Pești scalari de acvariu: păstrarea și reproducerea stinghilor într-un acvariu

ScalarScalaria este o adevărată regină care poate decora orice acvariu. Astăzi crescătorii au dezvoltat multe soiuri ale acestui acvariu mare, dar sofisticat peşte. Stilul ei de comportament neobișnuit și culoarea frumoasă atrag atât acvaristi experimentați, cât și începători..

Descriere și fotografie

Corpul scalarului are forma unui disc cu aripioare alungite. În natură, peștele are o culoare gri-măslin cu dungi verticale întunecate pe corp. Spatele peștilor este întotdeauna vizibil mai întunecat decât burta, pentru a se camufla bine în habitat.

De asemenea, în natură, puteți vedea pești de culoare neagră sau argintie fără dungi. Crescătorii moderni au trecut dincolo de Mama Natură și au scos la lumină mult mai multe scalare cu culori pline de culoare și strălucitoare..

Tipuri populare de scalari

Patria peștelui scalar este America de Sud. Poate fi văzut în bazinele Amazon și Orinoco. A apărut în Europa la începutul secolului al XX-lea. Prin eforturile entuziaștilor, aspectul unic s-a răspândit rapid în întreaga lume.

Și datorită selecției artificiale, lumea a văzut cei mai unici reprezentanți ai speciilor, care se disting prin luminozitatea și unicitatea parametrilor de culoare. Unele dintre ele uimesc prin culoarea lor elegantă, în timp ce altele - luxul aripioarelor luxuriante.

Pești precum pește zebră rerio, disc, arowana, molii, minoroc, coada de voal, barbus, chirurg, lalius, cocoş, spini, pecilia, astronot, gourami, pește clovn, darijo dario și somn de brocart.
Principalele tipuri de scalare:
  1. Comun - ușor de îngrijit și de crescut pești, care sunt larg reprezentați pe piață.Comun
  2. Leopold - una dintre speciile rare, care prin caracteristicile sale exterioare seamănă cu un reprezentant obișnuit al familiei ciclidelor. Există marcaje ușoare pe corpul ei, o pereche de dungi negre pe burtă și altele asemenea pe aripă.Leopold
  3. Altum - cel mai mare tip de scalar (unii dintre indivizii săi ating o dimensiune de 0,4 m). Caracteristică: puncte roșii pe aripioare.Altum

Pentru întreținerea acvariului, crescătorii cresc persoane de diferite tipuri: koi scalar, marmură, înger albastru și verde, diamant, negru și multe altele.

Unde și pentru cât puteți cumpăra pește

Deoarece este posibil să se reproducă scalari acasă, acestea sunt răspândite și disponibile. Puteți cumpăra pești de acvariu la magazinele de animale de companie, precum și în unele magazine online și de la acvaristi care cresc specia.

Știați? Prin natura lor, scalarii sunt monogami. În cazul morții unuia dintre parteneri, al doilea poate sări din acvariu sau să rămână singur pentru restul zilelor sale, fără o pereche..
Prețul unui pește depinde de specie și vârsta individului, astfel încât prăjiturile pot fi cumpărate chiar și cu mai puțin de 1 USD, iar un pește mare adult costă de la 15 USD sau mai mult.Scalar

Caracteristici ale vieții în sălbăticie

În sălbăticie, scalarul poate fi găsit în canale care curg lent, cu plante acvatice dens crescute, în golfuri, lagune, în apele din apropierea rocilor subacvatice. Ei aleg locuri cu vegetație densă, unde se pot ascunde de vedere și pot aștepta mici pradă..

Conținut de acasă

Îngrijirea și întreținerea peștelui scalar de acvariu nu poate fi numită simplă, prin urmare nu este recomandată pentru începătorii din această afacere. Întreținerea locuinței implică selectarea unui acvariu, echipament adecvat și întreținerea tuturor condițiilor necesare pentru o viață confortabilă.

Dimensiunile acvariului

Pentru un sejur confortabil, scalarii au nevoie de un acvariu mare cu o înălțime de 0,5 m și o capacitate de 110 litri. Pentru a păstra un grup de 5 persoane, este mai bine să achiziționați un acvariu cu un volum de cel puțin 200 de litri..

Știați? Scalarii sunt cei mai populari membri ai familiei ciclidelor. Denumirea generică a speciei înseamnă „frunză înaripată”.
Scalari

Cerințe de temperatură și apă

Temperatura corectă și apa curată din acvariu sunt esențiale pentru a vă menține sănătos peștii de acvariu. Puritatea impecabilă a apei trebuie menținută întotdeauna, mai ales dacă visezi să crești pești scalari de acvariu.

De asemenea, apa din acvariu trebuie să fie relativ moale (duritatea nu trebuie să depășească 18), din punct de vedere al acidității, trebuie menținută la un pH de 6,6-7,3. Temperatura optimă a apei este de +24 ... + 27 ° C. Este important să se evite fluctuațiile acestor parametri, deoarece peștii sunt foarte sensibili la orice modificare..

Solul și vegetația

Plantele de rozetă rezistente și înrădăcinate ar trebui plasate în acvariu. Acestea sunt plasate în jurul perimetrului. Un spațiu deschis este lăsat doar în centrul acvariului. La fel ca multe ciclide, nu vor trage plante, dar pot mânca.

Știați? Scalaria este un pește foarte timid. Când acest membru al familiei de ciclide se sperie, culoarea ei naturală devine ușor mai deschisă..
Plante pentru acvariuPentru depunerea icrelor în acvariu, sunt crescute plante cu frunze largi, cum ar fi nymphea sau Amazonul. Pietre mici sau nisip sunt folosite ca sol. Peșterile pot fi făcute din pietre mari, care vor deveni simultan un adăpost pentru locuitorii acvariului și un frumos element decorativ..

Echipament optional

Scalarianii au nevoie de o filtrare bună și de o mișcare moderată a apei. Recomandați utilizarea externă filtru, care nu va crea fluxuri puternice. Pe lângă el, veți avea nevoie de un compresor pentru aerare și de o lampă pentru iluminat..

Verifică Cele mai bune 10 plante pentru acvariu.

Ce să hrănească scalarul?

Acești locuitori ai acvariului sunt renumiți pentru pofta bună de mâncare și nu sunt absolut capricioși în mâncare. Vor mânca fericiți alimente uscate, fulgi, peletate sau vii. Preferă dafnia vie, ciclopul.

Important! Comportamentul alimentar al scalarului poate provoca lipsa poftei de mâncare timp de câteva zile. Trebuie să vă faceți griji numai dacă, după câteva zile, interesul pentru mâncare nu a revenit și comportamentul peștilor s-a schimbat.
Hrănirea scalaruluiIndiferent de alimentele pe care le alegeți, principalul lucru este să monitorizați calitatea acestuia, deoarece scalarele sunt sensibile la alimente. Uneori, senzația constantă de foame îi determină să mănânce plante. Preferă să mănânce alimente la suprafața apei sau în grosimea acesteia.

În ciuda faptului că adulții sunt în permanență flămânzi, nu este nevoie să-i supraalimentați. Dacă se întâmplă acest lucru, peștele are burta umflată, se răstoarnă pe spate și cel mai adesea moare.

Compatibil cu alți locuitori ai acvariului

Compatibilitatea scalarilor cu alți pești este probabil una dintre principalele întrebări de care acvaristii sunt interesați. Acești membri ai familiei ciclide sunt considerați locuitori neconvențioși ai acvariului. Au tendința de a-și manifesta agresivitatea numai în perioada de reproducere..

Important! Problema stabilirii corecte a acvariului și a compatibilității locuitorilor săi este întotdeauna relevantă și importantă, prin urmare, asigurați-vă că consultați un acvarist cu experiență, mai ales dacă aceasta este prima dvs. experiență de amenajare a unei case pentru pești.
Scalarianii coexistă cu succes cu mulți pești, dar există și cei cu care este imposibil să trăiești împreună într-un acvariu. Deci, există riscul ca peștii telescopului să rămână fără ochi din cauza prezenței aripioarelor ascuțite în scalar.ScalariNeoni și guppy poate fi un supliment la dieta unui adult scalar, deoarece adulții sunt aproape întotdeauna flămânzi.

Alături de populația adultă a acvariului, animalele tinere vor începe să moară de foame, care vor primi doar firimituri de hrană. Un post barbus poate răni sau priva ciclide pe îndelete.

Caracteristici de reproducere

Scalarii sunt considerați ușor de reprodus chiar și acasă. Deoarece diferențele de sex nu sunt vizibile înainte de maturare, se recomandă achiziționarea unui grup de 6-8 persoane, care ulterior formează perechi independente.

Diferențe de sex

Întrebarea cum să distingem un scalar feminin de un bărbat îi îngrijorează pe mulți, dar, din păcate, până la pubertate este imposibil să se identifice diferențele dintre sexul feminin și cel masculin. Devin pronunțate abia din al doilea an de viață al peștilor. Deci, la mascul, aripa frontală se desparte.

Fruntea devine mare și proeminentă. Mărimea corpului și aripioarelor masculului este mai mare în comparație cu femela. Femela are o burtă mai proeminentă și aspectul unui tubercul mic în deschiderea genitală. De asemenea, la o femeie, aripioarea frontală este mai netedă..Scalari

Perioada de reproducere

Debutul perioadei de reproducere poate fi văzut prin modul în care perechea a ales locul de reproducere. Substratul selectat este atent păzit și curățat. Acesta poate fi frunziș larg de plante, o suprafață de piatră sau sticlă de acvariu. În această perioadă, nivelul de agresivitate la pești crește..

Un cuplu care se pregătește pentru reproducere trebuie să fie plasat într-un acvariu separat, cu condiții adecvate. Aceste măsuri sunt importante pentru ca nimic să nu afecteze viitoarea descendență (se știe că în momentul pericolului femela își mănâncă ouăle).

Reproducerea scalarilor este după cum urmează: femela depune o parte din ouă pe substratul selectat anterior. Apoi apare un mascul și fertilizează fiecare ou. Procesul ciclic se repetă de mai multe ori și durează aproximativ două ore.

Apoi se depune aburul și începe perioada de incubație, durează 2 zile și trebuie să fie însoțită de un aflux de aer proaspăt. Larvele se maturizează încă 5 zile în lumină bună. Apar cartofii prăjiți și încep să înoate singuri.SpawningLa vârsta de 1-1,5 luni, când sistemul digestiv al peștilor mici este gata să accepte hrana pentru adulți, acestea sunt plasate într-un acvariu comun..

Posibile boli

Din păcate, condițiile de viață inadecvate provoacă boli la toate speciile acestui pește de acvariu. Paraziții care devin sursa bolii pot trăi în acvariu sau pot ajunge acolo cu alimente.

Principalii „dușmani” ai peștilor sunt:

  • helminți;
  • microspori;
  • flageloți de protozoare.

Prezența bolii poate fi suspectată de o modificare a aspectului și comportamentului scalarului. Dacă se observă epuizarea și pierderea poftei de mâncare, este necesar să se identifice cauza la timp și să se ofere asistență. Adesea, tratamentul se efectuează cu medicamente prescrise de un specialist.

Important! Asigurați-vă că respectați comportamentul și aspectul animalelor de companie din acvariu, deoarece este mai bine să preveniți o boală decât să o tratați mult timp și cu sârguință.
ScalariPeștii incredibili își fascinează proprietarii prin frumusețea și comportamentul lor în apă. Sunt adevărați centenari care vă vor oferi multe momente plăcute și o adevărată liniște sufletească, urmărindu-i. Ai nevoie doar de îngrijiri de înaltă calitate și de condiții bune de viață pentru ei.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pești scalari de acvariu: păstrarea și reproducerea stinghilor într-un acvariu