Broaște țestoase domestice, cum să păstrezi corect o broască țestoasă acasă

broaște țestoaseO casă fără animal de companie este practic goală. Mulți oameni din copilărie și de-a lungul vieții lor adulte au un animal iubit care iubește și își așteaptă întotdeauna proprietarul. Cineva preferă o pisică, cineva un câine, unii au pești, papagali, hamsteri și cobai. Daredevils cresc crocodili și șerpi, păianjeni otrăvitori și scorpioni. Însă puțini consideră că broasca țestoasă este un adevărat animal de companie, considerând-o specială apatică și dormind constant. De fapt, broasca testoasa este inteligent

, un amfibian frumos, cu propriul său caracter, obiceiuri și preferințe.

Există mai mult de 335 de specii de broaște țestoase pe Pământ. Toate reptilele, de la surprinzător de mici la giganți adevărați, de la cunoscute până la cele mai rare, sunt unice. Și aproape toată lumea poate fi ținută acasă, ar exista o dorință și o oportunitate.

Tipuri de broaște țestoase domestice

Astăzi crescătorii preferă mai multe tipuri de broaște țestoase. Țestoasele singure nu necesită anumite condiții, nu trebuie să mergeți cu ele, chiar dacă proprietarul a fugit și a uitat să se hrănească - nu se va întâmpla nimic rău. Cel mai "popular" vederi broaște țestoase domestice:

 • Glisor de iaz;
 • Asia Centrală terestră;
 • stea (indiană);
 • Chinezesc Trionix;
 • mlaștină (americană, europeană);
 • Caspică;
 • cap mare (nămol);

Descrierea speciilor

Specii de broaște țestoase - cu urechi roșiiUrechi roșii broasca testoasa in " adolescent" îmbătrânit verde aprins. Odată cu înaintarea în vârstă, se întunecă, zonele pielii care nu sunt acoperite cu o coajă sunt dezbrăcate cu linii verde-albe. Broasca testoasa este frumoasa, pe spatele capului acest individ are pete rosii care seamana vag cu urechile. Pentru această caracteristică, reptila a fost poreclită "urechi roșii". Special condiții nu necesită conținut.

În primii doi ani, indivizii acestei rase cresc rapid, adăugând până la 10 cm lungime pe an. După 2 ani de viață, creșterea încetinește, nu depășește 1,5 cm pe an. Animalele cu urechi roșii trăiesc o viață lungă, variind de la 30 de ani sau mai mult. Nu are nevoie de condiții speciale de detenție.

Peste Asia Centrală reptila este de dimensiuni mici, cu o coajă rotunjită de formă regulată, de culoare măslin sau maro închis. Carapace are pete întunecate, dreptunghiulare. Carapace joacă un rol protector, este împărțit în 13 secțiuni în partea superioară a spatelui și 16 secțiuni pe abdomen. Vârsta individului poate fi determinată de canelurile dorsale. Lungimea reptilei nu depășește 25 cm, de la cap până la capătul cochiliei. Femelele sunt mai mari decât masculii, pe picioarele din față ale broaștelor țestoase din această rasă există 4 degete, iar pe picioarele din spate există excrescențe excitate..

Star indian broasca testoasa este de dimensiuni mici. În total, în întreaga sa viață, ea crește până la 36 cm, femelele sunt de aproximativ 1,5 ori mai mari decât masculii. Reptila are o coajă frumoasă și strălucitoare. Negrul, galbenul, bejul sunt combinate armonios într-un singur animal. Cochilia are forma corectă, convexă, punctată cu un model sub formă de stele, pentru aceasta rasa și-a primit numele. Acest amfibian trăiește aproximativ 80 de ani și chiar mai mult acasă, deoarece nu există pericole sub formă de secetă, incendii și prădători. Nu pretențios la condițiile de detenție.

Turtle Chinese TrionixChinezesc Trionix. Această specie poate fi numită specială. Reptila are o coajă moale, culoarea este maro sau verde închis, corpul este alb-verde. Labele sunt palmate, ghearele sunt ascuțite. O trăsătură distinctivă a acestei broaște țestoase este trunchiul, cu două nări, situat în locul în care se află de obicei nasul. Ochii unui individ din această specie sunt mici, asemănători cu peștii. Caracter dezgustător, îl mușcă chiar pe proprietar. Dar, în timp, se obișnuiește cu aceeași persoană. Activ pe timp de noapte, trăiește în apă, poate trăi mai mult de 10 ani cu îngrijire adecvată.

Mlaştină broasca testoasa, dupa cum sugereaza si numele, traieste in apa. Această specie nu crește mai mult de 20 cm, greutatea sa nu depășește 1,5 kg. Acest animal este predominant negru sau verde închis, are coaja netedă, cu mici pete galbene. Există membrane, ceea ce facilitează foarte mult deplasarea sa în apă. Coada servește ca un fel de cârmă, cu ajutorul broaștei țestoase schimbă direcția în apă. Reptilele de mlaștină trăiesc nu mai mult de 30 de ani.

Caspică specia unui amfibian este de dimensiuni mici, nu crește mai mult de 35 cm. Cochilia nu depășește 22 cm, corpul este de culoare închisă, capul, dimpotrivă, este de culoare galbenă, sau mai bine zis, dungi. Labele au gheare ascuțite și pete negre. Membranele sunt prezente, ceea ce facilitează foarte mult găsirea unei persoane în apă. Ochii animalului sunt negri, pupilele nu sunt pronunțate. Testoasele caspice trăiesc aproximativ 25 de ani.

Capul mare sau argilos broasca testoasa, dupa cum se spune, pentru un amator. Animalul are o dimensiune mică, coajă de până la 18 cm, culoarea este fistic sau galben-maroniu. Ei trăiesc până la 22-23 de ani. Absolut nu poate fi antrenat. Instinctele sunt practic nedezvoltate, el nu recunoaște proprietarii. Nici nu-și amintește porecle. Iubește să muște, îl mușcă ocazional pe proprietar.

Cum să alegi broasca țestoasă potrivită?

Broască țestoasăÎnainte de a cumpăra o broască țestoasă și a o duce în casă, viitorul proprietar trebuie să se gândească cu atenție la toate. Principalul lucru este să vă asigurați că animalul nu se plictisește după o anumită perioadă de timp. Trebuie să calculați aproximativ câți bani proprietarul este dispus să cheltuiască pentru animalul său de companie, indiferent dacă este gata să aibă grijă de el. Dacă decizia este cântărită și proprietarul este cu siguranță convins că țestoasa îi convine ca animal de companie, trebuie să începeți să vă pregătiți pentru achiziție..

Nu este recomandat să cumpărați reptile de la mâini sau în locuri îndoielnice. Nu există nicio garanție că animalul este sănătos, că animalul vândut își respectă exact numele. Se întâmplă adesea ca dealerii să încerce să vândă persoane protejate prin lege pe piețele de vechituri. Persoanele care nu sunt familiarizate cu un anumit tip de reptilă pot deveni victime ale escrocilor.

Este mai bine să planificați o achiziție pentru sezonul cald. Animalul nu va răci în timpul transportului, vara sunt mai puține reptile supus răceli.

Mai multe sfat, pentru a selecta o broască țestoasă sănătoasă:

 1. Este necesar să întoarceți coaja broaștei țestoase - membrele individului bolnav vor atârna:
 2. Trebuie să aduceți degetul la capul animalului - o broască țestoasă sănătoasă își va trage capul în cochilie;
 3. Nu ar trebui să existe scurgeri din gură și nas;
 4. Cavitatea bucală nu trebuie să prezinte semne de placă;
 5. Broasca țestoasă respiră prin gură;
 6. O coajă complet intactă indică sănătatea broaștei țestoase;
 7. Țestoasele acvatice ar trebui examinate pentru detectarea paraziților pielii;
 8. Ochii broaștelor țestoase acvatice nu trebuie scufundați;

Cum și ce să-ți hrănești țestoasa?

Prădătorii trebuie cu siguranță hrăniți carne. Cu toate acestea, este, de asemenea, imposibil să excludeți complet alimentele din plante din dietă. 10% din dieta reptilelor prădătoare ar trebui să fie hrană vegetală.

Experții recomandă hrănirea broaștelor țestoase erbivore cu legume și alte produse vegetale, cu toate acestea, un adaos sub formă de componente slabe din carne nu este exclus.

Țestoasele omnivore mănâncă atât carne, cât și alimente vegetale în proporții egale.

Pentru fiecare individ, trebuie să compuneți individual dietă. Trebuie să contactați un specialist, acesta vă va ajuta să alegeți o dietă individuală.

Trebuie amintit că există o serie de produse, cărora le este strict interzis să le dea broaștelor țestoase;

 • Nu da broaște țestoaseplante care conțin alcaloizi (familii de umbrele de noapte și de ranuncule);
 • crini, hortensii, violete și alte plante;
 • citrice;
 • ridiche și ridiche;
 • alimente destinate rozătoarelor, pisicilor, câinilor;
 • terci, brânză, pâine și alte alimente pentru om;
 • ciuperci;
 • Pești de râu;
 • carne de porc și miel;
 • roșie;
 • nuci;

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Broaște țestoase domestice, cum să păstrezi corect o broască țestoasă acasă