Shark balu: caracteristici de întreținere și îngrijire, compatibilitate cu alți pești

Rechinul balu este un pește de apă dulce din familia crapului. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de Shark Ball și Shark Barbus. Se găsește în mod natural în Asia de Sud-Est, locuind în curenți și râuri curate. Nu-i plac rezervoarele cu apă stagnantă. Peștele și-a primit numele nu datorită caracterului său, ci datorită asemănării sale ușoare cu un rechin. Înotătoarea sa dorsală este foarte asemănătoare cu cea a unui prădător. Baloo este popular în rândul acvaristilor, deoarece nu necesită condiții de întreținere și hrănire..

1 Descriere

Rechinul balu este un pește activ și mobil. Are un corp subțire și alungit, puternic comprimat în lateral. Culoarea principală este oțelul-argintiu și se întunecă în spate. Laturile sunt turnate de aur datorită efectului de oglindă creat de solzi. Aripioarele sunt gălbui, albe sau transparente, cu margini negre. Aripă dorsală, în formă de triunghi, înaltă, dreaptă.

Lungimea peștilor crește până la 20 cm. Deoarece mingea este destul de mare, conținutul său necesită mult spațiu. În condiții înguste, animalul de companie va trăi mult mai puțin și va experimenta în mod constant disconfort.

Barbele sunt pești iubitori de pace. Locuiesc în turme de 5-7 indivizi. Singurătatea îi afectează negativ: devin înfricoșători, înfricoșători, predispuși la boli.

Balul de rechin nu tolerează stresul. Cea mai mică tulburare sperie foarte mult peștele. Lumina puternică sau mișcările bruște în timpul curățării acvariului determină grăbirea să se repezească, ceea ce poate provoca daune lor prin lovirea pereților rezervorului..

Dacă toate condițiile de detenție sunt îndeplinite, atunci mingea de rechin poate trăi până la 10 ani. Maturitatea sexuală apare la 2-3 ani. Este aproape imposibil să distingi un bărbat de o femeie la o vârstă fragedă. În timp, femelele devin mai mari, burta lor devine rotunjită.

2 Întreținere și îngrijire

Balu este un pește fără pretenții care nu provoacă probleme în păstrarea și îngrijirea acestuia.. Trebuie îndeplinite următoarele condiții:

Cerințe necesareCondițiile de detenție
Dimensiunea acvariuluiPentru gheare, aveți nevoie de un acvariu mare - de cel puțin un metru lungime și lățime. Volumul optim al rezervorului este de 350–400 litri. Acvariul trebuie să fie acoperit cu un capac, deoarece acești pești pot sări din el
ApăTemperatura apei în acvariu ar trebui să fie de + 22 ... + 28 de grade. Ar trebui modificat o dată pe săptămână, actualizându-se până la o treime din volumul rezervorului. Aciditatea (pH-ul) apei trebuie să fie de 6,5-7,5, iar duritatea de 12-16 dH
FiltrareDeoarece în condiții naturale balu trăiește în râuri cu un curent rapid, un sistem puternic de filtrare trebuie instalat în acvariu. Datorită acestui fapt, apa este saturată cu cantitatea necesară de oxigen, se creează și fluxuri de apă
Decorarea acvariuluiNu se recomandă supraîncărcarea rezervorului cu plante și elemente decorative. Puteți folosi lemn de drift și pietre. Este mai bine să plasați bijuterii în jurul perimetrului. Plantele de acvariu ar trebui să aibă frunze tari și un sistem puternic de rădăcini. Solul este selectat mai întunecat, deoarece pe fundalul său, peștii de oțel arată mult mai frumos. Baloo preferă lumina naturală. Ora de vară ar trebui să dureze 8-10 ore

3 Hrănirea

Barbul de rechin este un pește de acvariu foarte vorace, care poate mânca alimente toată ziua. Prin urmare, trebuie să încercați să nu le supraalimentați..

Animalele de companie sunt nepretențioase în alimente: sunt fericite să consume alimente vii, congelate și uscate în fulgi și granule. O zecime din dietă ar trebui să fie alimentele vegetale - salată, păpădie și frunze de urzică, care sunt pre-opărite cu apă clocotită.

Balul de rechin se caracterizează printr-un sistem digestiv slab. Nu se recomandă administrarea de viermi de sânge, deoarece stomacul delicat al peștilor digeră slab membranele chitinoase. De asemenea, nu vă hrăniți mâncarea pentru animale de companie „de pe masă”, cum ar fi brânza.

Ca un tratament, barbele pot fi date:

  • dafnie mare;
  • aulophorus;
  • râma.

Trebuie să hrănești peștii De 3 ori pe zi. Mâncarea trebuie administrată în porții mici, astfel încât barbus-ul să o poată mânca încet.

4 Reproducerea

Acasă, balu de rechin se reproduce foarte prost.. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este necesar să utilizați medicamente hormonale și să respectați cu strictețe toate recomandările.

Pentru reproducere, utilizați un acvariu cu un volum de 250 de litri. Spawn nu ar trebui să fie supra-plantat cu plante. Fundul este acoperit cu mușchi, dar nu toate, astfel încât să poată fi ușor curățat. Deoarece este foarte dificil să se distingă femela de mascul, întreaga turmă este plasată în locurile de reproducere.

Înainte de reproducere, peștii efectuează dansuri de împerechere. Când femela a depus și răspândește ouăle în jurul acvariului, masculul o fertilizează. Ar trebui creat un curent în spațiile de reproducere, astfel încât laptele să ajungă la ouă.

După terminarea reproducerii, toți adulții sunt repuși, deoarece își pot mânca prăjiturile. În prima zi, o soluție apoasă de albastru de metilen este adăugată în cutia de reproducere pentru dezinfectare. Apa trebuie schimbată în fiecare zi la jumătate din volum. În a treia zi, albastrul este îndepărtat cu cărbune.

Aceste manipulări sunt foarte dificil de realizat corect. Chiar și acvaristii experimentați nu reușesc întotdeauna. Prin urmare, este mai bine să cumpărați acești pești la un magazin de animale de companie..

5 Boli

Mingea rechinului este foarte rară. Acest lucru se întâmplă datorită îngrijirii necorespunzătoare a acestuia. Dacă schimbați apa în timp util și dați o hrană echilibrată, atunci animalul de companie nu este în pericol..

Aeromonoza este o boală intratabilă. Este cauzată de bacterii care intră în acvariu cu alimente de slabă calitate sau pești bolnavi. În același timp, balul de rechin devine letargic, pofta de mâncare dispare, solzii cresc și petele sângeroase apar pe corpul său. Boala poate fi vindecată doar la începutul bolii. Când boala progresează, peștii sunt distruși.

6 Compatibilitate

Compatibilitatea barbusului cu alți pești este bună dacă îl păstrați conform regulilor. Principalul lucru este că vecinii săi nu au astfel de locuitori acvatici care să i se potrivească în gură sau să aibă aripioare lungi de voal. Este interzisă depunerea unei mingi cu ciclide agresive.

Cea mai bună compatibilitate a barelor cu următorii pești:

  • somn (pterygoplicht, plectostomus, taracatum);
  • loach pește;
  • barbele mari;
  • calmează ciclidele;
  • specii vivipare nevelate de dimensiuni medii.

Peștii se înțeleg cel mai bine între ei dacă au fost dobândiți la o vârstă fragedă și crescuți împreună..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Shark balu: caracteristici de întreținere și îngrijire, compatibilitate cu alți pești