Cine este mai puternic: tigru, urs sau leu?

Cine este mai puternic decât un tigru, un urs sau un leuÎntrebările copiilor uneori îi nedumeresc chiar și pe cei mai educați adulți, iar unul dintre ei este: cine este mai puternic, un tigru sau un urs? Este fără echivoc să răspundeți, deoarece în sălbăticie, aceste animale sunt rareori găsite în lupte, mai mult, rezultatul luptei depinde de mulți factori secundari, precum vârsta luptătorilor, experiența în lupte și starea de sănătate. Este și mai dificil de spus cine este mai puternic, un leu sau un urs, deoarece aceste animale nu apar deloc în sălbăticie și trăiesc în habitate diferite. Pentru a ne apropia și mai puțin de soluție, este necesar să luăm în considerare fiecare tip de animal și să le comparăm abilitățile.

Tigru

Astăzi planeta găzduiește 6 subspecii de tigri cu un număr total de 5000-6500 de indivizi.. Cel mai simplu mod de a întâlni un tigru bengalez, întrucât singur ocupă aproape jumătate din întreaga populație. Habitatul istoric al pisicilor mari tabby este Asia:

  • Iran;
  • Orientul îndepărtat;
  • China;
  • India;
  • Afganistan.

Absolut toți tigrii prădători teritoriali care duc un stil de viață solitar și își apără cu furie terenurile de vânătoare de înfrângerea altor mamifere. Greutatea unui adult poate ajunge la 250 kg, în timp ce tigrul este foarte agil și rapid, dar acest lucru nu este suficient pentru o luptă lungă sau vânătoare. Oboseala prădătorului și frica de rănire duc la faptul că animalul nu se va opune adversarului, dacă acesta oferă o astfel de oportunitate.

un leu

Acești prădători se găsesc în principal în Africa și India și sunt singurele feline care trăiesc în mândri. Nici leii nu sunt rezistenți, precum tigrii, așa că după fiecare atac au nevoie de o odihnă îndelungată. Greutatea masculilor este cu 20% mai mare decât a femelelor și ajunge la aceeași 250 kg . Arma principală a felinelor sunt ghearele și dinții ascuțiți, capabili să comprime până la 160 de atmosfere. Dacă un leu sau un tigru se agață de victimă, atunci va fi aproape imposibil să se elibereze.

Urs

Principala forță a unui urs este rezistența și încăpățânarea sa. Dacă și-a conturat o victimă pentru el însuși, o va urmări pentru câțiva kilometri cu o viteză de până la 50 km / h. Proprietarii taigei sunt înotători pricepuți și unul dintre cei mai mari prădători de pe planetă. Greutatea unui bărbat maro poate ajunge la 200-250 kg, în timp ce pielea sa groasă este foarte greu de lovit. Astăzi urșii bruni sunt obișnuiți:

  • în Siberia;
  • puțin în China;
  • America de Nord.

Animalele sunt solitare și omnivore, ceea ce le permite să nu piardă timp și energie la vânătoare, ci mănâncă calm alimente vegetale. Acest lucru îi oferă bărbatului maro un avantaj, că, dacă este necesar, pentru a vindeca rănile după o contracție, puteți mânca în siguranță fructe de padure.

Cine este mai puternic: tigru și urs

Cum se compară punctele tari ale animalelorUrșii și tigrii sunt mai susceptibili de a apărea în natură, deoarece pisicile cu dungi sunt răspândite în același loc cu cele cu picior de bâta (adică tigrii Amur), prin urmare, ar trebui luată în considerare mai întâi posibila lor luptă.

Prada principală a vânătorului de taiga în dungi sunt mistreții și căprioarele roșii, dar după ce a ridicat cu succes un tigru mic cu piciorul de picior, este capabil să atace un urs. Femelele mici sau puii pot face parte din dieta unei pisici, ceea ce nu se poate spune despre reprezentanții mari ai speciei.

Ursul în sine este rar atacă pe alții, dar este capabil să spargă coloana vertebrală a unei vaci sau a elanelor dintr-o singură lovitură, așa că nu poate fi considerat un luptător prost. În plus, ghearele sale nu sunt retractabile și sunt mult mai mari decât cele ale unui tigru. Cel cu dungi nu va putea străpunge pielea groasă cu blană cu ghearele și pariul pe victorie se va datora doar abilității și dinților ascuțiți.

Dacă luăm în considerare alți urși mai mari, de exemplu, cel alb, atunci rezultatul va fi evident. Ursul polar este cel mai mare carnivor din zilele noastre. Greutatea sa poate ajunge la o tonă întreagă, iar forța loviturii este de două ori mai mare decât a oricărui urs brun. O pisică pur și simplu nu poate răni în mod semnificativ un alb printr-o piele groasă și, la rândul său, cu o singură lovitură poate trimite un tigru în lumea următoare. Dacă luăm în considerare lupta unui tigru împotriva unui maro obișnuit, atunci din 10 lupte pisica va câștiga în 6, dar mult depinde de circumstanțele secundare..

Cine este mai puternic: leul și ursul

Cine este cel mai puternic animalLeul în construcție nu este foarte diferit de tigru, dar dacă ne gândim că vânează prin mândrie, atunci superioritatea numerică a pisicilor nu va fi în mod clar de partea ursului. Dacă regele fiarelor se opune celei brune, atunci circumstanțele întâlnirii vor fi decisive pentru luptă. Cu siguranță, dacă luăm în considerare doar forța, atunci ursul va câștiga, dar dacă luăm în considerare dexteritatea și viclenia pisicilor în timpul vânătorii, atunci leul are toate șansele de a deveni câștigător..

Întrucât pielea unui urs este impenetrabilă pentru ghearele pisicilor prădătoare, leul va trebui să lovească același loc de mai multe ori, iar acest lucru îl va obosi foarte mult și, eventual, îl va forța să renunțe la poziții..

Concluzie

Spune exact cine va câștiga într-o bătălie inegală a doi adversari complet diferiți, este imposibil. Urșii sunt foarte puternici și rezistenți, iar pisicile sunt agile și inteligente. Aceste calități le conferă superioritatea față de oponenți și îi fac adevărați stăpâni ai habitatelor lor. Pur și simplu nu există exemple practice de astfel de lupte, iar oamenii trebuie doar să ghicească despre rezultatul lor..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cine este mai puternic: tigru, urs sau leu?