Colibri: unde trăiește această pasăre și cât cântărește

Descrierea calibrului păsărilorO pasăre mică și minunată este colibriul. O astfel de creație în miniatură a fost creată de însăși natura. Nu numai dimensiunea sa în miniatură este izbitoare, ci și modul de viață pe care îl conduce și ce caracter decisiv are.

Această creatură încântătoare este numită și "colibri - o albină", ​​iar acest lucru este justificat de faptul că lungimea corpului său este de 7 centimetri, iar greutatea sa este puțin mai mare de 2 grame.

Descrierea colibriilor

Dar în natură există și colibri mai mari, care am primit numele de "gigantic". Se deosebesc de alți reprezentanți prin lungimea corpului, care atinge 21 de centimetri și o greutate neobișnuită pentru păsările din această rasă. Deci, masa lor este de 20 de grame..

Cea mai mică pasăre aparține familiei colibri din ordinul colibri. În latină va suna astfel: Trochilidae.

În aparență, puteți distinge următoarele caracteristici distinctive:

 1. Pasăre de calibru și dimensiunile saleCioc lung și subțire, a cărui parte superioară se înfășoară ușor în jurul părții inferioare.
 2. Nu există peri la baza ciocului, ca majoritatea păsărilor.
 3. Limbă bifurcată.
 4. Aripile unei păsări în miniatură sunt reprezentate de 10 pene de zbor, care sunt foarte ascuțite, și încă 6 mici mici, care sunt aproape complet ascunse sub acoperișuri.
 5. Picioarele mici ale acestor păsări sunt foarte slabe, deci nu sunt potrivite pentru mers. Acest lucru explică faptul că ea este în aer de cele mai multe ori..
 6. Gheare lungi pe picioare.
 7. Penaj strălucitor care ajută la distingerea sexului păsării. Așadar, masculii sunt colorați mai viu decât femelele.
 8. Unele specii au un smoc pe cap sau este pictat într-o schemă de culori neobișnuită.
 9. Coada fiecărei specii are forma sa, diferită de alte păsări, dar toți reprezentanții trebuie să aibă 10 pene în ea.
 10. Nu toate păsările pot cânta, ci doar unele specii, dar vocea lor este ca un ciripit slab.

Câte lovituri pe secundă are un colibri?

Mama Natură s-a asigurat că nu toate păsările sunt la fel. De exemplu, o colibri este foarte diferită de alte păsări prin dimensiunea sa mică și penaj neobișnuit de colorat, pe care e greu să nu-l observi și care să-i placă ochiului. Dar este, de asemenea, surprinzător câte lovituri pe secundă face.

Oamenii de știință au studiat viteza cu care colibri bat din aripi și rezultatele studiului lor nu pot decât să surprindă: în timp ce o persoană poate clipi o singură dată, ‘pasărea reușește să-și bată aripile minuscule și grațioase de zeci de ori în acest timp. Se estimează că micile colibri fac aproximativ 80 până la 100 de lovituri într-o secundă. Dacă această pasăre este puțin mai mare, atunci poate face astfel de leagăne doar de 10 ori pe secundă. O astfel de lovitură rapidă a aripilor permite acestei păsări în miniatură să plutească pur și simplu peste o floare în orice moment și să tragă nectarul cu ciocul său mic - o proboscidă.

Apropo, foarte des zborul colibriilor în comparație cu zborul unui fluture frumos. Se știe, de asemenea, că pentru orice alte păsări, colibri pot zbura chiar și în direcția opusă. Uneori viteza în timpul unui astfel de zbor poate ajunge la 80 de kilometri pe oră. Dar totuși, astfel de zboruri de colibri sunt foarte dificile, așa că cheltuiesc destulă energie..

Deci, pentru a efectua un astfel de zbor la viteză mare, efectuând lucrări colosale pentru corpul lor, inima colibriului începe să accelereze la 1200 de bătăi pe minut. Dacă comparăm acest indicator cu starea de odihnă, atunci inima acestei păsări într-un astfel de moment face doar 500 de bătăi pe minut..

Specii de colibri

În lumea aviară modernă în ordinea colibriilor există peste 350 de specii de păsări. Dar se disting numai principalele tipuri:

 1. O albină, care este considerată cea mai mică pasăre din lume. Se găsește în Cuba.
 2. Gigantic.

Unde trăiește colibriul??

Se știe că colibriul poate fi găsit în America de Nord și de Sud, precum și în Canada. Ea preferă să se stabilească în orice teritoriu unde există flori: acestea sunt câmpuri, pajiști montane și păduri umede și chiar deșerturi. Stilul de viață al acestei păsări este sedentar.

Hrană pentru colibri

Habitat de calibruColibriul și-a primit porecla de „albină cu pene” dintr-un motiv: această pasăre se hrănește cu nectar de flori și în același timp polenizează florile. Mănâncă din mers și se hrănesc de obicei nu numai cu polen, ci și cu insecte mici..

Se știe că colibriul, în ciuda aspectului său în miniatură, poate fi atribuit celor mai vorace păsări. Greutatea mâncării pe care o mănâncă pe zi, ajunge la 2,5 grame iar acest lucru depășește cu mult propria greutate. Un colibri bea mult lichid pe zi. Este interesant să urmăriți cum mănâncă nectar de flori: pasărea își coboară limba în gâtul florii cu o viteză de 20 de ori pe secundă. Datorită acestei viteze, această pasăre este adesea comparată cu fulgerul..

Cresterea colibriilor

Cuibul este foarte dificil de găsit, deoarece este la fel de mic ca păsările în sine. Poate fi comparat cu o ceașcă mică. Păsările își construiesc cuiburile din diferite materiale care pot fi găsite în natură:

 1. Pânzele de păianjen.
 2. Bucăți de scoarță.
 3. Puf.
 4. Iarbă.
 5. Lână.

Colibriii construiesc cuiburi în copaci sau tufișuri, iar unele specii ale acestei păsări își folosesc saliva pentru a construi. Femela este angajată în construcția cuibului. Ambreiajul este format din 2 ouă, al cărui diametru este de 10 mm. Femela își va incuba ouăle timp de 19 zile. Dar chiar și atunci femela se va angaja în hrănirea puilor.

Fapte interesante despre colibri

Ce mănâncă CaliberiColibriul are multe porecle: „topaz”, „zburător”, „gât de smarald”, „topaz de foc”. Dar dacă cineva vrea să-l cumpere și să-l învețe, atunci ar trebui să vă gândiți cu atenție la luarea unei astfel de decizii..

Ca orice altă viață sălbatică, această pasăre are întotdeauna nevoie de libertate pentru a trăi o viață plină. Dar, din păcate, toate condițiile necesare existenței lor normale nu pot fi create acasă. Prin urmare, pot fi create condiții numai în parcurile naturale, dar atunci va trebui să aveți grijă de alimentația lor, ceea ce este destul de dificil.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Colibri: unde trăiește această pasăre și cât cântărește