Ce temperatură ar trebui să fie în acvariu pentru pești

Ce temperatură ar trebui să fie în acvariu

În acest articol voi vorbi despre ce temperatură ar trebui să fie într-un acvariu pentru pești. Voi enumera caracteristicile regimului de temperatură pentru speciile de pești: guppi, neon, cozi de spadă, pești aur, zebră și alte specii de pești. Voi lua în considerare modalități de scădere și creștere într-un acvariu. Vă voi spune cum să ajutați peștii cu supraîncălzire sau hipotermie.

Ce temperatură ar trebui să fie în acvariu pentru pești

Fiecare tip de pește are propria temperatură confortabilă și condițiile de detenție.

Modificările temperaturii habitatului afectează în mod direct rata proceselor metabolice din corpul peștilor.

Pentru majoritatea locuitorilor acvariului, intervalul optim de temperatură este de + 22-26 grade.

Atunci când alegeți pești pentru popularea unui acvariu, este necesar să se țină seama de intervalul de temperatură optim pentru fiecare dintre specii, trebuie să fie același. Este inacceptabil să populezi un recipient cu animale cu apă caldă și apă rece.

Animalele cu apă caldă nu tolerează temperaturi sub + 18-20 grade. Peștii cu apă caldă sunt împărțiți în două grupe:

  1. având nevoie de puțin oxigen. Acest grup include: amărăciune, guppi, barbus sumatranus, cozi de spadă, gourami patat, gourami albastru, plyatipitsilia, zebrafish rerio;
  2. având nevoie de mult oxigen. Acest grup include mollienisia cu aripi mari, ciclide. Aceste specii de pești au nevoie de o mare volum capacitatea și prezența vegetației în ea.
Mollies este un pește cu apă caldă
Mollies este un pește cu apă caldă

Peștii cu apă rece sunt nepretențioși și tolerează atât căldura scăzută, cât și cea mare, fără modificări bruște. Regimul optim de temperatură pentru astfel de animale de acvariu este de + 14-25 grade.

Dintre locuitorii acvariului, speciile de pești cu apă rece includ: soiuri cu corp lung de pești de aur, loach, macropod, calicht și țânțar.

Diagrama temperaturii optime pentru animalele populare din acvariu:

Tipul de peșteStarea temperaturii, ° С
Guppy+23-26
Scalari+24-27
Neoni+23-25
Spadasini+22-25
Cocori+23-25
Danio+21-24
Gourami+22-27
Cichlid+24-26
Barbus+20-27
peștișor de aur+20-24

Pe lângă pești, alte specii de animale pot locui și în acvariu, de exemplu crevetă, Rac de râu, broaște țestoase. De asemenea, este important ca aceste animale să aleagă regimul optim..

De exemplu, creveții adoră apa caldă, a cărei valoare este de aproximativ +25 grade, cu toate acestea, o creștere a indicatorului la 30 ° C poate provoca o lipsă de oxigen în apă și moartea acestor crustacei..

Pentru broaște țestoase cu urechi roșii ar trebui să fie în intervalul de + 26-28 grade, pentru raci pitici Louisiana + 19-21 grade, pentru broaște de acvariu + 22-25.

Pentru broaștele țestoase cu urechi roșii, ar trebui să fie în intervalul de + 26-28 de grade
Pentru broaștele țestoase cu urechi roșii, ar trebui să fie în intervalul de + 26-28 grade

Cum se monitorizează temperatura

Temperatura apei ar trebui să fie aceeași pe tot parcursul zilei. Fluctuația indicatorilor la 2-4 grade este permisă. Schimbările dramatice ale valorilor de mediu pot ucide locuitorii. Controlul stării termice a mediului acvatic se efectuează cu ajutorul unui termometru pe ventuze.

Ce termometre pot fi utilizate:

  • Mercur. Cea mai accesibilă și convenabilă opțiune. Oferă o precizie ridicată a măsurătorilor, cu toate acestea, dacă este deteriorat, va distruge toate creaturile vii ale mini-rezervorului.
  • Alcoolic. O versiune convenabilă și ieftină a unui termometru, dar precizia măsurătorilor se pierde în timp.
  • Electronic. Oferă cea mai precisă citire a temperaturii. Multe termometre au o funcție de avertizare pentru modificările temperaturii apei. Singurul aspect negativ este costul ridicat al dispozitivului.
Un indicator important atunci când alegeți un termometru pentru un container este fiabilitatea accesoriului (ventuze). Dacă sunt prea slabi, termometrul va cădea prea des pe solul acvariului..
Un indicator important atunci când alegeți un termometru pentru un container este fiabilitatea fixării
Un indicator important atunci când alegeți un termometru pentru un container este fiabilitatea fixării

Metode de retrogradare și promovare

Temperatura apei din acvariu depinde în primul rând de temperatura camerei în care se află. Dacă valorile indicatorilor depășesc +26 grade, proprietarul trebuie să rezolve urgent problema modului de scădere a temperaturii apei.

În primul rând, trebuie să scoateți capacul din recipient, să îl puneți pe podea, să opriți dispozitivele de iluminat. În sezonul cald, pentru a evita supraîncălzirea acvariului și ca o consecință a locuitorilor săi, nu permiteți pătrunderea directă a soarelui în cameră..

De asemenea, puteți utiliza metoda de răcire a gheții. Pentru a face acest lucru, introduceți sticle cu apă răcită (gheață) în recipient. În acest caz, este necesar să se monitorizeze temperatura cu un termometru..

Pe lângă răcirea apei cu gheață, puteți utiliza metoda de scădere a temperaturii mediului folosind ventilatorul încorporat în capacul acvariului. Ventilatoarele suflă aer sub capacul acvariului, crescând astfel evaporarea și răcirea apei.

Pentru acvariile foarte mari, este recomandabil să achiziționați "frigidere" speciale numite refrigeratoare. Aceasta este o plăcere destul de costisitoare, care este extrem de eficientă. Dispozitivul special menține automat valoarea setată.

Dacă devine necesară creșterea temperaturii în acvariu, proprietarul poate folosi un încălzitor special..

Dacă încălzitorul este defect, puteți utiliza cea mai ieftină și mai eficientă metodă - mutați recipientul pe bateria de încălzire centrală. În acest caz, este necesar să se controleze temperatura apei, deoarece supraîncălzirea excesivă a apei va afecta negativ locuitorii mini-rezervorului.

O altă modalitate eficientă de încălzire a apei este plasarea unui filtru extern într-un recipient cu apă caldă. Astfel, schimbările de temperatură au loc fără probleme.

Cum să ajutați peștii cu supraîncălzire sau hipotermie

Când temperatura crește, este necesar să se facă o schimbare parțială a apei
Când temperatura crește, este necesar să se facă o schimbare parțială a apei

Temperaturile ridicate în mediul acvatic pot duce la moartea rapidă a locuitorilor acvariului. Când temperatura crește, este necesar să faceți o parțială schimbarea apei și crește aerarea apei.

Cu hipotermie, peștele trebuie încălzit puțin, evitând o scădere bruscă a temperaturii.

Peștii sunt animale cu sânge rece. Cu toate acestea, pentru fiecare tip de pește, trebuie respectat un anumit regim de temperatură. O creștere sau o scădere a ratei maxime admise poate afecta negativ sănătatea peștilor și poate duce chiar la moartea lor..

În prezent, există multe dispozitive, modalități de a controla și regla habitatul animalelor de companie din acvariu..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce temperatură ar trebui să fie în acvariu pentru pești