De ce pisicile dorm la picioarele lor - teorii ale oamenilor de știință

Pisicile pot fi pe bună dreptate numite cele mai misterioase animale de companie. Particularitățile comportamentului lor sunt uneori foarte greu de explicat. Această creatură independentă, dar și afectuoasă, are multe obiceiuri ciudate. Una dintre ele este nevoia frecventă de a dormi în picioarele proprietarului. Ce este - atașamentul față de o persoană, dorința de a-ți reaminti încă o dată, doar dragostea pentru un pat moale sau o canapea?

Caracteristicile somnului pisicii

Pisica doarme într-o poziție ciudată

În natură, pisicile sunt prădători. Acolo preferă să adoarmă undeva ziua, iar noaptea vânează.. În apartament, aceste animale de companie se adaptează adesea la regimul proprietarului și dorm cu el. Somnul acestor animale are propriile sale trăsături caracteristice:

  • Pisicilor le place să doarmă, în medie, dorm aproximativ 16 ore pe zi. Adevărat, cercetătorii observă că acest lucru este tipic pentru rasele inactive..
  • Somnul unui animal este sub forma somnolenței sau profund. Când o pisică doarme, este gata să se trezească în orice moment, chiar și o secundă - în timpul unui astfel de vis, mustățile ei se zvâcnesc constant, iar pleoapele i se zvâcnesc;
  • În timpul somnului profund, animalul este relaxat, calm. Acest lucru se întâmplă doar într-un loc sigur..

De ce dorm la picioarele lor

Pisica doarme la picioarele unei persoane

Există mai multe teorii din punctul de vedere al științei:

  • Așa își exprimă dragostea față de proprietar.. Un punct de vedere romantic, dar pisicile își apreciază foarte mult independența, dar aici este puțin probabil ceea ce este o demonstrație de supunere.
  • Neutralizați energia negativă care se acumulează într-o persoană.
  • Adesea sunt tratate picioarele dureroase. Cu toate acestea, acest lucru se aplică și altor părți ale corpului uman, cele cu dungi se așează adesea pe pieptul proprietarului sau undeva în apropiere.

Alte locuri de dormit

Pisici cu un bărbat pe pat

Dacă dintr-un anumit motiv nu îți place să dormi cu animalul tău sau nu poți (alergii, somnambulism, somn agitat, nervos), alege un alt loc pentru ea. Vezi unde altcineva îi place să doarmă membrului tău cu patru picioare. Cu siguranță acesta este un loc înalt și cald din care, conform conceptelor feline, puteți controla situația și observa rapid pericolul. Poate fi un prag de fereastră lângă un radiator, un otoman, o noptieră joasă sau chiar un scaun..

Dacă acest lucru nu te deranjează, nu-l deranja pe prietenul tău cu coadă să nu doarmă la picioarele tale. La urma urmei, are dreptul să îndeplinească unele dorințe. Și totuși te iubește, doar că de multe ori îl ascunde.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce pisicile dorm la picioarele lor - teorii ale oamenilor de știință