Peștii dorm în acvariu

Cum dorm peștiiMulți dintre noi avem acvariu în casa noastră. Observând frumoșii locuitori ai rezervorului, puțini dintre noi ne gândim dacă dorm vreodată. În articolul nostru vă vom spune dacă peștii dorm și cum îl puteți determina..

De ce trebuie să cunoașteți tiparele de somn

Somnul este o stare fiziologică naturală a corpului, în timpul căreia există o scădere a reacției la lumea exterioară, iar activitatea creierului este redusă la minimum.

Important! Asigurați-vă că nu cade lumină prea puternică pe acvariu, deoarece acesta îi va irita pe locuitorii săi.

Oamenii, mamiferele, păsările, unele insecte și peștii dorm așa. În medie, o persoană își petrece o treime din viață într-o stare de somn. În acest moment, ritmul cardiac scade și respirația încetinește, mușchii se relaxează. Astfel, putem spune că în acest moment corpul este inactiv. Peștii au mai multe funcții biologice diferite ale corpului, deci au procese ușor diferite în timpul somnului..Cum dorm peștiiDatorită faptului că habitatul lor este apa, precum și datorită unei structuri externe și interne diferite, nu sunt capabili să se deconecteze complet de lumea din jur:

  1. În timpul somnului, peștii nu sunt inconștienți, parțial continuă să perceapă și să fie conștienți de ceea ce îi înconjoară.
  2. În timpul somnului, nu există modificări semnificative în activitatea creierului peștilor..
  3. Somnul este important pentru locuitorii acvariului, deoarece le permite să se adapteze la mediul lor în timpul vieții..
Știați? Cel mai mic acvariu din lume are 3 cm lungime și 1,5 cm lățime. Conține doi pești mici, nisip, pietre și mai multe plante.
De exemplu, unii pești, odată cu sosirea vremii reci, hibernează. Se caracterizează printr-o scădere a proceselor metabolice, o încetinire a tuturor funcțiilor fizice. În această perioadă, peștii se află în principal în partea de jos a acvariului. Dimpotrivă, altor tipuri de pești le place să doarmă când este cald afară. Astfel, încearcă să se protejeze de deshidratare..

Peștii dorm în acvariu noaptea

În funcție de tipul de pește, unii dintre ei dorm noaptea. Cu toate acestea, principala lor diferență față de toate mamiferele este că nu închid ochii, deoarece nu au pleoape..Pești în acvariu noapteaPuteți identifica un locuitor din acvariu dormit prin următoarele semne:

  • peștele doar zace pe apă;
  • ea a prins ramurile și frunzele plantelor, este într-o stare imobilizată;
  • peștele zace burta în sus pe fund;
  • ea atârnă în coloana de apă.
Important! Peștii nu cad în somn profund, așa că, dacă observați că sunt nemișcați, nu ar trebui să faceți mișcări bruște pentru a nu le deranja pacea..
Acvaristii au studiat comportamentul peștilor, relația lor cu lumina și perioadele de activitate ridicată și i-au împărțit în două grupuri - crepusculare și iubitoare de lumină.

Crepuscular

Acesta este un grup de activiști de noapte care au o viziune nocturnă bună. Datorită acestei caracteristici, vânează și funcționează cu succes chiar și fără lumină. Dar când vine ziua, încearcă să-și găsească adăpost sau să se ascundă în umbra groasă. Acestea includ: acantoftalm, luptă-clovn, tetradon și altele.Clovn Botsia

Fotofil

Acești reprezentanți ai lumii acvariului preferă un stil de viață de zi. Perioada lor de veghe cade în timpul zilei, deoarece au o structură a ochilor în care pot vedea perfect numai în prezența luminii puternice. Acești pești includ: macropode, luptă, geophagus.

Verifică tipuri de pești de acvariu cu fotografii și nume.

Locuri preferate de pește pentru a dormi

Cel mai adesea, peștii aleg fundul acvariului pentru somn, pe care coborâ și stau acolo fără să se miște. Unelor specii le place să stea între alge și tufișuri, parcă plutind în coloana de apă. Din moment ce indivizii dorm cu ochii deschiși, încearcă să găsească locuri izolate..Peștii nu se află în partea de jos a acvariuluiObservarea locuitorilor acvariului este foarte interesant. Este deosebit de interesant să luați în considerare ce pești sunt treaz și care dorm. După ce ați studiat puține informații despre fazele de somn ale fiecărei specii individuale, puteți alege păsările de apă potrivite pentru acvariu..

Știați? Peștele auriu are o capacitate temporară de memorie de doar 3 secunde.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Peștii dorm în acvariu