Aspectul, habitatul și nutriția fluturelui păun

Aspectul, habitatul și nutriția fluturelui păunFluturii sunt asociați cu primăvara și căldura. Există multe mituri și legende despre aceste creaturi strălucitoare și frumoase. Acest articol se va concentra asupra fermecătorului păun fluture

și cum să aibă grijă de ea.

Descriere

Acest fluture aparține familiei Nymphalidae. Rudele sale apropiate sunt dame, urticarie și sidef. Această creatură fluturătoare și-a luat numele datorită prezenței unor pete pe aripi care seamănă cu „ochii” de pe coada unui păun.DescriereLuați în considerare cum arată un fluture de păun. La masculi anvergura aripilor este de 45-55 mm, iar la femele, 50-62 mm. Aripile acestor insecte sunt roșu închis sau roșu maroniu. Marginile au decupaje superficiale și conducte de culoare gri închis. Pe aripi sunt pete mari de nuanță albastru închis, galben-alb sau roșu-maroniu. Pe de altă parte, aripile sunt gri. Saturația culorii poate varia în funcție de temperatura exterioară în timpul pupației. Corpul moliei este negru, cu o nuanță roșie în partea superioară.

Știați? În 1 minut, o molie poate face aproximativ 300 de clape cu aripile sale. În timpul odihnei, insectele le împăturește ca o carte.

Habitat și habitat

Reprezentanții acestui gen trăiesc în toată Eurasia, din Portugalia până în Japonia. Dar majoritatea acestor insecte sunt listate în Germania. Ochiul de păun din această țară în 2009 a fost recunoscut ca fluturele anului.Habitat și habitatOchiul păunului preferă să trăiască în zone deschise: în pajiști, margini de pădure, în parcuri, grădini. În astfel de locuri, molia se simte bine, deoarece au suficientă umiditate și spațiul necesar. Cel mai preferat loc al fluturelui este desișurile de urzică. Poate fi găsit și la munte, la o altitudine de 2 km.

Este puțin loc pentru aceste insecte în păduri și își pot răni aripile. Din martie până în octombrie, fluturii zboară în zone deschise și, odată cu debutul vremii reci, caută un loc mai răcoros, cu adăpost bun.

Știați? Există mai mult de 1000 de specii de ochi de păun în lume. Printre ei se află un reprezentant foarte mare al „atlasului”, a cărui anvergură a aripilor este de 24 cm.

Conținut de acasă

Ținerea acelor molii care flutură este ușoară. Principalul lucru este să respectați câteva reguli de îngrijire.

Alimente

Aceste insecte adoră să mănânce urzici. Dar dacă nu este acolo, atunci li se pot oferi zmeură, hamei sau salcie. Meniul de molii adulte poate include, de asemenea, suc de plante, nectar de flori, fructe prea coapte, brusture.AlimenteLuați în considerare modul în care puteți hrăni un fluture de păun într-un apartament. Este recomandat să le preparați o soluție de 10% apă și miere. Mierea trebuie să fie naturală, fără conservanți. Zahărul poate fi folosit în loc de miere amestecând 1 linguriță în 6 lingurițe de apă. De asemenea, puteți adăuga banane și portocale în dietă, după ce le tăiați. 1-2 hrăniri sunt suficiente pe zi.

Important! Spre deosebire de alte specii de fluturi care trăiesc din substanțele nutritive stocate, ochiul păunului trebuie hrănit în fiecare zi..

Durata de viata

Foarte rar, aceste insecte pot trăi mai mult de 12 luni. Dar, în medie, speranța lor de viață este de 3-6 luni. Este imposibil să răspundem la întrebarea cât timp trăiește acasă un fluture de păun. Totul depinde de condițiile de detenție. Dacă sunt foarte aproape de condițiile de habitat natural, atunci ea poate trăi mult timp.

Reproducere

Dacă doriți să creați fluturi, trebuie să aveți atât un mascul, cât și o femelă. Într-un loc în care sunt păstrate insectele, trebuie să existe o temperatură favorabilă a aerului și o cantitate suficientă de apă și hrană.ReproducereÎn astfel de condiții, pot începe să se împerecheze, ceea ce durează de la 30 de minute la 8 ore. În acest moment, insectele nu trebuie deranjate..

Aflați toate detaliile conținutului acasă fluturi amiral.

După finalizare, femela începe să caute un loc unde să depună ouă acolo. De obicei, face asta pe frunzele plantelor. Prin urmare, atunci când creșteți fluturi, este necesar să le asigurați frunze proaspete. După ce femela a depus ouă, frunzele cu ele trebuie așezate într-o cutie cu umiditate ridicată și ventilație bună. Ar trebui să fie cald în „casă”. După un timp, ar trebui să apară omizi, care se vor mișca și vor căuta un loc adecvat pentru pupație. Pentru a face acest lucru, au nevoie de suficient spațiu în casă. Se recomandă hrănirea omizilor cu frunziș proaspăt în fiecare zi..ReproducereCând vedeți pupa, aceasta trebuie plantată de la omizi la o altă locuință. Ar trebui să aibă mult spațiu și să fie spațios. Pentru a crea umiditatea necesară în „casă”, trebuie să udați un prosop cu apă și să-l puneți pe fund.

Când se formează pupele, le puteți agăța pentru a facilita ieșirea fluturilor..

Important! Insectele se află în stadiul pupal timp de câteva luni, de aceea se recomandă menținerea constantă a umidității și a temperaturii ambiante necesare.

Cum iernează

Molii hibernează la rece. Dacă dorm iarna cald, este posibil să nu trăiască până în primăvară. Acest lucru se datorează faptului că căldura în timpul hibernării accelerează metabolismul, accelerând astfel procesul de îmbătrânire..

Fluturele păun hibernează în podurile caselor, în golurile copacilor, în subsoluri. Încep să își caute locuri izolate de îndată ce simt apropierea vremii reci..Cum ierneazăÎn condiții de apartament, molia poate fi adormită pentru iarnă. Adoarme la temperaturi sub +15. Insecta trebuie așezată într-un borcan sau cutie cu găuri, după ce a hrănit-o și plasată pe o logie vitrată, unde este uscată și rece.

Recent, păstrarea unei astfel de insecte precum Madagascar gâfâind sâsâind.

Nu ar trebui să existe un soare strălucitor în acest loc. Se recomandă umbrirea „casei” moliei. O temperatură confortabilă pentru iernare este considerată a fi de la 0 ° С la +5 ° С. Dacă nu aveți un balcon vitrat, atunci cutia cu insecte poate fi pusă în frigider pentru iarnă..

Fluturele de păun este frumos. Ea se vrăjește cu frumusețea ei când zboară prin apartament. Dacă vrei să trăiască cu tine cât mai mult timp, trebuie să îi oferi condiții favorabile, hrănire și iernare adecvate..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Aspectul, habitatul și nutriția fluturelui păun