Secretele de reproducere ale melcilor achatina acasă

Melci 14.03.2018 5,5 mii 3,7 mii 4 minute.

Achatina este o specie de moluște, al cărei habitat natural este subtropicul și tropicul. Trecându-se treptat în partea de sud-est a Asiei, achatinele au prins rădăcini acolo. Reproducerea în condiții naturale este plină de pierderi mari de descendenți, dar oamenii au găsit o modalitate de a ajuta la reducerea semnificativă a acestui procent. Japonezii au început să crească aceste melci pentru a le vinde ca alimente. Rușii o păstrează pe Achatina ca animale de companie.

1 Caracteristici externe

Melcii africani arată ca niște giganți adevărați în comparație cu indivizii care trăiesc în centrul Rusiei. Dimensiunile lor ajung la 30 de centimetri. Mulți ruși îi țin acasă și cresc melci Achatina.

Achatina de casă

Corpul melcilor uriași africani este acoperit cu tuberculi mici, moi și încrețiți. Culoarea este diferită.

Deschiderea gurii - radula - este situată pe un singur picior, cu ajutorul căruia se deplasează molusca. Capul Achatina este decorat cu două perechi de coarne, dintre care una are ochi. Coarnele sunt, de asemenea, organe de atingere.

Achatina trăiește în captivitate timp de 5 până la 10 ani. Cefalopodele cresc pe tot parcursul vieții. Cea mai activă perioadă este de la momentul în care tinerii ies din ouă până ajung la doi ani.

Procesul de purtare a ouălor oprește creșterea unui individ. Dacă proprietarul intenționează să crească un melc mare, reproducerea ar trebui să fie întârziată.

2 Procesul de fertilizare

Achatina este hermafrodită: fiecare individ are organe genitale feminine și masculine, cu ajutorul cărora are loc împerecherea.

Ocazional, cu o populație extrem de redusă, este posibilă auto-fertilizarea. Acest lucru se întâmplă nu mai mult de o dată la 2 ani..

2.1 Un moment bun pentru copulare

Melcii ating maturitatea sexuală până la vârsta de 6-15 luni. În primul rând, în Achatina, se formează organe genitale masculine, care produc spermă. Ouăle se maturizează mai târziu.

Sperma din corpul unei moluste rămâne viabilă timp de doi ani. Prin urmare, chiar și cunoscând data exactă a procesului de împerechere și fertilizare, este puțin probabil ca proprietarul să poată calcula ziua în care individul va începe să depună ouă. Acest lucru poate veni după o perioadă de până la șase luni sau un an..

Odată copulat, o persoană timp de doi ani după aceea este capabilă să producă și să depună ouă fertilizate fără participarea unui partener în proces.

2.2 Selectarea părinților

În procesul de împerechere, este posibil să se determine în prealabil ce individ va depune ouă în viitor. Un melc mai mare este fertilizat, deoarece dezvoltarea ouălor necesită o cheltuială mare de putere și energie din cefalopod. Dacă Achatina de dimensiuni egale se împerechează, fertilizarea are loc la ambii indivizi.

Nu ar trebui să planificați să obțineți descendenți de la exemplare strâns legate: acest lucru contribuie la degenerarea lor. Pentru împerechere, este recomandat să luați melci mari de la diferiți proprietari. Dacă un singur individ este ținut într-un terariu, este posibilă auto-fertilizarea, care, din același motiv, nu garantează descendenți viabili..

2.3 Condiții de reproducere

Copulația cu achatină poate fi stimulată dacă se creează anumite condiții pentru acestea. Joaca un rol important:

 • temperatura favorabilă în acvariu (27-28 grade);
 • sol corect în partea de jos (substrat umed de nucă de cocos grosime de cel puțin 10 centimetri);
 • curățarea regulată a locuințelor melcilor;
 • adăugarea de alimente bogate în calciu în hrană (coajă, cretă, sepia, coajă de ouă de pasăre).

Pentru o copulare reușită, un individ tânăr al unei moluste este plantat la unul mai matur. Dacă împerecherea nu are loc, ar trebui să verificați dacă melcii sunt sănătoși și, de asemenea:

 • verificați regimul de temperatură;
 • scoateți o piscină artificială în miniatură din acvariu;
 • schimbați și umeziți așternutul.

3 Formarea ouălor

De la momentul împerecherii până la procesul de așezare, Achatina durează una până la o lună și jumătate.

Dezvoltarea ouălor nu va avea loc dacă habitatul și întreținerea moluștelor nu îndeplinesc cerințele necesare. Prin urmare, pentru proprietarii care doresc să obțină descendenți sănătoși de Achatina, este important să aibă grijă în mod corespunzător de animalele lor de companie..

După împerechere, după câteva zile (cel puțin o săptămână), la cel mai mare individ, rudimentele ouălor pot fi văzute în spirale. Nu sunt încă pregătiți pentru o viață independentă, așa că sunt în interiorul mamei..

În acest moment, îngrijirea adecvată a individului gravid este extrem de importantă. Achatinele din această perioadă sunt inactive, se cufundă în pământ, sunt nemișcate. Nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la acest lucru: se lucrează serios în interiorul moluștei..

Crescătorul Achatina, care decide să înceapă reproducerea moluștelor, trebuie să hrănească animalul de companie corect. În timpul formării ouălor, Achatina are nevoie de:

 • calciu (coajă, amestecuri de calciu, cretă comestibilă);
 • amestecuri de cereale;
 • produse pe bază de plante;
 • suplimente proteice.

Este important să monitorizați curățenia interiorului terariului, temperatura microclimatului și umiditatea.

4 Îngrijirea zidăriei

După o anumită perioadă de timp, fundul acvariului este acoperit cu ouă mici și albe. Într-un singur ambreiaj, numărul lor ajunge la 300, dar cel mai adesea numărul de ouă nu depășește 200.

Un specimen sănătos de Achatina produce până la 6 ambreiaje în timpul anului.

În natură, melcii nu au grijă de descendenții lor, motiv pentru care majoritatea puilor și ouălor mor. Proprietarul poate crea climatul necesar pentru descendenții melcilor, poate oferi îngrijire adecvată, astfel încât procentul de ouă moarte și de persoane mici să fie redus la minimum..

Crescătorul trebuie să se asigure că:

 • gunoiul din acvariu era umed, dar acumularea de umezeală a fost exclusă;
 • ouăle erau stropite ușor cu sol pentru siguranță;
 • nimeni nu a atins zidăria cu mâinile;
 • numărul de persoane păstrate într-un terariu a fost minim;
 • temperatura din locuința Akhatin era uniformă.

Ambreiajele care conțin 10 până la 15 ouă sunt false. Ouăle din ele sunt grase, adică nu sunt fertilizate. Sunt înghețate și apoi hrănite la Achatina adultă.

După două-trei săptămâni, scoicile sunt distruse de tânărul Achatina din interior și se nasc animale tinere.

Îngrijirea animalelor tinere nu diferă de îngrijirea adulților. Se recomandă păstrarea lor separat: Achatina adultă își poate folosi puii ca hrană. Acest lucru se întâmplă mai ales atunci când există o lipsă de proteine ​​în dieta melcilor..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Secretele de reproducere ale melcilor achatina acasă