Totul despre păstrarea țestoaselor marine în apartament

Totul despre păstrarea țestoaselor marine în apartament

În articol voi vorbi despre broaștele țestoase marine - aceste animale uimitoare și misterioase, despre particularitățile păstrării lor acasă, despre regimul alimentar și de hrănire, despre boli și tratamentul lor. Vă voi ajuta să vă dați seama și să previn greșelile atunci când vă îngrijiți animalul de companie. Vă voi spune cum să aveți grijă de acvariu, astfel încât prietenul dvs. cu păsări de apă să se simtă grozav în el.

Tipuri de broaște țestoase de apă

Pentru cei care doresc să aibă un animal de companie, vă recomand să achiziționați o broască țestoasă de mare. Acestea includ:

 • Urechi roșii - și-a luat numele datorită petelor roșii din zona ochilor. Habitat - America de Sud, Mexic, Marea Britanie, Spania. Animalul are o culoare strălucitoare: dungi ondulate de alb-verde, situate pe coajă, gât, cap. Lungime de până la 30 cm. În condiții naturale, trăiește în zonele umede ale lacurilor și iazurilor. Inactiv și leneș.

  Totul despre păstrarea țestoaselor marine în apartament
  Glisorul iazului

 • Mlaştină. Habitat - Rusia, Belarus, Ucraina, Moldova, Armenia, Lituania. Pentru locuire, el alege rezervoare cu fundul noroios. Caracteristici de culoare - pete galbene pe coaja verde închis. Lungime - până la 35 cm.

  Totul despre păstrarea țestoaselor marine în apartament
  Broasca testoasa de mlastina

 • Cu gâtul lung - și-a primit numele pentru gâtul său lung, care îi permite să apuce instantaneu prada. Habitat - Sud-Estul SUA. Trăiește în corpuri de apă stagnante. Are o carapace ovală de până la 26 cm lungime.

  Totul despre păstrarea țestoaselor marine într-un apartament
  Broască țestoasă cu gât lung

 • Silt musky are glande de mosc sub coajă, care și-au determinat numele. Habitat - America de Sud. Caracteristici ale culorii - pete de nuanțe deschise pe coaja și capul întunecat. Lungime de la 7 la 13 cm. Înotători excelenți. In vivo - ordonatorii rezervorului.

  Totul despre păstrarea țestoaselor marine în apartament
  Broască țestoasă cu mușchi

Organe senzoriale ale reptilelor cu urechi roșii

Totul despre păstrarea țestoaselor marine într-un apartament
Țestoasele de păsări de apă au simțuri excelente

Vederea acestor reptile este bine dezvoltată. Îi ajută să distingă spectrul culorilor în apă și deasupra apei fără erori, să vadă un obiect în mișcare la o distanță de 30-40 de metri.

Un simț al mirosului înțepător facilitează găsirea mâncării și mâncarea bună. Și un simț subtil al tactului este să faci distincția între mâncărurile gustoase și cele ne-gustoase.

Țestoasele marine au o vedere excelentă.

Urechile reptilelor sunt acoperite cu piele, ceea ce reduce semnificativ nivelul auzului, în urma căruia simt doar vibrații și aud doar sunete surde, deși există urechi.

Cochilia este o parte specială a corpului broaștelor țestoase. Terminațiile nervoase trec prin el, astfel încât animalele sunt foarte sensibile la atingere..

Țestoasele marine nu pot respira sub apă. Acest lucru îi obligă să se ridice la suprafață pentru a satura plămânii cu oxigen..

Ce trebuie să știți atunci când cumpărați

Totul despre păstrarea țestoaselor marine în apartament
Arătați-i fiecărui animal de companie noului medic veterinar și carantinei înainte de a intra în terariul principal

Atunci când cumpărați un animal de companie, este recomandabil să îl duceți la un medic veterinar pentru examinare, pentru a exclude prezența bolii sau a rănirii. Dacă nu cumpărați primul locuitor pentru terariul dvs. acvatic, atunci aveți grijă de o carantină de 3 luni pentru nou-venit într-un acvariu separat..

Evitați să țineți adulții și broaștele țestoase mici împreună, deoarece adulții rănesc adesea bebelușii. Este mai bine să achiziționați persoane de aceeași dimensiune.

Pro și contra conținutului de acasă

Printre plusurile:

 • frumos, viu colorat, mobil și activ, este interesant să-i urmărești;
 • cu îngrijire adecvată trăiesc mult;
 • ieftin de cumpărat;
 • varietatea speciilor vă permite să alegeți un animal care nu este la fel ca oricine altcineva
 • o gamă largă de diete
Totul despre păstrarea țestoaselor marine în apartament
Călătoria pentru astfel de animale de companie este contraindicată, dar dacă mutarea este inevitabilă, o puteți transporta într-un container special

Printre contra:

 • nu poți face o călătorie lungă, dacă trebuie să pleci, apare problema îngrijirii unui animal în absența proprietarului;
 • schimbarea lunară a apei în acvariu este o mulțime de probleme și neplăceri

Reguli pentru echiparea unui acvariu pentru animale de companie

Pentru a-și apropia condițiile de acasă de condițiile naturale, merită să aveți grijă de amenajarea corectă a unui acvariu de acasă, care va deveni o casă pentru animalul dvs. de companie:

 • Reptilele trăiesc atât pe uscat, cât și pe apă. Prin urmare, pentru acomodarea lor, este necesar un acvariu cu o capacitate de 100 până la 150 de litri. Temperatura apei în acvariu ar trebui să fie în jur de 25 - 28 de grade. Ar trebui să fie schimbat lunar pentru a preveni umezeala și infecția. Apa trebuie apărată în prealabil în termen de 24 de ore..
Țestoasele marine trăiesc 30-40 de ani.
 • În acvariu este instalată o insulă de pământ, a cărei dimensiune ar trebui să fie un sfert din suprafața întregului rezervor. Insula din plastic este incomodă pentru reptilele umede, acestea pot cădea, aluneca. Mai bine să obțineți o dură, cu o bancă blândă.
 • Nevoia ca o broască țestoasă care trăiește în natură să se lase la soare trebuie să fie îndeplinită și pentru un animal de companie. Acasă, soarele va înlocui lampa. Sub el se va lăsa animalul de companie, târându-se pe insulă. Trebuie remarcat faptul că animalul se va simți destul de confortabil dacă coaja sa nu se încălzește la mai mult de 35 de grade. Dacă regimul de temperatură este depășit, care este controlat de termometrul instalat, animalul poate fi ars.
 • Trebuie să instalați lampă ultravioletă, ale cărui raze (raze ultraviolete) contribuie la producerea vitaminei B și la absorbția calciului. Dacă această condiție nu este îndeplinită, probabilitatea de rahitism este mare..

Dieta și dieta: cum să hrăniți o broască țestoasă

Totul despre păstrarea țestoaselor marine într-un apartament
Țestoaselor cu urechi roșii nu le pasă să mănânce carne

Speranța de viață depinde în mod direct de dietă și dietă. Trăind în natură, reptila mănâncă alimente în apă și nu pe mal. Acest obicei natural ar trebui adoptat și ar trebui să se formeze abilitatea de a mânca alimente într-un recipient mic de apă separat (un bazin obișnuit va funcționa, de asemenea). Acest lucru va facilita foarte mult munca de curățare a acvariului, deoarece resturile de alimente nu vor pătrunde în apă și vor rămâne curate mult timp..

După ce ați mâncat, păstrați animalul de companie o vreme în recipientul în care a mâncat și lăsați-l să golească intestinele. Apoi scurgeți apa în scurgere..

Broasca testoasa de mare mananca:

 • carne tocată, ficat, pui (tăiate în fâșii mici);
 • pește marin, fructe de mare (fierbe și se separă de oase);
 • viermi de sânge, mormoloci, broaște mici, melci;
Cantitatea de alimente ar trebui să fie la fel de mare ca animalul să poată mânca în 30 de minute.
 • furaje de origine vegetală (legume - castraveți, dovlecei, sfeclă, morcovi - fructe - măr - parte verde de păpădie);
 • alimente bogate în calciu (coji de ouă de pui, cretă, făină de oase);
 • preparate cu vitamine;
 • hrană uscată pentru peștii de acvariu.

Vorbind despre dietă, trebuie remarcat faptul că indivizii supraalimentați riscă să devină obezi, ceea ce duce la boli și la scurtarea vieții..

Prea multă hrană pentru țestoasele mici poate fi fatală. Prin urmare, reptilele adulte de peste 2 ani sunt hrănite la fiecare două zile, iar tinerii - de 1-2 ori pe zi..

La bătrânețe, este suficient să o hrănești o dată pe săptămână..

Boli ale reptilelor acvatice

Totul despre păstrarea țestoaselor marine în apartament
Nu lăsați broasca țestoasă în curenți după tratarea apei, se poate răci ușor

Testoasele marine sunt susceptibile la curenți și cedează cu ușurință la răceli, care se transformă rapid în pneumonie.

O reptilă bolnavă devine letargică, refuză să mănânce.

În plus, ar trebui alertate simptome precum moliciunea cochiliei, descărcarea din ochi și umflarea pleoapelor. Când apar aceste semne, este necesar să contactați medicul veterinar, care va prescrie un tratament adecvat stării animalului bolnav..

În plus față de cursul prescris de tratament, puteți efectua o baie de aburi cu bulion de mușețel. Aburul trebuie să fie blând și să nu se opărească. După ce ați ținut animalul peste abur timp de 3-5 minute, trimiteți-l la o baie caldă cu un decoct de flori de mușețel timp de o oră.

Multe boli apar din deshidratare și sunt asociate cu faptul că rinichii reptilei eșuează. Prin urmare, este important să monitorizați nivelul apei din acvariu..

Ferește-te, broască țestoasă!

Totul despre păstrarea țestoaselor marine într-un apartament
Nu puneți degetele în gura broaștei țestoase, aceasta poate mușca puternic

Țestoasele marine sunt foarte rapide și destul de puternice, uneori agresive în comportament.

În situațiile care necesită protecție, broasca țestoasă poate mușca agresiv agresiv..

Și asta, în ciuda absenței dinților, care sunt pe deplin compensate de mușchii puternici ai maxilarului.

Membrele posterioare ale animalului sunt echipate cu gheare puternice. Acest fapt trebuie luat în considerare atunci când este nevoie să scoți un animal de companie din apă. Acest lucru trebuie făcut cu mare atenție, în niciun caz nu strângeți coaja. În caz contrar, există o mare probabilitate de rănire gravă, deoarece reptila poate zgâria grav pielea cu ghearele sale. Asigurați-vă că îl țineți cu ambele mâini, altfel poate aluneca la cea mai mică mișcare incomodă.

O regulă obligatorie care trebuie urmată de toți cei care se ocupă de aceste reptile: au luat, au ținut, s-au spălat pe mâini cu apă și săpun. Este deosebit de important să respectați această regulă în raport cu copiii, deoarece broasca țestoasă își petrece cea mai mare parte a timpului în mediul acvatic, care are o microflora specială.
Totul despre păstrarea țestoaselor marine în apartament
Nu trebuie să tratați regulile îngrijirii broaștelor țestoase cu neatenție: într-un loc nepotrivit și fără îngrijire adecvată, animalele vor muri

Greșeli la plecare

 1. Nu controlează temperatura apei din acvariu, îi permit să scadă la mai puțin de 20 de grade. Răceala este nefavorabilă: procesul de digestie încetinește și alimentele se descompun în intestine. Reptila devine letargică și poate hiberna.
 2. Nu respectă cerința de a instala un design plat al insulei, dar îl instalează plat. În același timp, în primul rând, este mai dificil pentru animal să urce pe structură și, în al doilea rând, apa care curge din ea stagnează. Ca rezultat, broasca testoasa nu este capabila sa usuce partea inferioara a cochiliei..
 3. În căutarea frumuseții acvariului, îl umple cu sol nu numai din pietre mari, ci și din pietre mici, fără a lua în considerare faptul că un animal de companie poate înghiți pietriș fin și poate muri..
 4. Nu au grijă de procedurile de igienă adecvate pentru animalul de companie, își taie unghiile cu foarfece obișnuite, uneori oferind senzații dureroase. Acest lucru trebuie făcut cu mare atenție cu dispozitive speciale care pot fi cumpărate de la un magazin de animale de companie pentru a nu răni vasele de sânge din apropiere..
 5. Folosesc alimente monotone în dieta lor, nu includ alimente vegetale și vitamine în dietă.

„Suntem responsabili pentru cei pe care i-am îmblânzit” - această expresie definește pe deplin gradul de responsabilitate al tuturor celor care au animale de companie. Amintiți-vă că animalele sunt foarte atașate de oameni, sunt lipsite de apărare și au nevoie de îngrijirea, dragostea și atenția noastră. Țestoasele marine sunt creaturi tăcute și fără pretenții, care vă vor încânta cu îngrijire și întreținere adecvate.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Totul despre păstrarea țestoaselor marine în apartament