dar au anumite gene, atunci probabilitatea descendenților cu blană albă este de aproximativ 25%. În cazul în care unul dintre părinți este portocaliu și celălalt este alb, șansa de a naște un tigru de culoare deschisă crește la 50% .

Fiziologie

Tigru alb de Bengal - un animal enumerat în Cartea RoșieAcest prădător are un corp masiv alungit în lungime. Are o musculatură excelentă și o flexibilitate excelentă, caracteristică tuturor membrilor familiei feline. Partea din spate a corpului său este mai puțin dezvoltată decât partea din față. Pe picioarele din față ale animalului există cinci degete, pe picioarele din spate - patru. Toate degetele au gheare retractabile. Capul se distinge printr-o frunte convexă și o parte a feței destul de proeminentă, un craniu mare masiv și pomeți distanți la scară largă. Urechile sunt mici, rotunjite.

Un adult din această specie ar trebui să aibă 30 de dinți, dintre aceștia, doi canini cu lungimea de până la 8 cm. Pe părțile laterale ale limbii animalului există tuberculi acoperiți cu epiteliu keratinizat, care ajută la separarea cărnii de osul prăzii. Pielea animalului este acoperită cu un fir de păr destul de dens, scăzut.

Habitat

Este foarte dificil să vezi un tigru alb în condiții naturale. Din zece mii de indivizi, doar unul are această culoare. În natură, aceste animale se găsesc în Nepal, India Centrală și de Nord, pe teritoriul Sundabaran și Budapesta.

Omul a prins primul tigru alb la mijlocul secolului trecut. Ulterior, de la el au fost obținuți și alți indivizi de această culoare. Astăzi, reprezentanții acestei specii se găsesc în multe grădini zoologice din întreaga lume..

Tigrii sunt animale teritoriale. Pe teritoriul lor, ei duc un stil de viață solitar. Intrarea unui străin asupra ei este supusă unei rezistențe acerbe. Prădătorii își marchează teritoriul lăsând urme pe obiectele verticale. Suprafața teritoriului depinde de:

  • habitate;
  • prezența producției;
  • densitatea așezării de către alți indivizi;
  • prezența femelelor.

În același timp - în „posesia” masculului pot exista habitate separate ale tigreselor.

Femelele, spre deosebire de bărbați, pot coexista cu ușurință cu indivizi de același sex pe același teritoriu.

Mâncare și stil de viață

Nutriția și stilul de viață al tigrului albTigru alb de Bengal, la fel ca rudele sale - un prădător.

În mediul natural, alimentele sale sunt ungulate. Aceștia pot fi căprioare, mistreți, sambari indieni etc. Dar poate mânca un iepure, un fazan, o maimuță și chiar pește. Pentru o alimentație bună, el, în medie, trebuie să mănânce 60 de ungulate pe an.

La un moment dat, animalul poate mânca 30-40 kg de carne.

Dar, în același timp, un tigru poate rămâne un timp considerabil fără hrană. Acest lucru se datorează prezenței țesutului subcutanat gras, care ajunge la unii indivizi 5cm.

Acest animal vânează singur, folosind una dintre cele două tehnici de vânătoare - așteptând victima în ambuscadă sau strecurându-se pe ea. Prădătorul se mișcă foarte atent cu pași scurți, adesea căzând la pământ. Abordările au urmărit prada din partea sub vânt. Apoi face câteva salturi mari, ajungând la obiectul dorit..

Dacă animalul pe care îl vânează tigrul se îndepărtează de el cu mai mult de 100-150 m, prădătorul se oprește din vânătoare. Acest mamifer poate atinge viteze de până la 60 km / h și poate sări până la 10 m lungime și până la 5 m înălțime. După ce a prins și ucis victima, o poartă, ținând-o în dinți sau trăgând-o de-a lungul solului. În acest caz, greutatea animalului ucis poate depăși propria greutate de 6-7 ori.

Tigrul alb de Bengal duce un stil de viață activ dimineața și seara, preferând să mintă și să doarmă într-un loc izolat convenabil în restul timpului.Tolerează ușor temperaturile scăzute și nu se teme de iarnă, știe să înoate și iubește să înoate pe timp cald..

Tigrii se reproduc bine în captivitate, așa că multe grădini zoologice reușesc să obțină descendenți destul de sănătoși. Cu toate acestea, chiar și în cazurile în care ambii părinți sunt albi, bebelușii lor se pot naște roșii.

Tigresa este capabilă de fertilizare de mai multe ori pe an. Primii descendenți aduc cel mai adesea femela la vârsta de 3-4 ani. Copiii care poartă durează 97-112 zile. Poate naște de 2-3 ori pe an. O așternut conține 2-4 pui. Greutatea puiilor este de 1,3-1,5 kg.

Puii se nasc orbi, începând să vadă clar în 6-8 zile. În primele șase săptămâni, puii se hrănesc numai cu lapte matern. Cresc lângă mama, ceea ce nu permite bărbaților, deoarece pot ucide bebelușii născuți. Puii de opt săptămâni își pot urma mama. Dar ei devin complet independenți doar la vârsta de 18 luni..

Trebuie avut în vedere faptul că tigrii albi în condiții naturale sunt foarte rare, predominând mai mult în grădinile zoologice, unde împerecherea are loc între reprezentanții acestei specii.

Fapte interesante

Din cele mai vechi timpuri, tigrii albi au fost înzestrați cu puteri magice și au fost înconjurați de numeroase credințe. Ei au insuflat frica, devenind obiecte de închinare. Câteva fapte interesante despre aceste animale:

  1. La fiecare individ, contururile dungilor au o configurație individuală și nu se repetă niciodată, ca amprentele digitale la oameni..
  2. Tigrii albi rareori mârâie, dar vocea lui nu se aude la o distanță de trei kilometri.
  3. Explorând mormintele din provincia Henan la sfârșitul anilor 1980, arheologii au găsit un desen al unui tigru. Era un talisman de coajă care se afla lângă corp, în vârstă de aproximativ 6 mii de ani. Astăzi este cea mai veche amuletă care descrie un tigru alb.
  4. În Kârgâzstan, ei spun despre acest animal că poate rezolva orice dificultăți și probleme. În timp ce dansau un dans ritualic, șamanii au căzut în transă și i-au cerut ajutorul tigrului.
  5. În India, există convingerea că văzând un tigru alb cu ochii tăi, poți găsi fericire și iluminare deplină..
  6. Toți tigrii albi care sunt păstrați astăzi în captivitate au un strămoș comun - bărbatul Bengal Mohan..

Din istorie

În primăvara anului 1951, în timp ce vâna, Maharajahul din Reva a văzut patru pui de tigru adolescenți. Unul dintre ei a atras atenția prin culoarea sa neobișnuită. Copiii ghimbir au fost uciși, iar puiul alb a fost dus la palat, unde a trăit timp de aproximativ 12 ani.

Tigrul alb s-a numit Mohan. Conducătorul era mândru că are un animal atât de rar. Dorind să devină descendenți, Mohana a fost „asortată” de o femelă roșie obișnuită, care aducea periodic pui de tigru, dar nu erau albi printre ei. Și numai după ce una dintre fiicele sale a fost adusă împreună cu el în 1958 - unul dintre puii de tigru s-a născut alb.

Ulterior, numărul acestor animale a început să crească și s-a decis să le vândă. În ciuda faptului că tigrii albi au fost declarați o comoară națională rară a Indiei, mai mulți dintre reprezentanții lor au fost scoși în curând din țară. A durat puțin și tigrii albi se aflau în grădina zoologică Bristol din Marea Britanie. Mamifere spectaculoase, neobișnuite și-au început marșul în jurul lumii.

Primul tigru alb a apărut în Rusia în 2003, după ce a sosit din Olanda. Era un bărbat de cinci ani. Un an mai târziu, i s-a adus o „mireasă” din Suedia. Acest cuplu din 2005 a născut descendenți - trei pui de tigru albi.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tigrul alb este un animal exotic