Care este cel mai mare fluture din lume?

Evaluarea celor mai mari fluturi din myoyaFluturii și frumusețea lor în lumea modernă câștigă o faimă bună. În multe țări, perfecțiunea lor este prezentată unei zeități puternice care poate măcina popoarele în praf. Era istorică a cunoscut nenumărate specii superbe ale celor mai frumoase creaturi. Dar, din punctul de vedere al științei, aceasta este doar o subspecie de insecte..

Caracteristicile speciilor de lepidoptere

Fluturii aparțin ordinii Lepidoptera și au o serie de caracteristici specifice. Principalele lor caracteristici sunt:

  • Acoperire chitinoasă de solzi, asemănătoare dungilor ușor dense.
  • Dezvoltarea are loc cu o transformare completă.
  • Dimensiune unică a trunchiului de hrănire.

Se crede că numele științific pentru fluturi, și anume Lepidoptera, este similar cu Grecia Antică ca urmare a combinației a două cuvinte - solzi și aripă. Lucrurile cu un nume popular sunt mult mai interesante. Oamenii de știință cred că cuvântul „fluture” are rădăcini slave antice, ceea ce însemna „creatura morților”. Oamenii credeau că sufletele morților au fost transferate către aceste creaturi drăguțe și au trăit o a doua viață..

Fotografii ale celor mai mari fluturi din lumeȘtiința modernă nu este în măsură să determine cu exactitate numărul total de specii de fluturi din lume, deoarece se descoperă anual 50 până la 1.000 de specii noi. Titlul de cel mai mare fluture din lume provoacă, de asemenea, o mulțime de controverse. De ce?

Există multe specii diferite de lepidoptere în întreaga lume, care au o dimensiune aproximativ egală. Au fost momente când o specie era numită cel mai mare fluture din lume, iar o altă specie venea să o înlocuiască. Zece ani mai târziu, primul solicitant a reușit din nou să ocupe locul de frunte. Prin urmare, este puțin mai ușor să enumerați cei mai mari fluturi din lume, mai degrabă decât să identificați un câștigător specific dintre ei..

Cei mai mari reprezentanți ai lepidopterelor de pe Pământ

Primul concurent la titlul de cel mai mare fluture din lume este Tizania Agrippina. Aceasta este o insectă incredibilă, de dimensiunile sale izbitoare. Anvergura aripilor atingea uneori treizeci de centimetri. Cu dimensiuni atât de incredibile, o astfel de molie ar putea închide complet televizorul în bucătărie fără probleme. Un astfel de miracol al naturii trăiește în America de Sud. Datorită dimensiunii lor incredibile, oamenii le percepeau adesea ca fiind potențial periculoase. Cu toate acestea, nu este nevoie să mergi să ia o papucă sau să rostogolești un ziar pentru a o ucide. Aceasta este o creatură absolut sigură, care este protejată de dispariție.

Aripa reginei Alexandra: descriereOrnitopterul reginei Alexandra deținea uneori postul de cea mai mare insectă lepidopteră din lume. Datorită anvergurii sale excelente de până la 28 de centimetri, insecta se simte confortabil printre insulele Indoneziei. Are o culoare frumoasă. Dacă prima insectă indicată este mai concentrată pe stilul de viață nocturn, că această specie, dimpotrivă, iubește soarele și căldura. Uciderea unei astfel de creaturi drăguțe va trebui să plătească o amendă impresionantă.

Întorcându-se brusc de la locul de muncă, veți vedea o pată mare roșie pe tavan, apoi nu ar trebui să vă panicați. aceasta "Atlas" pentru ochi de păun a decis să trec să te vizitez. O creatură frumoasă cu dimensiuni uimitoare nu va face rău semnificativ. Un fluture cu anvergura aripilor de 26 de centimetri va hipnotiza instantaneu pe toată lumea cu desenele sale delicioase. Nu vor putea face rău oamenilor sau altor animale. În plus, sunt crescute bine în lume. Se știe că pentru a crea un număr mare de haine este nevoie de material, datorită omizilor acestei drăguțe creaturi, nu există lipsă de mătase în Asia.

Un alt concurent pentru titlul de cel mai mare fluture din lume este Barca cu pânze Antimach. O creatură rară care este listată în Cartea Roșie. Are o anvergură a aripilor de până la 26 de centimetri. Principalul habitat al acestei frumuseți este Africa. Cu toate acestea, nu ar trebui să te uiți prea mult la modelele acestui fluture, deoarece poate otrăvi o persoană destul de puternic. Insecta folosește o otravă puternică paralizantă ca protecție. Uneori, reptilele mici și alte animale mici au devenit prada Velierului..

Foto Saturnia MadagascarAceastă listă de fluturi mari nu se va lipsi Saturnia din Madagascar. În ciuda numelui său exotic, a fost posibil să se găsească reprezentanți ai acestei specii nu numai pe insula de lângă continentul african. În ciuda anvergurii sale modeste de 18 centimetri, fluturele are toate șansele să concureze pentru titlul de cea mai mare creatură lepidopteră din lume. Beneficiază de corpul ei unic unic.

Saturnia Madagascar este listată în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai lung fluture din lume. Dacă lungimea medie a corpului insectelor anterioare este de 10-12 centimetri, atunci are toate 18. Și este interesant și datorită culorii sale strălucitoare. Tonurile galbene strălucesc frumos cu culori portocalii. Majoritatea colecționarilor trebuie să plătească mii de dolari pentru a avea acest exemplar rar în colecția lor. Datorită acestui fapt, mulți oameni cultivă fluturi în ferme speciale..

Această listă poate fi continuată mult timp. Printre solicitanți, merită menționat, de asemenea, astfel de reprezentanți ai genului de insecte:

  • Ochi de păun "Hercule".
  • "Goliat" cu aripi de păsări.
  • Trogonopter troian și așa mai departe.

Câteva fapte interesante

Fără îndoială, aceștia sunt adevărați giganți printre reprezentanții Lepidoptera din lumea modernă, cu toate acestea, nu pot fi numiți cei mai mari fluturi din istoria planetei. Multe săpături arheologice din Europa, Asia și America de Sud au arătat că reprezentanții acestei specii existau cu mii de ani în urmă, de multe ori mai mari decât fluturii moderni..

În ultimele decenii, nu a existat niciun fluture a cărui lungime să depășească 30 de centimetri. Și săpăturile au arătat că timp de peste 20 de mii de ani au existat specii, a căror anvergură a ajuns la 50 de centimetri.

Insectele erau respectate în aproape toate națiunile, considerându-le mesagerii Domnului pentru sufletul uman. Dacă un fluture apare adesea lângă o persoană, se credea că drumul său de viață va fi întrerupt în curând..

În unele triburi din America de Sud, din multe specii de Lepidoptera, inclusiv cele de mai sus, prepară mâncăruri minunate, care va putea concura în gust cu preparatele celor mai buni bucătari din lume.

Otrava cu barca cu pânze Antimachus este adesea folosită în Africa. în scopuri medicinale, pentru vânătoare. Pot fi acoperite cu vârfuri de săgeată. Otrava poate paraliza o antilopă timp de câteva ore..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Care este cel mai mare fluture din lume?