Cât trăiesc țestoasele cu urechi roșii acasă?

Broasca testoasa cu urechi rosii, sau cu burta galbena, este una dintre cele mai comune reptile care traiesc in iubitorii de terariu. Această specie nepretențioasă este perfect adaptată vieții într-un acvariu de acasă sau acvariu cu o insulă suspendată. Speranța de viață a burții galbene dintr-un apartament depinde de condițiile de detenție. Dacă animalul este hrănit corespunzător și îngrijit, atunci va fi sănătos și va trăi foarte mult timp, așa cum se potrivește broaștelor țestoase.

1 Durata de viață

Țestoasele cu urechi roșii trăiesc o viață lungă. În sălbăticie, exemplarele individuale trăiesc până la 30 de ani.. Acasă pot trăi de la 20 la 35 de ani, atingând o greutate de 600 g și un diametru de 30 cm. În natură, țestoasele cu urechi roșii ating maturitatea sexuală la vârsta de 6-8 ani, iar în captivitate devin mature sexual la 4 ani (bărbați) și 5-6 ani (femele).

Trăsăturile vieții unui burta galbenă dintr-un apartament într-o mulțime de aspecte depășesc condițiile de viață din natură:

  • animalul se află în apă curată, caldă și proaspătă;
  • are întotdeauna mâncare și diverse și în cantități suficiente;
  • nu există prădători, boli și paraziți cu care broaștele țestoase se infectează în rezervoarele naturale.

1.1 Determinarea vârstei

Este ușor să aflați vârsta unei broaște țestoase - doar măsurați lungimea coajei sale.

Cum să determinați vârsta unui animal de companie după mărimea cochiliei:

Lungimea cochiliei, cm

Vârstă, ani

3

Nou nascut

6

unu

nouă

2

12

3

14

4

Peste 14 ani

5 ani sau mai mult

În plus față de lungimea carapacei, vârsta este determinată de culoarea petelor roșii și de numărul de inele ale carapacei..

Petele din spatele ochilor broaștei țestoase își schimbă culoarea de-a lungul vieții de la stacojiu la visiniu. Cu cât sunt mai întunecate, cu atât animalul este mai în vârstă..

Există, de asemenea, inele concentrice pe coaja de broască țestoasă, care indică vârsta. Încep să apară după primul an de viață. La fiecare șase luni, se adaugă 2-3 inele. După vârsta de trei ani, procesul va încetini și se va forma un inel pe an. Numărând numărul de inele și efectuând calcule aritmetice simple, puteți determina vârsta animalului de companie.

2 Reguli de conținut

În condiții optime, animalele ar trebui să trăiască într-un acvariu sau terariu de 100 litri. Apa este purificată cu filtre sau schimbată de 2 ori pe săptămână. Este necesară iluminarea cu o lampă ultravioletă. Fără el, animalul nu va absorbi calciul și coaja acestuia va fi deformată. Pietrele colorate nu trebuie așezate în acvariu - eliberează substanțe nocive pentru fauna acvatică. Pietrele trebuie să fie suficient de mari încât țestoasa să nu le poată înghiți..

Temperatura optimă a apei este de 24-25 de grade. În recipient, trebuie să echipați o bucată de sushi, pe care broasca țestoasă poate urca să se usuce. Locurile în care reptilele se răsfrâng în soare sunt numite crăpături de către zoologi. Astfel de situri sunt necesare tuturor broaștelor țestoase terestre și de apă dulce, șerpilor și crocodililor..

Acvaterrariu acasă pentru păstrarea broaștelor țestoase

2.1 Hrănirea

Testoasele mici sunt hrănite cu alimente ușoare - gammarus uscat - crustacee mici. Această hrană conține 50% proteine, astfel încât corpul tânăr primește toți aminoacizii necesari creșterii. Puține burtice galbene crescute sunt hrănite o dată sau de două ori pe zi cu carne sau pește proaspăt sau fiert. Animalele de peste 2 ani sunt hrănite de 2-3 ori pe săptămână. Meniul ar trebui să fie variat. Dacă burta galbenă este hrănită doar cu pește pentru o lungă perioadă de timp, acestea dezvoltă deficit de vitamine..

În natură, țestoasele cu urechi roșii își prind ele însele prada: râme, pești, melci de apă dulce. Hrana vie ar trebui, de asemenea, să fie dată animalului de acvariu - acest lucru îi menține pe burta galbenă interesată de viață..

Pentru dezvoltarea broaștei țestoase, calciu și fosfor sunt foarte necesare, prin urmare, făina de oase se adaugă la alimente o dată pe săptămână în următoarea cantitate:

  • cu o lungime a cochiliei de 6 cm - 0,2 g;
  • 7cm - 0,4 g;
  • 10 cm - 0,5 g.

În captivitate, animalul este predispus la rahitism, prin urmare, în toamnă și iarnă, o dată pe lună, o picătură de vitamina D în ulei este adăugată la furaje. O broască țestoasă peste 3 ani primește 2-3 picături de vitamină.

Dacă aceste condiții sunt îndeplinite, puteți fi sigur că animalul va trăi mult timp. Dacă broasca țestoasă nu era bolnavă în momentul cumpărării și este păstrată în condițiile potrivite, nu se va îmbolnăvi. Cu un conținut slab, burta galbenă nu va trăi mai mult de 2 ani.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cât trăiesc țestoasele cu urechi roșii acasă?