Descriere detaliată a diferitelor specii de pești guppy

Pește Guppy

În articol, voi lua în considerare care sunt cele mai populare tipuri de guppi și cum diferă între ele. Vă voi spune despre condițiile de păstrare, hrănire și reproducere a acestora. Vă voi informa cu ce alți pești de acvariu sunt compatibili și cu care nu ar trebui rezolvați. Într-un cuvânt, voi împărtăși informații utile despre cei mai faimoși și simpli pești de acvariu, care sunt încă capabili să vă surprindă prin diversitatea lor..

Unde trăiesc peștii

Inițial, acești pești au trăit în America de Sud și de Nord..

Au fost descoperiți în 1886 de Robert Guppy, după care și-au primit numele. Acum, după ce s-a produs aclimatizarea lor artificială, gupii au început să se răspândească în toate contingentele..

Cele mai populare tipuri și soiuri

Astăzi există multe specii ale acestor pești. Cele mai frecvente sunt:

 1. Verde cobra.
 2. Albastru metalizat.
 3. Prințul Negru.
 4. Neon albastru.
 5. Endler.
 6. Cu coada de voal.
 7. urs panda.
 8. Guppy albastru de mare.
 9. Cobra roșie.

Acum să ne ocupăm de fiecare tip în ordine..

Cobra

Aș dori să observ cobra guppy, care diferă de alte specii în puncte, care seamănă cu pielea de șarpe. Această specie a fost crescută artificial. Crescătorii au muncit din greu pentru a obține apariția unui tipar de puncte atât de neobișnuit la pești.

Nu poți vedea astfel de frumuseți în natură..
Cobra
Cobra

În plus față de puncte, cobrele diferă, de asemenea, unele de altele într-o culoare aparte. Masculii din cobra verde și roșie arată deosebit de impresionant. Astfel de pești sunt pur și simplu plini de culori. Dar femelele arată mult mai palide..

Albastru metalizat

Un alt tip este guppy albastru metalic. Este pur și simplu imposibil să vă îndepărtați ochii de culoarea lor metalică. Înotătoarea rotunjită de pe spate pare, de asemenea, neobișnuită.

Particularitatea acestei specii este că se simte grozav în diferite straturi de apă. De asemenea, spre deosebire de alți pești, guppii de culoare albastră metalică au o dimensiune naturală mai mică decât cresc acasă..

Albastru metalizat
Albastru metalizat

Prințul Negru

Guppy, care este numit prințul negru, are, de asemenea, diferențe semnificative. Peștele a primit acest nume datorită aspectului său. Corpul ei este vopsit în negru, de parcă ar purta o halat. Pete albe pe capul prințului negru seamănă cu o coroană.

Acest pește este adesea confundat cu călugărul negru. Dar ea, spre deosebire de guppy, are burta albă.

Prințul Negru
Prințul Negru

Neon

Există, de asemenea, ceva de care să se laude și un guppy albastru de neon, care a apărut în anii 30 în America și Brazilia. Acești pești au o culoare gri cu o nuanță de măslin. Masculii au un aspect turtit. Este mai bine să crești acești pești în perechi, apoi vor prinde cu ușurință rădăcini în tine..

Neon
Neon

Endler

Următoarea vizualizare este endler. Femelele lor sunt monocromatice, deci nu sunt atractive. Bărbații sunt un adevărat miracol al naturii. Dungile roșii pe corp și coada de cal transparentă par foarte originale. Acești pești genealogici nu le plac lumina puternică. Din această cauză, culoarea lor devine plictisitoare..

Endler
Endler

urs panda

Se diferențiază de alte tipuri de gupi nu numai prin aspect, ci și prin comportamentul nestandard al gupiului Panda. Diferențele importante de acest tip includ:

 1. Culoare: laturile panda sunt albe, iar corpul este negru.
 2. Bărbații încearcă să înoate sub femele, în timp ce gupii obișnuiți au o parte sau o parte.
 3. Femele nu manifesta agresivitate în raport cu masculul.
 4. Reprezentanții masculini încearcă să se joace cu părțile lor în fața femeii pentru a-și arăta partea cea mai bună.
urs panda
urs panda

Albastru și verde marin

Guppy albastru de mare a văzut lumea datorită crescătorilor din Moscova.

Există 3 soiuri ale acestui pește, care diferă unul de celălalt în culorile albastru, violet și verde. Reprezentantele de sex feminin au aripioare negre.

Această specie este sensibilă la lipsa de oxigen.

Cu coada de voal

Și, în cele din urmă, gupii cu coadă de voal, sau așa cum se mai numesc și fuste. Desigur, mândria acestei specii este o coadă șic care seamănă cu un voal. Mai mult, acești pești au și aripioare de lux, care se transformă ușor în coadă..

Cu coada de voal
Cu coada de voal

Caracteristici ale îngrijirii și întreținerii guppiilor

În ceea ce privește condițiile de îngrijire și întreținere a acestor specii, acestea sunt aceleași pentru toți peștii..

În cazul în care copilul tău este doar entuziasmat de pește, atunci un guppy este cea mai potrivită opțiune. Nu vor exista probleme cu acești pești, deoarece sunt rezistenți și pretențioși. Totuși, trebuie să o alegeți pe cea potrivită pentru ei:

 • acvariu;
 • temperatura apei;
 • a hrani;
 • filtrare și aerare;
 • vegetația, precum și solul.
Masculii cresc până la 3,5 cm și femelele până la 6 cm.

Deoarece guppii sunt mici, va funcționa și un acvariu mic. Deci, pentru 7 pești, o capacitate de treizeci de litri este potrivită.

Dacă doriți să economisiți la aerare și filtrare, atunci acest lucru este posibil. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să respectați 2 condiții:

 1. Plantă o mulțime de alge.
 2. Do schimbări frecvente de apă și curățarea solului.
O temperatură a apei de 24 de grade va fi potrivită pentru un guppy. Deși acești pești tolerează, de asemenea, un interval de temperatură pe culoarele de 18-30 de grade.
Guppii sunt absolut pretențioși în ceea ce privește alegerea mâncării.
Guppii sunt absolut pretențioși în ceea ce privește alegerea mâncării.

Guppii sunt pretențioși în ceea ce privește alegerea mâncării. Absorb orice fel de hrană, dar dacă doriți ca peștele să crească rapid și să se dezvolte pe deplin, atunci dați-i hrană vie..

Guppii sunt pașnici și se înțeleg cu oricine, dar apropierea de prădători este inacceptabilă pentru ei. Barbele sau cocoșii reprezintă o amenințare directă pentru viața lor.

În ceea ce privește reproducerea, gupii sunt pești vivipari. Le-am pus într-un acvariu separat și după ce se nasc puii, părinții sunt îndepărtați. Altfel vor mânca urmașii.

Acesta este modul în care peștii aparent simpli, dar au atât de multe rase și soiuri și sunt capabili să fermece orice inimă cu o culoare neobișnuită și un aspect atractiv..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descriere detaliată a diferitelor specii de pești guppy