Goldfish: specii, reproducere, conținut

Îngrijirea peștelui auriuPeștele auriu a fost crescut artificial din crapul caras comun. Aparține clasei de pești cu aripioare cu raze, ordinul crapilor, familia crapului. Această specie de pește și-a primit denumirea latină de la strămoși îndepărtați - crapul argintiu, care a dat urmași de o frumoasă culoare aurie. În Rusia, numele „Goldfish” provine de la culoarea locuitorilor acvariului și, de asemenea, pentru că primul exemplar era foarte scump.

Caracteristică

Peștele auriu are o formă alungită, comprimată lateral, scurtă și rotundă corp.

Toți reprezentanții acestei specii au acoperiri branhiale destul de mari, zimțări dure pe primele raze, precum și dinți faringieni. Mărimea scării acestui pește depinde de variația rasei. Poate fi mare sau mic, uneori există chiar o absență completă de solzi în unele părți ale corpului.

Culoare peștele auriu de acvariu este foarte larg: există roșu-auriu, roz pal, bronz întunecat, roșu aprins, galben, negru cu o nuanță albastră. Dar toți peștii păstrează o caracteristică comună neclintită - culoarea abdomenului lor este mult mai deschisă decât culoarea principală. Formele și dimensiunile aripioarelor și cozilor laterale sunt întotdeauna diferite.

Ochii peștilor aurii de acvariu sunt de obicei de dimensiunea și structura tipică care sunt comune tuturor peștilor, dar unele exemplare pot avea grade diferite de bombat. Lungimea peștelui auriu care trăiește în acvariu nu va depăși 15 cm, dar există iazuri speciale în care există pești cu dimensiuni de până la 45 cm (coada nu este luată în considerare). Acești pești care au corpuri rotunjite trăiesc aproximativ 13 sau 15 ani. Și cei cu corpul lung - 40 de ani.

Tipuri de pești de aur

De-a lungul anilor, aproximativ 300 diferite pietre, care pot uimi imaginația prin varietatea lor de forme și culori. Cele mai populare sunt următoarele tipuri de pești de aur:

Comun

Acest pește de aur este foarte bine crescut în acvarii, precum și în corpurile obișnuite de apă. Această rasă de pește are o formă apropiată de peștele auriu. Pentru astfel de pești de aur de acvariu, corpurile sunt alungite și comprimate în lateral. Lungimea lor în condiții bune de viață este de aproximativ 30 sau 40 cm. Aripioarea caudală are o formă turtită, care nu depășește 10 centimetri. Peștele are aripioare pereche, care sunt situate pe burtă, precum și pe piept. Au o formă rotundă. Culoare solzi acest pește este roșu-portocaliu. Dar există exemplare cu o culoare roșie și albă.

Fluture Jikin

Fluture de pește DzikinAcest tip de pește de acvariu de aur a fost obținut ca urmare a unei perioade foarte lungi reproducere. O trăsătură distinctivă a rasei este aripa cozii furcată, care seamănă cu aripile unui fluture topit. Lungimea corpului - 20 cm. Această specie este utilizată numai pentru reproducere într-un acvariu și tolerează foarte bine apa rece. Această rasă are o varietate de soiuri. Ele diferă prin culoarea solzilor.

Culoarea acestor pești este argintiu, roșu cu pete albe, portocaliu, alb-negru sau roșu cu aripioare negre. Și există, de asemenea, variante care au aripioare alungite ale cozii. Această rasă include următorii pești aurii: fluture calico, alb-negru, portocaliu, roșu și alb, negru, roșu și negru, fluture pompom.

Lionhead

Aceasta este o specie foarte extraordinară, care are un corp scurt (aproximativ 15 cm). Seamănă foarte mult cu un ou mare. Capul este acoperit cu creșteri deosebite care îi conferă o asemănare cu coama unui leu. Aceste creșteri acoperă ochii peștilor, care sunt destul de mici.. Caracteristică rasa este absența unei aripioare pe spate, precum și a unei cozi scurte și uneori furculite care se ridică în sus. Culoarea capului și aripioarelor este de obicei roșu aprins. Culoarea poate fi portocaliu, roșu, negru, roșu-alb, negru-roșu și există, de asemenea, combinații de trei culori: roșu, negru, alb.

Ranchu

RanchuAceastă specie are un corp scurt, ovoid, turtit și aripioare scurte. Rasa se caracterizează printr-o coloană vertebrală curbată în zona cozii. La fel ca speciile anterioare, au creșteri pe cap și, de asemenea, nu au aripioare dorsale. Coada peștilor are o formă triunghiulară, care a fost formată ca urmare îmbinări aripioarele cozii. Rasele moderne au o mare varietate de solzi. Sunt portocalii, albi, roșii, negri. Dar cea mai mare valoare pentru cei care se angajează în reproducerea acvariului sunt acești pești, care au aripioare laterale și pectorale colorate, nas, învelitoare branhiale..

Ryukin

Acest soi este foarte lent și, de asemenea, termofil. Un astfel de pește de aur trăiește într-un acvariu și are un corp sferic cu spatele înalt, care a fost format ca rezultat al curburii coloanei vertebrale. Lungimea corpului unui astfel de pește este de aproximativ 20 de centimetri. Are aripioare de dimensiuni medii foarte masive. Dar există specii care au aripioare alungite. Aripioarele din spatele acestei specii sunt întotdeauna verticale. Coada este bifurcată, a cărei lungime este de 15 sau 30 de centimetri. Capul peștelui este foarte mare și cu ochi mari. Culoarea peștilor este foarte diversitate. Puteți găsi roșu, roz, alb.

Veiltail

VeiltailAcestea sunt exemplare foarte frumoase de pești de aur. Sunt destul de calmi și încet. Divorțat într-un acvariu. Peștii au un corp ovoid sau sferic, a cărui lungime ajunge la 20 cm. Capul mic se contopeste lin în corp. Ochii acestei specii sunt destul de mari. Irisul are orice altă culoare decât verde. O trăsătură distinctivă a acestei specii este o coadă foarte luxuriantă, care arată ca o panglică. Lungimea poate depăși dimensiunea corpului.

Există specii cu coadă care s-a format ca urmare a fuziunii mai multor aripioare. În funcție de raportul dintre lungimea aripioarelor și a cozii la dimensiunea corpului, se pot distinge două soiuri ale acestei specii: panglică și fustă. Culoarea peștilor este foarte diversă.

Telescop

Aceasta este o rasă de pești de aur pentru care a fost crescut conţinut în acvariu. Are un corp scurt și o aripă alungită. Dar principala caracteristică a acestei rase constă în ochi, care sunt foarte mari. Forma, dimensiunea și direcția axei variază pe o gamă foarte largă. Ochii unui astfel de pește ating diametrul de aproximativ 5 cm și au o formă sferică, cilindrică și, de asemenea, conică. Axa ochiului poate fi perpendiculară pe suprafața capului. Există tipuri de ochi care sunt îndreptați în sus. Astfel de rase se numesc astrologi și ochi cerești. Identifică mai multe variante ale acestei rase: cu și fără solzi. Culoarea peștilor este foarte diversă.

Ochi cu bule

Aceasta este o specie de acvariu foarte sedentară. Corpul său este ovoid, iar capul trece lin în spate. Lungimea corpului este de 15 sau 18 cm. Spre deosebire de majoritatea speciilor, coada acestei rase nu atârnă. Acest pește auriu nu are înotătoare dorsală, ochii lui sunt foarte mari, care privesc în sus. Distinctiv trăsăturile sunt bule care cresc lângă ochi și sunt umplute cu lichid. Valoarea lor poate fi de 25% din mărimea întregului corp. Culorile sunt de obicei monocromatice, dar uneori există pete mari de culoare contrastantă. Persoanele sunt roșii, albe, aurii sau portocalii..

Cometă

CometăAcest tip de pește de aur este foarte agil. Locuiește într-un acvariu și are un corp alungit (18 cm). Acest soi poate semăna cu un caras comun. Peștele diferă de el numai prin culoare și înotătoare lungă. În funcție de mărime, astfel de soiuri ale acestei rase diferă: o cometă simplă care are o coadă lungă, precum și o cometă voalată, ale cărei aripioare și coadă sunt mărite. Cel mai valoros cometele cu o culoare argintie, ochi roșii aprinși și o coadă galben lămâie sunt considerate pești.

Perla

Această rasă are un corp bombat, în formă de ou. Lungime - 15 cm. Are aripioare laterale și pectorale scurte. O trăsătură distinctivă sunt cântarele convexe, care seamănă cu perlele tăiate. Cântarele care cresc din nou după deteriorare nu mai au forma și textura lor originală. Acest pește are o mică varietate de culori. Majoritatea indivizilor sunt portocalii, roșii, albi. Dar recent, s-a dezvoltat o culoare tricolor și negru.

Oranda

OrandaAceasta este o rasă pestriță foarte neobișnuită, care a fost crescută artificial pentru reproducere într-un acvariu. Acest soi este creat dintr-o coadă de voal și diferă de acesta prin foarte spectaculos excrescențe în zona capului, precum și pe operculi. Această coafură a dus la faptul că acești pești erau numiți Scufița Roșie. Și cu cât capacul este mai mare, cu atât peștele este mai valoros. Oranda se găsește într-o varietate de nuanțe. De la stacojiu și alb la negru, albastru, galben.

Această specie poate atinge dimensiuni de 15 sau chiar 26 cm. Oranda se caracterizează printr-o aripă dorsală nepereche. Restul aripioarelor atârnă în jos. Aripa caudală măsoară 65 sau 70% din lungimea totală a corpului. Oranda trăiește foarte mult timp, dar, desigur, cu îngrijirea adecvată. Speranța de viață este de 13 sau 15 ani.

Peștele auriu în natură

Peștele auriu s-a format ca urmare a unei selecții îndelungate, prin urmare, acestea sunt rareori găsite în habitatul lor natural.. Reproducerea peștele din rezervoarele artificiale deschise poate fi produs numai în acele regiuni în care temperatura apei este mai mare de 15 grade Celsius. Când peștii sunt păstrați într-un acvariu, pot trăi pe orice continent, dar numai dacă sunt respectate regulile de păstrare.

Ce să hrănească peștele auriu

Peștii aurii sunt omnivori și, prin urmare, hrănirea nu este dificilă. A pescui in totalitate hrănit puteți folosi:

 • mâncare specială pentru pește;
 • hrana vie, care conține multe proteine;
 • hrană pentru legume;
 • frunze de salată tocate mărunt, spanac, urzică, păpădie;
 • legume proaspete rase mărunt.

Adiţional hrana poate fi:

 • Spirulina pentru peștii auriifructe de mare tocate mărunt;
 • terci de hrișcă sau mei;
 • spirulina;
 • pâine.

Peștelui aur îi place să mănânce și va încerca să mănânce orice intră în acvariu. Dar trebuie să urmați câteva reguli atunci când vă hrăniți. Porțiile de alimente trebuie consumate în decurs de 5 minute dacă se utilizează alimente uscate. Dacă mâncarea este vie sau vegetală, atunci peștele ar trebui să o mănânce în 10 sau 20 de minute.

Toate reziduurile trebuie îndepărtate imediat din acvariu pentru a evita contaminarea apei. Nu trebuie să hrăniți peștii de cel mult 2 ori pe zi. De preferat dimineața și seara. Și este, de asemenea, necesar să alternați adesea mâncarea. Este suficient doar o ciupire bună. Este recomandabil să mențineți un interval de timp constant între perioadele de hrănire. În acest caz, peștele nu va flămânzi. Și ce este mai bine de umplut subnutri pește decât supraalimentarea.

Reproducere

De obicei, peștii pot avea descendenți la vârsta de un an, dar se vor dezvolta pe deplin doar la vârsta de doi sau patru ani. În această perioadă este de dorit să se utilizeze ca selecție. Spawning are loc la mijlocul sau sfârșitul primăverii, în această perioadă se va schimba aspectul animalelor de companie. Capacele branhiale vor începe să fie acoperite cu tuberculi mici, iar primele raze ale aripioarelor pectorale sunt decorate cu crestături din dinți de ferăstrău. Abdomenul la femele va crește. Bărbații vor începe să apară interes la femele.

 1. SpawningÎn acest moment, este necesar să transplantați femela și mai mulți masculi într-un acvariu separat cu apă infuzată bună și, de asemenea, asigurați-vă că există vegetație abundentă în el..
 2. Trebuie instalată o iluminare bună.
 3. Pentru ca peștele să nu mănânce întârziatul caviar, apoi la o înălțime de 2 cm de la nivelul inferior, este necesar să trageți ochiul, care are celule mari.
 4. Depunerea icrelor durează 5 sau 6 ore. După aceea, peștii trebuie mutați înapoi în acvariul general..
 5. În prima zi de viață, animalele tinere nu trebuie să fie hrănite, deoarece vor folosi rezerve speciale ale vezicii urinare. Apoi, trebuie să alegeți mâncare. Planctonul mic și mâncarea specială sunt mai potrivite.

Goldfish: îngrijire și

Păstrarea peștelui de aur într-un acvariu înseamnă respectarea anumitor reguli..

 1. Volum acvariul trebuie ales în funcție de mărimea și forma corpului peștilor. Pentru persoanele cu corpuri lungi, ar trebui să conțină 200 de litri de apă. Este mai bine să folosiți acvarii de formă dreptunghiulară clasică. Peștii aurii sunt creaturi gregare. De aceea este necesar să se determine în prealabil numărul lor într-un acvariu. Un locuitor are nevoie de cel puțin 2 litri de apă. Acest lucru trebuie luat în considerare atunci când alegeți un acvariu..
 2. Și, de asemenea, trebuie să vă amintiți că peștele auriu nu se poate înțelege cu toți locuitorii acvatici. Este necesar să se studieze un tabel special, care să indice cu cine pot coexista.
 3. Un aspect foarte important este regimul corect de temperatură. Peștii cu corp lung adoră temperaturile cuprinse între 17 și 26 de grade Celsius. Iar cele scurte preferă temperaturi cuprinse între 21 sau 29 de grade..
 4. Foarte Prudență trebuie să vă apropiați de decorul acvariului dacă peștii aurii trăiesc în el. Nu folosiți pietre, lemn de plutire sau cochilii care au forme ascuțite ca decor, deoarece acest lucru poate răni animalele de companie. Va arăta frumos, dar păstrarea în siguranță a peștilor este mai importantă aici.
 5. Peștele auriu cu corp lung și cu corp scurt nu trebuie păstrat niciodată împreună..

Respectați toate regulile de mai sus, iar animalele dvs. de companie vor fi întotdeauna sănătoase și vesele..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Goldfish: specii, reproducere, conținut