10 Fapte amuzante despre tigri

Tigrii sunt cele mai mari feline de pe Pământ. Sunt cunoscuți nu numai pentru dimensiunea și culoarea lor unică, ci și pentru aspectul lor maiestuos, forța excepțională și mișcările grațioase. Și următoarele fapte interesante despre tigri pot surprinde pe oricine..

Apetit

Tigrul mănâncă zilnic între 7 și 9 kg de carne. Asta este aproape dublu decât are nevoie un leu.

Tigru și pradă

Culoare

Frumosul model, format din dungile de pe fruntea fiecărui tigru, arată exact ca personajul chinezesc pentru „Rege”.

Culoare tigru

Etichetă

Femelele se apropie mai întâi de prada sacrificată în timpul vânătorii și numai după ce satisfac foamea - masculii. Apropo, leii au opusul..

Femelă de tigru la prânz

Reproducere

Capacitatea tigreselor de a rămâne însărcinată durează doar 4-5 zile pe an și doar jumătate din pui supraviețuiesc până la maturitate în sălbăticie.

Tigru micuț

Canibalism

Odată ce au mâncat carne umană, tigrii pot rămâne dependenți de astfel de pradă. Cel mai faimos tigru mâncător de bărbați a avut aproximativ 430 de victime, iar un vânător din Anglia a venit să-l captureze.

Vânătoare

Tigrii nu atacă în aer liber, ci se ascund doar în ambuscadă. Mai mult, dacă prada a observat un vânător cu dungi, acesta din urmă se poate confunda și trece. Pentru a face acest lucru, în India, mergând în junglă, poartă adesea o mască care înfățișează o față pe ceafă..

aspect de tigru

Număr

În toată natura sălbatică există aproximativ trei mii și jumătate de tigri. Cu toate acestea, captivitatea conține aproximativ același lucru.

Tigru la grădina zoologică

Obiceiuri

Înainte de un atac, așa cum este prezentat adesea în filme, tigrul nu mârâie - poate să pufnească sau să șuiere. Cu un mârâit, comunică cu rudele sale.

Tigru în furie

Hibrizi

Se întâmplă ca tigrii și leoparzii care trăiesc pe același teritoriu să se încrucișeze între ei. Descendenții rezultați sunt sterili, iar în culoarea lor dungi pot fi intercalate cu pete.

O încrucișare între un tigru și un leopard

Capacități

Tigrii pot sări până la 6 m lungime, iar prădătorii cu dungi sar până la 5 m înălțime. Viteza unui tigru care rulează poate ajunge la 60 km / h.

Salt de tigru

În acest moment, tigrii sunt amenințați cu dispariția, ceea ce a forțat multe țări să ia măsuri serioase pentru a proteja prădătorii cu dungi de la dispariție - să impună sancțiuni pentru vânarea lor, precum și să mențină și să mărească numărul necesar al acestor pisici în rezervații și grădini zoologice. Datorită acestui fapt, putem observa în continuare creaturi unice nu numai în imagini și videoclipuri, ci și cu ochii noștri..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 10 Fapte amuzante despre tigri