Raton de dungi: tipuri, caracteristici, descriere

Unde trăiește ratonul gargară?Ratonul cu dungi este un animal prădător, viclean, care a fost mult timp în neutralitate în ceea ce privește apartenența familială. Cui doar ei nu l-au clasat: la nevăstuici, câini, pisici. Ca urmare, s-a decis separarea lor într-o subspecie individuală - ratoni. Ratonul și-a luat numele datorită obiceiului clătiți totul în apă

.

În exterior, aceste creaturi fermecătoare sunt bine adaptate oricărei condiții. Sunt nomazi din fire. Nu pot trăi pe același teritoriu mult timp. Sunt atrași de teritorii în care există multă mâncare.

Raton de dungi: tipuri, caracteristici, descriere

Familia include 15 reprezentanți, dintre care 4 specii de ratoni: gargară, crustaceu, Cozumel și Guadalupe. Toți locuiesc în America de Sud și de Nord. Preferă climatele tropicale și temperate, mai aproape de corpurile de apă și zonele umede.

Unde trăiește ratonul cu dungi și cum arată

O fiară de pradă, un raton-decapant, posedăt: corp dens, coadă voluminoasă și membre scurte. Înălțimea aproximativă - 34-60 cm, cu o greutate de cel mult 10 kg. Culoarea este dominată de galben-cenușiu, cu laturile și spatele mai întunecate. O caracteristică clară în exterior este dungile de pe coadă și bot. Când se deplasează, se sprijină pe toate cele patru picioare, dar nu complet. Vine pe întregul picior atunci când este într-o stare relaxată.

Zona de distribuție naturală a principalelor specii de ratoni:

 • Specii de ratonPe teritoriul nostru, ratonul cu dungi se găsește în Extremul Orient, Caucazul de Nord, teritoriul Krasnodar și în regiunea Amur. Aclimatizarea cu succes a avut loc în Germania, de unde a emigrat în Franța și în alte țări europene. Iubește pădurile în imediata apropiere a râurilor și a mlaștinilor. Evită doar pădurile de conifere.
 • Ratonul crustaceu preferă jungla și zonele mlăștinoase din America de Sud și Centrală. În exterior, pare mai mic decât o bandă, dar aceasta este o iluzie optică. Corpul său are o formă rotunjită, cu părul scurt, ceea ce îl face vizual mai mic.
 • Ratonul Cozumel trăiește pe insula Cozumel, Mexic. O specie destul de rară, care este comună în pădurile reci și mangrove. Uneori este văzut lângă râul Quintana Roo și pe ținuturile locuite de oameni..
 • Ratonul Guadalupe este originar din Guadelupa și din Antilele Mici. Specia se află în stadiul de dispariție, deci este listată în Cartea Roșie. Principalul lucru pentru el este că în apropiere există un corp de apă..

Sunt cei mai activi noaptea, iar ziua dorm în adâncituri sau în cuiburile altor persoane. Nu sapă singuri găuri. Navigați perfect în absența luminii, înotați bine.

Cum mănâncă și cum trăiesc

Cum să ții un raton acasăEste un astfel de animal care se adaptează cu ușurință peisajului creat de om.. Preferă să se stabilească în desișuri de foioase cu un număr mare de copaci bătrâni. Nu sunt capabili să-și asigure singuri locuințe, așa că își schimbă constant locurile de desfășurare. Uneori, până la 10 animale sunt umplute într-o singură cavitate. Ies noaptea în căutare de hrană. Nu vă deplasați mai departe de 2 km de casa lor.

Se simt confortabil în întuneric complet, deoarece au vedere nocturnă. Urcați perfect pe trunchiuri datorită prezenței ghearelor tenace și a picioarelor flexibile. Le puteți vedea deseori atârnând cu susul în jos sau cu capul în jos de un copac. Singurul membru al genului care hibernează. Cu toate acestea, somnul este intermitent și scurt. Deci, în Canada, adorm 4-5 luni, iar în sud este posibil să nu doarmă deloc.

Dieta ratonului de gargară este destul de diversă. Aceasta include:

 • Ce mănâncă un raton gargară?fructe de padure si ciuperci;
 • nuci și ghinde;
 • insecte;
 • broaște;
 • reptile;
 • peşte;
 • rozătoare mici;
 • ouă de broaște țestoase și păsări sălbatice;
 • șobolani moscati;
 • șobolani și hamsteri.

În funcție de sezon, preferințele se schimbă. Așadar, primăvara și vara, se sprijină pe hrana pentru animale și, mai aproape de toamnă, trece la hrana vegetală. O trăsătură caracteristică a acestei specii este să clătiți bine tot ce este gata să vă pună în gură în apă. În captivitate, el efectuează manipulări similare, chiar și cu produse perfect pure. Fiind aproape de locuința umană, le place să pătrundă în gunoi. Au un simț al contactului bine dezvoltat prin care primesc majoritatea informațiilor..

Raccoon are o imunitate puternică. Majoritatea bolilor infecțioase și invazive nu o iau. Capabil să dea o respingere demnă atunci când atacă inamicii. Și adevăratul pericol îi amenință din exterior: lupi, coioți, crocodili, râși, bufnițe, șerpi. Dacă ratonul vede că nu va fi posibil să scape, atunci se preface imediat că este mort. Prin temperament, acesta este un animal curios, viclean, ciudat, inteligent. Recent, au început să-l obișnuiască activ cu condițiile de acasă. Speranța de viață nu depășește 15-20 de ani.

Cresterea ratonilor

Bărbații sunt poligami, deci suntem gata să ne împerechem în orice cantitate, indiferent cu cine. Sezonul de împerechere începe la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii, când este încă frig. Uneori se prelungește până în vară. Femela, pentru o așternut, dă până la 4-5 pui. Sarcina durează 9 săptămâni. În primele 3 săptămâni, bebelușii sunt complet neajutorați și au nevoie de protecție și îngrijire. În viitor, ei devin independenți și încep să ducă un stil de viață activ..

Ținând ratoni acasă

Stil de viață ratonOricine dorește să aibă un astfel de animal de casă trebuie să țină cont de unele dificultăți. Din cauza animalul este destul de curios și hiperactiv, nu va exista pace de la el. Este mai bine să ascunzi toate lucrurile personale și scumpe în locuri inaccesibile. Deși, nu îi va fi greu să urce la înălțime și să deschidă orice ușă.

Este indicat să nu-l lăsați din vedere, să nu-l lăsați singur în apartament. Când proprietarii nu sunt acasă, închid animalul în cușcă. Pentru jocuri și timp liber, se recomandă echiparea unei voliere confortabile. Acolo trebuie instalat un recipient cu apă. Aceasta este o necesitate vitală pentru el. Deoarece în natură le place să urce în copaci, este necesar să recreăm astfel de condiții cât mai mult posibil..

Mai bine să iei un raton foarte mic, pentru a ușura îmblânzirea. Și astfel se adaptează rapid și se obișnuiesc cu apropierea umană. În timpul pubertății, personajul se poate schimba dramatic, poate deveni agresiv. Din acest motiv, păstrarea altor animale de companie este riscantă..

Dacă toate acestea nu vă sperie, atunci puteți porni în siguranță acasă. Distracția nemiloasă și agitația amuzantă este o stare constantă a acestor reprezentanți. Deci nu te vei plictisi.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Raton de dungi: tipuri, caracteristici, descriere