Caracteristici ale păstrării sinodontului somnului în acvarii

Somn în acvariuSomnul Synodontis este o specie africană neobișnuită, introdusă în acvariile europene din Africa Centrală la mijlocul secolului trecut. Synodontis de somn trăiește în râul Congo, în Zaire, în lacul Tanganyika și în alte regiuni, poate fi găsit în zonele umede. El se distinge prin comportamentul său pașnic, ușurința de întreținere și îngrijire, culoarea spectaculoasă.

Somnul Sinodontis este neobișnuit - ei prefer activitatea de noapte și îmi place să te miști repede în căutarea hranei. Peștii acestei specii se disting printr-o culoare strălucitoare, decorativă tipică pentru peștii africani, fotografiile lor pot fi vizualizate pe internet. Mai mult, sinodontisul somnului s-a dovedit a fi ordonanți conștiincioși care îi vor salva pe proprietarii acvariului de curățarea suplimentară, curățarea pereților și a solului acvariului..

Unele specii

Oamenii de știință moderni există 10 genuri de somn familii și peste 150 de specii, inclusiv:

  • steag sinodont,
  • synodontis angel,
  • sinodontă schimbarea
  • Sinodontă gambiană
  • sinodontă voalată și multe altele.

Unele dintre ele sunt foarte atractive, au culori strălucitoare, spectaculoase și sunt amintite pentru comportamentul lor neobișnuit. De exemplu, somnul cuc (Synodontis multi-spotted) este foarte popular în rândul pasionaților care cresc ciclide Tanganyik.

Se pare că acest tip de somn - „cuc”, cu maturitate până la vârsta de 2 ani, se distinge printr-un mod de reproducere, care amintește de un cuc din pădurile rusești. Femela de somn cuc în timpul reproducerii planând în jurul ciclidelor în timpul reproducerii, și caută să le „arunce” ouă imperceptibil. Și ciclidele poartă în gură descendența somnului cu multe pete, ca a lor. Dar, majoritatea speciilor care se reproduc în captivitate sunt reticente, astfel încât sunt stimulate artificial cu hormoni pentru a activa procesul de depunere a ouălor. Puii încep să se hrănească singuri într-o săptămână, dar cresc foarte încet - somnul mic se maturizează în doi ani.

Întreținere și îngrijire

Synodontis multi-petePăstrarea sinodontului somnului nu este foarte dificilă. Ai nevoie de un acvariu de mare capacitate, de 50-80 litri. Acvariul ar trebui să fie echipat cu adăposturi - grote, cârlige, tuburi goale, peșteri, unde peștii se vor odihni în timpul zilei. Pești din această specie ai nevoie de multe plante de acvariu, De asemenea, se recomandă mușchi sau naiade javaneze - plante care plutesc în adâncurile apei. Antenele peștilor sunt deosebit de sensibile, astfel încât solul din acvariu este necesar din pietriș laminat, nisip de râu, pietricele mici.

Unelor specii de somn - de exemplu, îngerul synodontis - le place să sape în nisip, deci au nevoie de sol nisipos și de plante cu rădăcini puternice. Somnul care schimbă forma, de cele mai multe ori înoată cu susul în jos, îi place să se odihnească sub frunzele mari ale plantelor, iar un iubitor de pește fără experiență ar putea chiar să creadă că peștele este mort.

În mediul lor natural, somnul înoată în turme mari, până la o mie de pești într-o turmă. prin urmare ar trebui să fie cumpărate mai multe simultan, cel puțin trei pești din aceeași specie.

Nu este recomandat să prindeți somnul synodontis într-o plasă - își bombează activ aripioarele, astfel încât este ușor să deteriorați peștele. Cel mai bine este să adăugați pești de alte specii asemănătoare ca mărime acvariului cu somn: unele specii de somn synodontis pot ajunge la dimensiuni de 30-35 cm, în timp ce altele sunt mai modeste ca dimensiuni - aproximativ 10 cm. Vor începe să vâneze pești mici noaptea și pot înghiți cartierul peștilor mici.

Apa din acvariu necesită îngrijire specială:

  • este important să monitorizați echilibrul pH-ului neutru și duritatea crescută,
  • temperatura apei poate varia de la +23 ° C la +28 ° C.
  • sunt necesare aerarea și filtrarea, care trebuie să fie eficiente și stabile.
  • schimbările de apă în cantitate de un sfert din volumul total trebuie efectuate cel puțin o dată pe săptămână.

Iluminarea din acvariu ar trebui să fie moderată, dacă apar pui în el, acvariul ar trebui să fie întunecat.

Alimente

Semnalizați sinodontaMajoritatea speciilor de synodontis de somn se hrănesc în principal cu alimente vii, dar se folosesc și alimente vegetale (de exemplu, salată tocată mărunt, frunze de păpădie, dovlecei, castraveți, precum și fulgi de ovăz udă în apă clocotită), se produce și hrană specială. Synodontis - „cuc” în natură se hrănește numai cu melci, dar se obișnuiește cu orice mâncare din acvariu.

Nu trebuie permisă supraalimentarea peștilor, deoarece somnul trebuie să rămână activ și să se grăbească în jurul acvariului în căutare de hrană. Chiar și uneori, zilele de post sunt recomandate locuitorilor acvariului, astfel încât să nu se lene, să nu-și piardă activitatea și vitalitatea. Numai femelele și bărbații trebuie hrăniți din abundență în perioada de reproducere.

Păstrarea majorității speciilor de synodontis de somn nu va crea probleme chiar și pentru un acvarist novice, iar aspectul lor colorat, comportamentul neobișnuit va atrage atenția multor iubitori de animale sălbatice.

Sinodontisul acvariului de somn Sinodontis de somnSteagul SomikSomik multi-peteSteagul SomikSynodontis multi-peteÎngrijirea somnuluiSinodontis de somnHrănirea somnuluiSteagul SomikSinodontis de somn de acvariuSomn în acvariuSomik multi-pete
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici ale păstrării sinodontului somnului în acvarii