Caracteristicile plantei de acvariu elodea

Descrierea plantei elodeaElodea este considerată cea mai abundentă plantă acvatică din lume. Nu este surprinzător, deoarece în natură poate fi găsit într-o varietate de condiții. Majoritatea speciilor sunt foarte nepretențioase. Datorită acestui fapt, precum și a calităților sale decorative, această plantă se găsește adesea în acvarii..

Aspect și zonă

Genul Elodei include mai multe specii. Aparține familiei de culoare de apă. Patria este considerată a fi America de Nord și de Sud. Găsit în apele Uruguay, Argentina, Paraguay, Brazilia etc..

Se găsește și pe alte continente. Deci, unele specii au fost introduse de oameni:

 • catre Europa;
 • în Africa;
 • în Asia;
 • către Australia.

Are tulpini ramificate lungi. Frunzele sunt mici și au următoarele caracteristici:

 • ușor cret, aranjat în vârtejuri de 3-4 frunze;
 • formă: lanceolată, alungită;
 • dimensiune: lungime - până la 1 cm, lățime - până la 0,5 cm;
 • culoare: verde strălucitor.

În partea de sus a capului, frunzele sunt mai deschise. Tulpina în sine este fragilă, fragilă. Atinge adesea o lungime mai mare de 2 m. De obicei se află în partea de jos și are procese îndreptate în sus. Crește foarte repede, prin urmare, de regulă, formează desișuri dese, uneori impracticabile. În natură, uneori chiar interferează cu transportul și pescuitul. Datorită acestor caracteristici, planta a fost numită „ciuma apei”.

Sistemul rădăcină este extrem de slab. În natură, toamna și iarna, din cauza scăderii temperaturii și a lipsei de lumină, planta se simte incomodă. Elodea se scufundă până la fund și practic nu crește, dar își păstrează mugurii până la sezonul cald. În condiții de acvariu se dezvoltă bine pe tot parcursul anului.

Păstrarea în acvariu

Plante de acvariuCreșterea într-un acvariu nu este o mare problemă. Elodeya este foarte puțin exigent pentru condițiile de detenție și este recomandat în special pentru începători. Poate fi înrădăcinat, ancorat la o adâncime de 70 cm sau lăsat să plutească.

Planta de acvariu Elodea se referă la apă dulce. Adăugarea de sare este dificilă. Acest lucru se face adesea pentru a trata și preveni bolile peștilor. Este mai bine să îl mutați temporar într-un alt container. Nu poate fi păstrat într-un acvariu marin.

Majoritatea speciilor preferă apa cu o temperatură de 16-24 ° C. Simțiți-vă rău la 28-30 ° C. Creșterea poate încetini sau se poate opri. O excepție este elodea dințată.

Duritatea apei din acvariu nu contează cu adevărat. Trebuie luat în considerare numai atunci când se transplantează într-un alt rezervor interior. Dacă planta este obișnuită cu apă moale, dar este plasată în apă dură, se poate îmbolnăvi și poate pierde o parte din tulpină.

Dacă este ceva de care trebuie îngrijit, iluminatul. Ar trebui să fie uniformă. Dacă există puțină lumină în orice parte a acvariului, elodea își pierde frunzele..

Satura apa bine cu oxigen și o curăță de turbiditate. Deși nu trebuie lăsat să fie acoperit cu particule suspendate. În acest caz, elodea crește și arată mai rău. Puteți instala un filtru sau clătiți periodic.

Nu este necesară aplicarea de CO2 sau pansament de top. Toată planta de acvariu necesară este obținută din apă sau folosește excrețiile altor locuitori. Prin consumul de materie organică, privește hrana de alge și astfel inhibă creșterea lor.

Există și dezavantaje. Sucul de Elodea este toxic nu numai pentru alge, ci și pentru pești. Pentru locuitorii adulți, este puțin probabil ca acest lucru să fie critic, dar puietii pot muri. Plantele altor specii sunt, de asemenea, ușor inhibate. Prin urmare, ar trebui să aveți grijă când tăiați.

Reproducere

Reproducerea în natură are loc prin semințe. Adică plantele sunt de sex diferit.. Femeile se disting prin următoarele caracteristici:

 • Planta pentru acvariutrei petale exterioare și trei petale interioare;
 • trei sepale, de culoare verzuie sau roșiatică;
 • trei stigmate purpurii.

Bărbații au caracteristici:

 • există un ovar, în care există aproximativ 20 de ovule;
 • sunt nouă anterele.

Florile înfloresc în condiții favorabile sub apă. Cu toate acestea, în țara noastră, precum și în Europa, plantele masculine nu sunt aproape niciodată găsite..

Elodeya este capabilă să se reproducă într-un alt mod - vegetativ (butași). În mediul acvariului, de regulă, numai el este folosit. Pentru o mai bună reproducere, tăierea trebuie să aibă o lungime de cel puțin 20-25 cm. În condiții normale, elodea crește rapid de la sine.

Elodea canadensis și Elodea cu frunze

Există mai multe tipuri care au anumite diferențe și caracteristici. Cel mai frecvent în hobby-ul acvariului este canadianul Elodea. Conținutul trebuie să respecte regulile generale pentru plantele din gen. Dintre caracteristici, se pot distinge următoarele:

 1. Iluminat - standard: 0,5 W / l. În funcție de înălțimea coloanei de apă și de alți parametri, intensitatea acesteia poate varia.
 2. Capabil să rămână în apă prea rece mult timp: până la 12 ° C.
 3. În apa stagnantă, în jurul plantei de acvariu se formează o coajă de dioxid de carbon, împiedicând creșterea. Mai bine să folosiți filtrul, compresorul pentru curent minim.
 4. Patrie - America de Nord.

Elodea cu frunze Este o altă specie comună în acvarii. Caracteristicile sale sunt următoarele:

 • parametrii de dorit ai apei din acvariu: duritate 8-20 °, pH 6,0-8,0;
 • se recomandă iluminarea puternică;
 • patrie - America de Sud.

Alte utilizări umane

Datorită calităților sale elodea este folosită pe scară largă de către om. Rata rapidă de creștere nu este întotdeauna un obstacol în calea activității economice (pescuit etc.). Planta poate fi utilizată ca:

 • hrană nutritivă pentru animalele de fermă: porci, rațe, etc;
 • îngrășăminte în agricultură.

Pentru a obține elodea în cantități mari, iluminarea puternică este de obicei suficientă. Iubește lumina zilei. Elodea este, de asemenea, utilizat în alte zone:

 1. Care sunt plantele pentru acvariuÎn grădinărit - pentru iazuri și alte corpuri mici de apă. Datorită modestiei sale, puteți obține rapid desișuri decorative frumoase. În plus, planta purifică bine apa, prin urmare este folosită ca filtru natural. Îmbogățește perfect rezervoarele cu oxigen.
 2. Colectează depozite de metal și radionuclizi în interior. Acest lucru îl face ideal pentru cercetarea mediului.
 3. Frunzele de Elodea sunt folosite pentru a studia celulele vegetale: mișcarea cloroplastelor, citoplasma etc. Aceste cunoștințe sunt necesare nu numai de către specialiștii științifici. Bazele sunt predate la școală.

Elodea este o plantă interesantă, cu multe proprietăți izbitoare. Este important doar să le utilizați sau să le explicați corect. Alături de hornwort sau vallisneria, este una dintre plantele preferate pentru acvaristi..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristicile plantei de acvariu elodea