Cât cântărește un elefant african, cât cântărește un elefant la naștere?

Greutatea unui elefant mareElefantul este cel mai mare animal terestru de pe Pământ. Dimensiunile gigantului sunt uimitoare. Animalele cântăresc diferit, în funcție de specie. În ceea ce privește forța fizică, nimeni nu le poate depăși. În urma elefantului, locurile celor mai puternice animale sunt ocupate de: rinocer, hipopotam, bivoli și, desigur, leul. Acestea vor fi cele mai puternice cinci animale de pe planetă. Care este greutatea aproximativă a unui elefant?

Soiuri de elefanți

Giganții se disting prin habitatul lor. O specie este originară din Africa, a doua există în India.

Continentul african găzduiește savană și elefanți de pădure. Primul este cel mai mare animal de pe planetă, pădurea este mai puțin puternică. Masculii sunt mult mai mari decât femelele. Mărimea speciilor de savană ajunge la 7,5 metri la masculi. Înălțimea lor în cel mai înalt punct al corpului este de 2,5-3,5 metri.

Elefanții indieni sunt, de asemenea, împărțiți în specii și subspecii.. Cel mai mic dintre ei locuiește pe insula Kalimantan. În medie, dimensiunea corpului unui bărbat indian ajunge la 6,5-7 metri. Femelele sunt semnificativ mai mici.

Cât cântărește cel mai mare elefant din lume?

Toate soiurile de giganți sunt similare între ele. Reprezentantul savanei se distinge prin cea mai puternică structură. Se caracterizează prin:

 • Cât cântărește bebelușul de elefantcorp puternic;
 • gât scurt;
 • urechi uriașe;
 • cap mare;
 • membre masive;
 • colți puternici;
 • trunchi lung.

Greutatea medie a indivizilor din această specie la masculi - 7 tone, la femele - 5 tone. Recordul maxim la categoria de greutate a fost înregistrat în Guinness Book în 1974. Animalul împușcat atunci, cântărit, a arătat un rezultat de peste 12 tone. Pentru comparație, elefanții indieni cântăresc mult mai puțin: bărbați - până la 5 tone, femele - până la 2,7 tone.

Cât cântărește un elefant nou-născut?

Puii de elefanți sunt foarte vulnerabili imediat după naștere și cad adesea pradă leilor. Gigantul nu reușește întotdeauna să-și recapete descendenții de la prădători.. Greutatea unui elefant nou-născut variază de la 80 la 140 de kilograme. El a fost de multă vreme sub grija unei mame vigilente.

Doar până la vârsta de zece ani de viață, elefantul câștigă masa și dimensiunea care îl fac invulnerabil pentru prădători. Formarea finală la aceste animale are loc la vârsta de 20 de ani.

Stilul de viață al giganților

Pe măsură ce giganții se hrănesc cu ramurile, frunzele și scoarța copacilor, atunci vegetația trebuie să se afle în zona de accesibilitate. Animalele, de asemenea, nu pot merge departe de apă. Dar pentru că efectivul are nevoie de noi surse de hrană pe măsură ce cele vechi sunt epuizate, trebuie să migreze în mod constant. Animalele merg 12 kilometri pe zi, iar într-un an pot parcurge o cale de 500 km.

Matriarhia domnește în turmă. De regulă, bătrânul elefant preia frâiele. Pe lângă ea, grupul include descendenții ei cu puii lor. În total, există 9-12 persoane într-o astfel de familie. Femeia principală decide totul: unde și cât să se hrănească, când și unde să plece într-o nouă călătorie. Puterea ei în turmă durează până la 60 de ani, după care, merge la fiica cea mare și așa mai departe.

Bărbații sunt expulzați din turmă după ce au crescut. Uneori se plimbă singuri și alteori se adună în grupuri. Numai atunci când una dintre femele este gata să se împerecheze se apropie și contactează unul dintre masculi. Grupurile în creștere separate în timp, cele mici, dimpotrivă, pot fuziona.

Comunicarea în cadrul grupului are loc prin atingere și sunet.. Mai mulți elefanți iau anumite ipostaze pentru a-ți exprima starea de spirit sau nevoile. Dacă membrii familiei trebuie să se despartă, se salută foarte violent când se întâlnesc. Luptele sunt rare și se rezumă la lovirea și strângerea cu colți. Mai des, bărbații se descurcă cu gesturi amenințătoare și cu urechile care bat cu bătăile..

Fapte interesante despre elefanți

 • Cât cântărește un elefantCojile cresc într-un elefant de-a lungul vieții sale. După mărimea lor, puteți judeca vârsta gigantului. Recordul de greutate înregistrat pentru un colț este de 225 kg. Molarii se schimbă de trei ori de-a lungul vieții, înlocuindu-i pe cei vechi cu alții noi. Când ultimii dinți se epuizează, animalul moare de foame. Acest lucru se întâmplă de obicei la 65-70 de ani, astfel încât durata de viață a unui elefant este destul de comparabilă cu cea a unui om..
 • Elefanții, ca și oamenii, sunt dreptaci și stângaci. Și puteți vedea acest lucru prin felul în care animalul folosește colții mai des, va fi mai uzat.
 • Cu portbagajul său, uriașul este capabil să țină o sarcină care cântărește un sfert de tonă. Acest organ muscular poate conține simultan până la 7,5 litri de apă.
 • Urechile au o dublă funcție la elefant. Gigantul le folosește în căldură ca un mare ventilator. În plus, datorită rețelei dezvoltate de vase de sânge, urechile ajută la răcirea sângelui, scăpând corpul de căldură în exces. Și modelul venelor de pe suprafața urechii poate fi comparat cu amprentele umane - este întotdeauna individual.
 • Pielea animalelor are o grosime de 2-4 centimetri. Există chiar și o vorbă despre asta: "Pachy s-a jupuit ca un elefant". În ciuda acestui fapt, pielea uriașului este sensibilă. Și trebuie să facă băi de praf și noroi pentru a crea o crustă de protecție. Aceeași tehnică ajută să nu se ardă la soare..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cât cântărește un elefant african, cât cântărește un elefant la naștere?