"Feliferon" - cum și câte zile pentru a intepa o pisică

Feliferon„Feliferonul” este un remediu excelent pentru restabilirea imunității pisici, care este prescris de medicii veterinari pentru a depăși virusurile respiratorii și bolile tractului gastro-intestinal.

Datorită impactului său rapid și a prețului accesibil, a câștigat rapid popularitate printre specialiști. Care este particularitatea medicamentului și cum să îl utilizați corect, să vorbim mai departe.

Compoziție, formă de eliberare, ambalare

Vândut "Feliferon" sub formă de soluție injectabilă transparentă. În compoziția sa, principalul ingredient activ este interferonul felin la o doză de 400.000 UI per 1 ml de medicament.

Știați? Pisicile pot scoate până la 100 de sunete - De 10 ori mai mult decât câini.

De asemenea în „Feliferon” există:

 • acid acetic glacial - 0,0045 ml (până când pH-ul este setat de la 4,5 la 5);
 • acetat de sodiu (1,64 mg);
 • 5,84 mg clorură de sodiu;
 • 0,1 mg polisorbat;
 • 0,07 mg EDTA sodic;
 • dextran (40-50 mg);
 • precum și până la 1 ml de apă pentru preparate injectabile.
Feliferon„Feliferonul” se toarnă în sticle de sticlă cu un volum de 2,5 ml, care sunt sigilate cu dopuri de cauciuc, pe care sunt răsucite capacele de aluminiu. Puteți cumpăra pachete pentru 2 și 5 unități, care sunt ambalate în locuința "Korex". Pachetul include, de asemenea, instrucțiuni pentru medicament..

Proprietăți farmacologice

Ca agent antiviral, Feliferon:

 • suprimă producția de celule care conțin viruși;
 • crește rezistența celulelor sănătoase la boală;
 • îmbunătățește performanța macrofagelor (celule care distrug țesuturile infectate și microelementele dăunătoare);
 • activează funcția citotoxică a limfocitelor, care contribuie la distrugerea țesuturilor bolnave.
După primele doze de medicament la animale, se constată normalizarea stării, o scădere a temperaturii și o îmbunătățire a ritmului cardiac..

Important! Cu toate acestea, în ciuda faptului că "Feliferon" clasificată ca substanță cu pericol scăzut, ar trebui să respectați în continuare regulile de utilizare specificate în instrucțiuni.
Feliferon

Indicații de utilizare

„Feliferonul” este prescris de specialiști atât pentru tratament, cât și pentru profilaxie, datorită efectului său puternic imuno-întăritor. Instrumentul este utilizat pentru a îmbunătăți starea cu:

 • boli ale sistemului digestiv;
 • infecții virale acute;
 • hipovitaminoză și anemie, care cauzează.

Bolile virale periculoase la pisici includ calciviroza, panleucopenie, coronavirus.

Aplicare și dozare

Este important să utilizați Feliferon pentru pisici într-o doză determinată de un medic și să nu depășiți norma. Veterinarul va prescrie o doză în funcție de greutatea și vârsta animalului.

Când agentul este utilizat profilactic, atunci se aplică o doză de 200.000 UI odată. Recepția „Feliferon” se efectuează de două ori cu o pauză de 48 de ore.În formele acute de boli, această doză este utilizată la fiecare 24 de ore timp de 5-7 zile ca parte a terapiei complexe. În cazurile severe, doza zilnică este crescută la 400.000 UI.PisicăInjecția cu „Feliferon” trebuie injectată intramuscular la pisică. Pentru a face acest lucru, imediat ce umpleți seringa cu medicamentul, simțiți cu atenție mușchiul labei posterioare a pisicii în zona îndoirii genunchiului - este important să nu intrați în articulație. Acul trebuie introdus la un unghi de 40-45º la o adâncime de 1-1,5 cm.

Important! Încearcă să nu ratezi următoarea ta întâlnire medicamente, altfel efectul „Feliferon” va scădea.

Precauții și instrucțiuni speciale

Când lucrați cu Feliferon, amintiți-vă următoarele:

 • nu amestecați medicamentul cu alte medicamente în seringă;
 • nu este utilizat pentru tratarea animalelor productive;
 • după utilizarea medicamentului, spălați-vă bine mâinile cu săpun;
 • în caz de contact al „Feliferonului” cu pielea sau membranele mucoase, clătiți locul de contact cu apa curentă;
 • dacă contactul soluției pe piele provoacă o reacție alergică, este necesar să solicitați ajutor calificat de la medici, asigurați-vă că urmați instrucțiunile pentru medicament.

Contraindicații și efecte secundare

Este important să verificați la medic câte zile să injectați „Feliferon”, ținând cont de starea pisicii, pentru a maximiza viteza de recuperare a animalului. În ceea ce privește efectele secundare, atunci când utilizați soluția în conformitate cu instrucțiunile, acestea nu sunt respectate.Pisică la veterinarÎn cazul identificării intoleranței individuale, este necesar să opriți injecțiile cu pisica și, de asemenea, să consultați un medic pentru numirea antihistaminicelor.Recepția „Feliferon” nu este recomandată:

 • după ce a suferit boli autoimune și alergice severe;
 • în termen de 10 zile de la vaccinare;
 • în caz de tulburări în activitatea sistemului circulator;
 • în caz de defecțiuni ale sistemului nervos.

Știați? Liderul mondial în numărul iubitorilor de pisici este Australia: există 9 pisici la 10 locuitori în această țară.

Perioada de valabilitate și condițiile de depozitare

Feliferonul trebuie păstrat, ca orice alt medicament, departe de rafturile alimentare și de lumina soarelui. Temperatura optimă de depozitare - 2-8 ° С (înghețarea o singură dată până la -25 ° С este permisă).

Într-o formă închisă, medicamentul este potrivit timp de 2 ani de la data fabricației, dar după deschidere, "Feliferon" trebuie consumat în termen de 5 zile. Este interzis să luați medicamente cu termenul de valabilitate expirat..FeliferonAmbalajul cu medicamente nu trebuie utilizat pentru nevoile gospodăriei și se recomandă aruncarea după utilizare.

afla, cum să speli o pisică fără a zgâria, antrenează-l până la tavă, tăiați ghearele cu coadă, scapă de el mătreaţă, puricii, ureche și căpușă subcutanată, fa o jucarie și zgâriere stâlp.
„Feliferonul” se descurcă bine cu virușii și bolile sistemului digestiv, cu toate acestea, pentru un rezultat eficient, este necesar să se respecte doza și regularitatea prescrise de medicul veterinar. În timpul tratamentului, monitorizați cu atenție și comportamentul și bunăstarea animalului de companie. Nu uitați: în cazul unor manifestări de deteriorare, este necesar să solicitați ajutor de la un specialist. Ai grijă de sănătatea animalului tău, iar recunoștința lui nu te va face să aștepți!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Feliferon" - cum și câte zile pentru a intepa o pisică