Unde trăiește moscuta cu dungi și ce mănâncă?

Unde poate trăi un moft?La ce se gândesc oamenii când spun mofetă cu dungi? Cel mai probabil, un animal mic, șist, cu un miros foarte dezgustător. Deși, de fapt, acest animal este destul de drăguț și amuzant. Dar ce știm despre aceste animale drăguțe? În acest articol, vom analiza în detaliu ce mănâncă skunkurile cu dungi și unde trăiesc..

Patrie și habitate ale mofei cu dungi

Continentul natal al skunkului este America de Nord. Mofița cu dungi trăiește în:

  • în păduri;
  • într-o zonă de luncă;
  • preferă mai ales habitatele stâncoase și arbuștii de pe maluri.

Animalul preferă să trăiască singur. Activ, în principal noaptea.

Ce-i place să mănânce?

Mofișului cu dungi îi place să vâneze la amurg și noaptea. Principala sa dietă alimentară este diverse insecte. Dar nu disprețuiește nici puii, nici peștii, nici măcar rozătoarele, și este foarte bun la prinderea lor. De asemenea, el nu este străin de ruina cuiburilor de păsări, mâncând ouăle lor, nu va refuza să mănânce o mofetă în dungi și a căzut. Animalul nu refuză hrana vegetală, mănâncă:

  • diverse ierburi;
  • fructe și fructe de pădure;
  • legume;
  • boabe și frunze.

Cum arată?

Descrierea animalului SkunkMofeta cu dungi este mică, lungimea corpului ajunge la 40 cm. Este de remarcat faptul că coada unor indivizi are aproape aceeași dimensiune ca și corpul. E foarte pufos. Greutatea mofei cu dungi este mică, doar 1-3 kg. Masculii sunt puțin mai mari decât femelele. Animalul are picioare scurte, botul alungit și o coadă lungă. Ciclul de viață al unui skunk dungat este mic, de doar 2-3 ani, în condiții normale de viață.

De la cei care împiedică animalul să trăiască, acesta este protejat de un lichid mirositor special, așa că multe animale încearcă să-l ocolească. Obține hrană cu ajutorul labelor din față și a ghearelor strâmbe. De asemenea, aceste părți ale corpului folosit pentru a săpa găuri. Ghearele de pe picioarele din spate sunt mai scurte. Animalul este pufos, dar blana sa este ușor aspră.

După cum sugerează și numele, animalul are o culoare alb-negru cu dungi. Dungile sunt extinse de-a lungul corpului, de la coadă până la cap. Pe față există o bandă mică puțin mai îngustă, care se întinde de la urechi până la nas. Urechile sunt de dimensiuni mici, ușor rotunjite. Coada este dungată, cu dungile alternante. Vederea unui skunk cu dungi este destul de slabă, atunci când îl observi, ai impresia că este leneș și lent.

În ciuda tuturor caracteristicilor de mai sus, skunk mare înotător, și nu se teme deloc de apă.

Un remediu împotriva unei amenințări percepute

Mofița are puțini dușmani, dar toți încearcă să ocolească animalul de lângă, și totul din cauza lichidului mirositor pe care animalul, simțind pericolul, îl trage destul de precis asupra inamicului. Există glande speciale sub coada animalului, care secretă un lichid fetid..

O persoană ar trebui să fie precaută cu acest mic animal și nu numai din cauza mirosului urât. Animalul poate trage această substanță la o distanță de 5 metri. În contact cu membranele mucoase, provoacă arsuri severe. Desigur, acest lichid nu va priva o persoană de vedere, dar va aduce chinuri considerabile..

Mofiță de dungi de iarnă hibernează, similar cu amorțeala, hibernarea are loc de obicei în decembrie. Pentru a supraviețui iernii lungi, mofeta mănâncă mult, acumulând multă grăsime. Hibernarea durează de obicei până în martie.

Cum se reproduce mofeta?

Creștere scunchiuriDupă ce masculul găsește femela și o fertilizează, el începe să-și trăiască propria viață și nu acceptă deloc participarea la viața puiilor și a femelei. Acest lucru se datorează faptului că mofetele sunt animale solitare prin natura lor..

După ce femela găsește un refugiu adecvat pentru ea și pentru viitoarele descendenți și, de obicei, acestea sunt găurile animalelor sau gropilor altor persoane, ea le așează cu o varietate de gunoi de la iarbă, ramuri și frunze mici. Îmbunătățirea locuinței este necesară, astfel încât copiii, chiar și pe vreme rea, să fie calzi și uscați. Puii mici sunt lipsiți de apărare, uneori chiar și în adăposturile lor, ajung la ei mamifere mici, prădătoare, precum jderul.

Femela poartă pui mai mult de 60 de zile, încercând să găsească mai multă hrană în acest timp. Când se nasc bebeluși, sunt orbi, neajutorați și au nevoie constantă de mamă. Numărul puilor depășește rareori 6 persoane. Deși există cazuri în care numărul puiilor a fost mult mai mare. De regulă, astfel de observații au fost înregistrate în grădini zoologice și pepiniere..

Creșterea animalelor tinere

Habitat de moscutaPuii pot vedea deja după 2-3 săptămâni, dar sunt încă lipsiți de apărare. După o lună, bebelușii se vor putea proteja. Pentru puțin peste șase luni ei continuați să vă hrăniți cu lapte matern, în același timp se îngrașă, cresc și se întăresc fizic, puii sunt deja capabili să se miște independent, iar în acest moment începe prima cunoaștere a puiilor cu lumea exterioară.

După un timp scurt, mama și descendenții ei părăsesc adăpostul și merg cu ei în prima lor călătorie lungă. Au nevoie să mănânce, din această cauză, puii și mama lor depășesc uneori o distanță foarte mare. În timpul primei călătorii, puii urmăresc cu atenție mama și obiceiurile ei. Ei repetă și copiază acțiunile ei, încearcă să vâneze cu ea. Puii sunt foarte jucăuși, sar, se rostogolesc și uneori se luptă. Dar în spatele acestui joc aparent copilăresc se află un rol foarte important, care este că puii obțin cea mai valoroasă experiență din joc. Nu numai că oferă dezvoltare, dar este și foarte util în viața lor independentă..

Când vine iarna, tinerii nu își părăsesc mama. Puii intră în hibernare lungă împreună cu ea. Pentru aceasta, femela trebuie din nou să găsească un refugiu sigur și cald, care va fi casa lor până în primăvară. Dar se întâmplă ca 2-3 familii să locuiască în același adăpost. Pentru a supraviețui, trebuie să se unească.

Dar există și un moment trist. În întreaga perioadă de hibernare, se întâmplă multe și nu toți puii supraviețuiesc lunii iernii. Masculii supraviețuiesc iarna mult mai ușor decât femelele cu descendenții lor. Masculul ocupă de obicei o vizuină, iar în zilele mai calde iese din locul său retras în căutare de hrană.

Există mai multe tipuri de skunk, dar sunt greu de distins. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți cunoștințe și abilități speciale. Cele mai renumite specii sunt moscuta cu dungi și pete.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Unde trăiește moscuta cu dungi și ce mănâncă?