Pești de acvariu tetra: descriere

Recent, iubitorii de pești de acvariu optează din ce în ce mai mult pentru tetras. Aceștia sunt pești foarte colorați și pașnici, este interesant să-i urmăriți. Ideali pentru acvaristul începător, aripioarele și coada sunt curbate și conturate frumos. Coada peștilor este vizual două lobi. Aripioarea dorsală la majoritatea speciilor este lungă și ascuțită, ca un rechin.

Descriere

Peștele de acvariu Tetra este considerat o specie ornamentală de pește. Tetra aparține genului Kharacin. Este un pește mic, are un corp în formă de diamant, ușor turtit din lateral. Există o mare varietate de culori, există și pești monofonici. Adesea există pești argintii, al căror corp este traversat de dungi negre. Și, de asemenea, există pești negri, cu jante roșii în jurul ochilor. Peștii negri au și ochi albaștri..

Capacele branhiale nu ies în afară, botul peștilor este mic, ochii rotunzi și mari. Fruntea este convexă. Cântarele se joacă în lumină, reflectă lumina și strălucesc frumos.

Cele mai frecvente sunt următoarele nuanțe de culoare ale peștilor tetras:

 • măslin;
 • verde;
 • galben;
 • roșu;
 • galben verde;
 • albastru deschis;
 • gri, cu stropi colorate;

Tipuri de tetre și descrierea lor

Astăzi în natură există câteva zeci de tipuri, dintre care majoritatea trăiesc în mediul lor natural. În sălbăticie, acest pește se găsește în America de Sud..

Pentru acasă, reproducerea acvariului crescătorii preferă următoarele tipuri de pești:

 1. Amanda.
 2. Sticlă tetra.
 3. Lămâie tetra.
 4. Tetra cu nas roșu;

Tetra AmandaAmanda este un pește mic de culoare strălucitoare. Ca specie, a fost crescută recent în 1987 de cercetătorul Heiko Bleher. A fost numit după mama lui Heiko. În mediul său natural, se găsește în Brazilia, în afluenții Amazonului. Are un corp alungit, ușor turtit din lateral, culoarea este predominant roșu-portocalie. Marginea ochiului este de aur profund. Aripioarele sunt nepereche și au o nuanță roșie deschisă. Aripioarele și coada dorsale sunt împodobite cu pete de culoare gri pal. Peștele este mic, are o lungime de doar 2-3 cm. Preferă să mănânce plancton și nu vor refuza mâncarea specială din magazinul pentru animale de companie. Prin natură, pește activ, mobil.

Sticlă tetra numit astfel pentru că corpul său este aproape complet translucid. Într-adevăr, se poate examina cu ușurință organele interne și coloana vertebrală. Forma corpului este alungită, turtită din lateral. Capul are forma corectă, fruntea este ușor convexă. Coada este de culoare roșu intens. Înotătoarea dorsală este de lungime medie, ca și aripioarea ventrală. Este foarte mobilă, preferă să se înghesuie în turme. În mod natural apare în Brazilia, Columbia, Peru.

Lămâie tetra are o culoare frumoasă, neobișnuită. Dacă te uiți la pește în lumină, îi poți vedea interiorul și chiar oasele coastei. Corpul are o formă ovală, aripioarele par transparente, dar de fapt sunt o nuanță delicată de galben deschis. Coada este bifurcată, corpul este de culoare lămâie strălucitoare. Ochii sunt roșii, marginea ochiului este absentă. Pește mic, lung de 3-4 cm. Apare în afluenții Amazonului, se hrănește cu plancton de suprafață.

Tetra cu nas roșuTetra cu nas roșu numit și rodostom. O creatură foarte frumoasă cu solzi palid de lămâie sclipitoare. Au numit-o cu nasul roșu după capul ei roșu aprins. Pe cap se află o menta în formă de diamant în formă de lămâie. Corpul este alungit, coada este bifurcată, are pete ovale alb-negru. Pe lângă frumusețea și culoarea sa neobișnuită, peștele este renumit pentru dispoziția pașnică, este capabil să se înțeleagă cu iubiții săi vecini pașnici. Distribuit în America de Sud. Mănâncă plancton și hrană pregătită fin.

Îngrijire și

Crescătorii ar trebui să rețină că strălucirea culorii acestui pește depinde de calitatea conținutului. Cu o îngrijire slabă, peștele se estompează vizibil. Există câteva sfaturi importante pe care un crescător le poate urma pentru a gestiona cu ușurință aceste tipuri de pești de acvariu:

 • Acvariul este potrivit pentru volumul minim. 30 de litri vor fi suficienți.
 • Apa trebuie să fie curată și filtrată. Cu o temperatură de 22-25 grade, aciditate nu mai mult de 5-6, duritate nu mai mult de 13-15. În fiecare săptămână este necesar să completați aproximativ 1/6 din volumul de apă curată așezată.
 • Este necesar un filtru. Iluminatul trebuie să fie difuz, ușor moale și slab. Se recomandă să lăsați un colț întunecat, să-l plantați cu plante. Acest colț va fi considerat adăpost de pești.
 • Este de preferat să alegeți un sol de culoare închisă. Nisipul sau pietrișul netezit va funcționa.
 • Acest tip de pește nu strică plantele, dar prezența lor în acvariu este obligatorie. Acvaristul poate alege alge pentru acvariu după bunul plac.
 • Ca decor, sunt potrivite lemnele în derivă, pietrele mari netede.

Tetra nutriție

Tetras mănâncă aproape tot, în acest sens sunt nepretențioși. Experții recomandă hrănirea acestei specii cu alimente vii, uscate și chiar congelate..

Experții recomandă acordarea tetra:

 1. Vierme de sângeViermi de sânge.
 2. Tubular.
 3. Artemia
 4. Daphnia
 5. Ciclop.
 6. Musculite.

Nu este recomandat să se hrănească monoton, uneori peștii trebuie răsfățați cu delicatese. Nu este necesar să aranjați zilele de post.

Caracter și vecinătate

Prin natura lor, sunt pești foarte pașnici, activi și mobili. Le place spațiul, se joacă "ajunge din urmă" împreună. Prefer să turmă.

Singur, caracterul tetra se deteriorează foarte repede. Peștele devine agresiv, își atacă vecinii, poate aranja o luptă vulgară dacă cineva îi invadează teritoriul.

Se înțeleg pașnic cu pești, care au aceeași dimensiune ca și tetras. Nu se recomandă așezarea tetrelor de acvariu cu ciclide, pești de aur. Ciclidele sunt prădători destul de agresivi, astfel încât tetras pot deveni pradă pentru ciclide. Înțelegeți-vă bine cu guppi, cozi de spadă, congo și cardinali.

Reproducere

Reproducerea într-un acvariu este posibilă pentru această specie de pești. În al 6-lea an de viață al peștilor, acești pești își termină pubertatea și încep să-și caute un partener. Dacă peștele există într-o turmă, atunci alegerea unui partener nu va fi dificilă. Tetra este capabil să depună aproximativ 150 de ouă la un moment dat. Crescătorul trebuie să aibă grijă de protecție, deoarece tetras pot mânca caviar.

Ca protecție, poți pur și simplu să o reinstalezi pe femeia „însărcinată” înainte de sfârșitul reproducerii.

Prăjiturile ies din ouă în 3-4 zile. Bebelușii sunt hrăniți cu ciliați și gălbenuș de ou fiert. Este necesar un filtru într-un acvariu cu prăjituri, doar puterea va trebui setată la minimum. Puii Tetra sunt slabi, nu toți supraviețuiesc. Puii mari trebuie separați de cei mici, astfel încât cei mari să nu-i paralizeze pe cei mai slabi. La 3-4 săptămâni de viață, puii de culoare apar.

Tine minte, că cheia sănătății și dezvoltării normale a animalelor de companie din acvariu stă în îngrijirea adecvată. Dacă nu respectați recomandările pentru îngrijire, peștii nu vor putea să se reproducă, să mănânce normal și, în cele din urmă, vor muri..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pești de acvariu tetra: descriere