Orzul perlat, moluște bivalvă - conținut

Orzul perlat, moluște bivalvă - conținutCu excepția peștilor și plante o altă componentă a acvariilor sunt crustacee

. Nu toate speciile acestor animale sunt spectaculoase, dar joacă adesea rolul de filtre vii care purifică apa. Aceste specii includ moluștele cunoscute sub numele de arpacaș.

Tipuri de perle

Genul moluștelor bivalve de apă dulce de orz perlat (lat. Unio) este răspândit în corpurile de apă din Europa și Asia. Include mai multe specii care sunt crescute în acvariile de acasă. Să aruncăm o privire mai atentă asupra acestor tipuri.Tipuri de perle

Orzul perlat al pictorilor sau obișnuit

Orzul perlat comun se găsește în apele europene și asiatice.

Știați? Suprafața interioară a cojilor de perle este acoperită cu sidef de diferite nuanțe, așa că au fost folosite pentru a produce butoane din sidef.

Acesta este cel mai mare tip de orz perlat. Cochilia poate avea până la 15 cm lungime și aproximativ 4 cm înălțime. În exterior, este vopsit verde gălbuie sau maro..Orzul perlat al pictorilor sau obișnuitÎn sălbăticie, preferă ramurile și canalele râurilor cu un curent lent și un fund nisipos nămolit, dar apare și în lacurile cu o cantitate suficientă de oxigen.

Gras

Locuiește în toată Europa, cu excepția părții sale de nord. Cochilia măsoară până la 8 cm lungime și 4 cm înălțime. Culoarea este maroniu-verzuie. În condiții naturale, preferă să se stabilească în râuri cu apă limpede și debit rapid.Gras

În formă de pană

Această specie mai este numită orz mărgăritar umflat. Găsit în Europa. Cochilia are o lungime de 9 cm și o înălțime de 4 cm. Culoarea poate fi galbenă sau verzuie. Locuiește în râuri sau lacuri curgătoare, iubește nisipul-silty amorsare.În formă de pană

Extremul Orient

Această specie trăiește în Extremul Orient rus, China și Japonia. Coaja este alungită. Dimensiunea sa atinge 8 cm, înălțimea - 3,5 cm. Culoarea este verde-gălbuie sau maro închis.

Trăiește în râuri și lacuri, a căror apă este suficient de saturată cu oxigen.

Verificați caracteristicile melcilor de acvariu, cum ar fi: bobină de melc, lunca melcului, melc helena și ampularia melcului.

Păstrarea în acvariu

Pentru a păstra aceste moluște în acvariu, trebuie să le creați anumite condiții, și anume:

  • aerare abundentă a apei;
  • iluminatul natural al acvariului;
  • de preferință în acvariu plante, moluște naturale, cum ar fi hornwort și elodea;
  • mențineți temperatura apei în intervalul de + 18 ° С .... + 22 ° С;
  • stratul de nisip de la fundul acvariului ar trebui să aibă cel puțin 5 cm;
  • acvariul ar trebui să fie scăzut și cu o zonă semnificativă a fundului.
Păstrarea în acvariu

Important! Periculos pentru perle poate fi planaria - o familie de viermi pradați care pătrund uneori în acvariu cu alimente sau sol netratat. În plus, moluștele sunt foarte sensibile la poluarea chimică..

Alimente

Adulții se hrănesc cu materie organică prezentă în acvariu sub formă de suspensie. Acesta poate fi așa-numitul detritus (o colecție a celor mai mici particule de origine biologică), grădina zoologică și fitoplanctonul. Ei trec o cantitate mare de apă prin corpul lor, purificându-l în acest fel și, în plus, secretând o mulțime de mucus, îngroșează nămolul.

Mod de viata

Viața acestor moluște nu este grăbită. Se mișcă foarte încet de-a lungul fundului, rupându-se până la un metru și jumătate într-o oră. Cel mai adesea, acestea sunt staționare, aspiră apă și aruncă apă deja filtrată. În momentul pericolului, cochilia molușei se prăbușește. În sălbăticie, aceste animale hibernează în toamnă, îngropând în nămol și trântind coaja..

Important! Un orz perlat filtrează aproximativ patruzeci de litri de apă pe parcursul zilei.

Orzul și peștele perlat într-un acvariu: cartier reciproc benefic

Pentru reproducere, moluștele au nevoie de prezența peștilor în acvariu: larvele lor parazitează pe el pentru o anumită perioadă, dar mai multe despre acest lucru vor fi discutate mai jos. Pe de altă parte, aceste animale purifică apa din reziduuri organice..Orzul și peștele perlat într-un acvariu: cartier reciproc beneficÎn plus, orzul în sine servește ca loc de depunere a ouălor pentru dulce-amărui - aceștia sunt pești din familia crapului, care sunt adesea păstrați în acvarii, își depun ouăle direct în interiorul cojilor.

Acvariile mai conțin: crabi, somikov, broaște țestoase, tritoni și cap de șarpe.

Reproducerea și dezvoltarea

Procesul de reproducere al acestor animale este destul de particular. Bărbații scoate spermatozoizii din corpul lor prin sifonul de ieșire, femelele îi absorb și le fertilizează. Celulele fertilizate (ouăle) se dezvoltă de ceva timp pe branhiile femelelor până la starea larvelor de glochidie, care sunt apoi aruncate de femelă.

Glochidia se atașează la branhiile diferitelor specii de pești, hrănindu-se cu țesuturi și sucuri de pește, adică parazitând pe el. Cu toate acestea, acest lucru nu durează mult și nu provoacă daune semnificative peștilor.Reproducerea și dezvoltareaÎntregul proces, de la dezvoltarea ouălor până la maturarea glochidiei, nu durează mai mult de patruzeci de zile. Glochidia, după ce a finalizat ciclul de dezvoltare, lasă branhii peștilor și trăiește independent, transformându-se treptat într-un adult. Acest animal trăiește în medie 14-15 ani, dar unele exemplare pot trăi mai mult.

Știați? Numele „orz de perle al pictorilor” a fost dat acestei specii datorită faptului că artiștii anteriori au amestecat vopsele în cochiliile unei cochilii de moluște.

După cum puteți vedea, orzul, care nu posedă date externe remarcabile, joacă un rol general pozitiv în biocenoza acvariului, filtrând apa. Efectul pozitiv pentru peștii dintr-un astfel de cartier depășește, fără îndoială, dezavantajele etapei parazitare de dezvoltare a larvelor acestor moluște, mai ales că această etapă este de scurtă durată și nu aduce probleme speciale peștilor.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Orzul perlat, moluște bivalvă - conținut