Care este cel mai rapid animal din lume

Ghepardul este cel mai rapid alergător de pe pământO persoană trebuie să alerge pentru a menține o formă fizică bună sau pentru a obține anumite rezultate în sport. Animalele trebuie doar să poată alerga rapid pentru a se hrăni și a se proteja de prădători. În ciuda faptului că oamenii sunt cele mai inteligente creaturi de pe Pământ, nu se pot lăuda cu viteza și agilitatea multor animale de pe planetă..

Toate organismele vii se adaptează la anumite condiții de viață. Unii se îmbină cu mediul, ascunzându-se cu pricepere de dușmani, în timp ce alții dezvoltă abilități uimitoare pentru a evita moartea din dinții unui prădător sau pentru a prinde prada. Există mulți campioni de viteză. Deci cine este cel mai rapid alergător din lume?

ghepard

Cel mai rapid animal din lume este ghepardul. Poate accelera cu ușurință până la 115 km / h. Acești indicatori sunt vitali pentru animal pentru vânătoare. Pentru a proteja rămășițele prăzii sale de alți reprezentanți ai lumii animale, ghepardul le ascunde cu pricepere într-un copac..

Care sunt cele mai rapide animale de pe uscat și din apă?Acest animal este capabil să dezvolte o viteză atât de uimitoare datorită trăsăturilor sale anatomice. Are un cap mic și mușchi puternici. Greutatea animalului este de 45-67 kg cu lungimea corpului de 1-1,5 m. Ușurința de mișcare pentru un aspect grațios.

În timp ce vânează, ghepardul, fără să se ascundă cu adevărat, se apropie de victimă la o distanță de aproximativ zece metri. Apoi, pe scurt, încearcă să prindă prada. În 2 secunde, animalul dezvoltă o viteză de 75 km / h. Cel mai rapid animal din lume se mișcă sărind până la 8 metri.

Pronghorn

Următorul cel mai rapid animal de pe planetă este pronghorn, accelerând ușor la 95 km / h. Această antilopă este nu numai cea mai rapidă, ci și cea mai veche care trăiește în America de Nord. Abilitățile unice ale ungulatelor sunt asociate cu prezența anumitor caracteristici:

 • Antilopa Pronghorn este unul dintre animalele străvechi și foarte rapideinima mare;
 • plamani voluminoși;
 • traheea groasă.

Datorită dimensiunilor sale mari, sistemul respirator absoarbe o cantitate semnificativă de aer, iar tampoanele moi de pe degete previn șocul.

Pronghornii sunt animale grațioase și frumoase, cu o înălțime la umeri de 0,8-1 m. Lungimea corpului unui adult este de 1-1,3 m, greutatea variază între 35-60 kg.

Antilopa și-a primit numele datorită prezenței coarnelor groase ramificate la masculi sub formă de furculiță. În fiecare an, pronghornul varsă învelișuri excitate, care cresc treptat înapoi.

Elan

Dezvoltați elan de mare vitezăPărerea că cele mai rapide animale de pe pământ sunt prădători este greșită. Printre alergătorii cu recorduri se numără elk - cel mai mare din întreaga familie cerb. Înălțimea corpului său este de 2,5 m, iar greutatea sa ajunge la 700 kg. Animalul are coarne uriașe pe cap, cu o întindere de până la 200 de centimetri. Greutatea lor depășește 30 kg.

Acești uriași trăiesc în Rusia, America și Europa. Se hrănesc cu iarbă, mușchi, scoarță de copac și fructe de pădure. În ciuda dimensiunilor destul de impresionante, elanii sunt înotători excelenți și alergători excelenți. Viteza lor poate atinge 70 km / m.

un leu

Una dintre pozițiile de lider în clasamentele celor mai rapide animale de pe Pământ este ocupată de un leu. Leul african este un prădător rapid și puternicÎn timpul vânătorii poate accelera până la 80 km / h, așa că îl consider un prădător periculos și mortal. Un fapt interesant este că femeile sunt foarte active, așa că li se încredințează sarcina principală de a corela victima. Cu toate acestea, animalele sunt capabile de mișcare rapidă doar pe distanțe scurte..

Cal american

În prezent, caii de curse pur-englez sunt cei mai rapizi. Sprinteri grozavi, aleargă constant. Viteza maximă a calului este de 77 km / h. La mică distanță, reprezentanții acestei rase arată rezultate excelente..

Calul american este un animal foarte rapidAmerican Quarterhors - acest nume a fost dat acestui animal agil și puternic. Înălțimea acestui bărbat frumos este de 144-162 cm. Culoarea cailor variază. Rezultatele uimitoare la hipodrom permit cursorilor să aibă o structură specială a corpului:

 • crupă musculară;
 • cap lat scurt;
 • corp compact cu pieptul lat.

Lupi de luncă - coioți

Coiotii sunt membri ai familiei canidelor. Aceste animale trăiesc în America, trăiesc în deșerturi și câmpii. Mai activ pe timp de noapte. Se hrănesc cu lupi de luncă rozătoare mici. Au dimensiuni mult mai mici decât lupii obișnuiți. Dar cu o înălțime de aproximativ 90 cm, coioții pot alerga la viteze de până la 65 km / h.

Coyote - Viteza mișcării la solAceste animale preferă să vâneze singure și să se unească în turme doar în rare ocazii atunci când caută pradă mare. Au abilități unice și simțuri bine dezvoltate. Coiotii pot vedea până la 200 de metri distanță în orice moment al zilei. Datorită vederii excelente, pot depista cu ușurință prada, vocea unui mamifer nu poate fi confundată cu a altcuiva.

Mic, dar rapid

Natura s-a asigurat că micile animale pufoase le pot asigura siguranța.

 1. iepure de câmp. Poate atinge viteze de până la 60 km / h atunci când rulează pe distanțe scurte. Și astfel de rezultate sunt obținute cu o greutate corporală medie de 4-6 kg și o lungime de 58-68 cm. Animalele agile viclene pot liniște vigilența oricărui prădător. Fugind, iepurele se mișcă dintr-o parte în alta, așteptând ca urmăritorul să rămână fără putere.
 2. Cele mai rapide pisici. Dintre pisicile domestice, cel mai rapid este Mau egiptean cu părul scurt. Are o construcție solidă și mușchi și oase destul de dezvoltate, oferind rezistență și agilitate. Animalul de companie are o vedere, auzul și simțul mirosului dezvoltate superb. Pisica poate atinge viteze de până la 58 km / h Reprezentanții acestei rase sunt impresionante prin comportamentul lor. Evită conflictele, nu intră în prima luptă. Bărbații pot trăi cu o femelă de ani de zile și pot ajuta la îngrijirea pisoilor.

Cele mai rapide animale din apă

Viteza mare de mișcare este caracteristică nu numai animalelor terestre. Reprezentanții lumii acvatice pot revendica și titlul de cel mai rapid animal de pe planetă. În ciuda faptului că trăiesc într-un mediu dens și vâscos, reușesc totuși să dea rezultate uimitoare în dezvoltarea vitezei de mișcare. Care păsări de apă este cea mai rapidă de pe pământ?

 1. Peşte - barcă cu pânze. Trăiește în mările și oceanele tropice și subtropice. Astfel de pești se găsesc adesea în Marea Neagră, de unde provine din Oceanul Indian. Velierul este listat în Cartea Recordurilor Guinness, datorită aripii, care îi face corpul unic. Acest pește răpitor dezvoltă o viteză fenomenală de 109 kilometri pe oră..
 2. Peștele Marlin este un înotător rapidMarlin - al doilea cel mai rapid deținător de record în apă. Peștele nu are o înotătoare ca cea a rudei sale cele mai apropiate, nava cu pânze, dar practic nu este inferioară ca mărime și viteză. Unii membri ai acestei specii cresc până la cinci metri lungime și pot cântări opt sute de kilograme. Dar, în ciuda greutății destul de mari, marlinii dezvoltă viteze de până la 80 km / h, ceea ce este posibil datorită datelor externe neobișnuite:
 3. corp alungit;
 4. bot în formă de suliță;
 5. aripă dură și lungă.
 6. Macrou Atlantic în adâncurile mării, se poate dezvolta și o viteză extraordinară, mai ales atunci când se grăbește să pradă sau să dea naștere. În acest moment, peștele înoată cu 77 de kilometri pe oră. Macroul se mișcă doar într-o turmă, nu înotând singur.

Cele mai rapide animale din aer

Păsările sunt, fără îndoială, cele mai agile, agile și rapide de pe planeta noastră. Sunt cu mult înaintea reprezentanților acvatici și terestre ai lumii animale..

Pe baza caracteristicilor zborului păsărilor, este dificil să se determine care dintre păsări este cea mai rapidă. La urma urmei, unii dintre ei își dezvoltă viteza maximă atunci când „se scufundă”, alții - când se înalță orizontal.

 1. șoim călător. Acest șoim este regele pichetilor. El se ridică sus în cer deasupra unei victime zburătoare și, împăturindu-și aripile, se repede la ea de sus, lovindu-l cu labele lipite de corp. Când cade la un unghi de 25 de grade, această pasăre frumoasă zboară cu viteze de până la 75 m / s. Căzând în unghi drept, șoimul pelerin poate dezvolta o viteză semnificativ mai mare de până la 100 m / s (aproximativ 360 km / h).
 2. Albatros cu cap gri, spre deosebire de un șoim pelerin, nu se poate scufunda în timpul zborului de mare viteză. Dar anvergura sa imensă îi permite să mențină o viteză de zbor de 130 km / h timp de 8 ore. Aceste păsări își petrec cea mai mare parte a timpului în ocean vânând pești și raci. Nu disprețuiesc nici măcar cariul.
 3. Swift-uri negre sunt pe cer 24 de ore pe zi. Mănâncă, dorm și se împerechează pe cer în zbor. Aceste mici păsări frumoase au o lungime a corpului de 25 de centimetri. În același timp, pot dezvolta o viteză de zbor de până la 180 km / h, datorită căreia evadează rapid și cu îndemânare de la prădători. Cu toate acestea, păsările negre nu sunt la fel de agile ca rândunelele, cu care ornitologii le confundă adesea și trebuie să pună o bancă mai mare pentru a se întoarce..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Care este cel mai rapid animal din lume