5 Avantaje ale unei pisici acasă

Mulți iubitori de pisici sincer nu înțeleg modul în care aceste animale drăguțe pot fi antipatice. Poate că cei care nu împărtășesc admirația pentru astfel de animale de companie își vor reconsidera părerea atunci când vor afla cum pisicile sunt utile pentru oameni..

Sanatatea inimii

Adesea, proprietarii observă că animalele lor de companie prezintă anxietate vizibilă cu orice boală a unei persoane. Atunci când proprietarul începe să se agațe de inimă sau să se întindă, suferind dureri în partea stângă a pieptului, pisica se întinde de obicei pe umăr sau pe stomac, scoțând sunete ronțăitoare.

Acest interes al pisicilor pentru o persoană bolnavă se explică prin faptul că sunt atrase de radiațiile negative pe care le dă organul bolnav. Puroiul, după cum au demonstrat oamenii de știință, are aceleași frecvențe ca ultrasunetele din spital. Astfel de „echipamente” medicale, împreună cu emoțiile pozitive pe care o persoană le primește de la animalul său de companie, ameliorează durerea din inimă și normalizează ritmul acesteia. Pisicile se tratează singure cu puroiul lor. Acesta este motivul pentru care se recuperează rapid după majoritatea rănilor..

Nervii calmi

Este vorba despre aceeași capacitate a pisicilor de a scoate sunete la o frecvență de 20-44 Hz, care îl calmează pe proprietar. Se pare că pisica cu „motorul” său își normalizează și starea mentală - acest lucru ajută animalul să facă față stresului, care apare adesea din manipularea umană. O pisică care ronțărește nu numai că calmează, dar dă și emoții pozitive, îmbunătățește somnul uman și creează confort în casă.

Mulți oameni observă că, dacă există un copil mic, atunci pisica care locuiește în casă se târăște adesea în pat cu copilul și îl îmbrățișează, făcând același sunet zgomotos. Astfel, animalul se simte cea mai vulnerabilă „rudă” și se străduiește să-l susțină. Copiii mici adorm, de obicei, cu o pisică care toarce mult mai repede. Cu toate acestea, nu este recomandat să lăsați animalele să intre prea des pentru copii mici, deoarece sunt purtători de microbi și boli..

Râs care prelungește viața

Dacă premiul ar fi acordat pentru suma de râs, atunci pisicile ar primi primul loc pe podium pentru cei care prelungesc viața..

Numeroase videoclipuri și fotografii amuzante se plimbă pe internet, în care pisicile sunt capturate sau surprinse de surpriză de către obiectiv în cele mai neașteptate momente. Astfel de imagini și videoclipuri îl fac să zâmbească chiar și pe cel mai serios om..

Deoarece pisicile se comportă așa nu pentru a poza, fiecare proprietar poate aprecia abilitățile de lovitură a animalului de companie. Animalele se plimbă pe picioarele din spate, înjură în propria lor limbă, execută salturi la 360 de grade. Totul arată atât de amuzant încât râsul este singura reacție posibilă..

Combaterea depresiei

Oamenii de știință au efectuat recent un studiu interesant. Au decis să observe starea bolnavilor mintali din clinică, cărora li s-a permis să țină și să mângâie pisicile. Ca rezultat al experimentului, sa constatat că pacienții au încetat să se comporte la distanță și să se angajeze activ în comunicarea cu animalele. Ronronatul pisicii i-a ajutat pe pacienți să scape de agresivitate, depresie și atacurile unor boli precum schizofrenia, nevrozele și depresia au devenit mai puțin pronunțate.

În ceea ce privește o persoană sănătoasă, animalul de companie îl ajută să facă față depresiei rezultate din probleme la locul de muncă, eșecuri în relațiile personale. Lângă un animal, o persoană se simte ca un prieten care nu va trăda niciodată. Pisicile livrează atât de multe emoții pozitive încât proprietarii iubitori adesea adorm cu ei într-o îmbrățișare..

A scăpa de sentimentele de singurătate

Există un stereotip că doar femeile singure și pensionarii nasc pisici. Acest lucru nu este în întregime adevărat. O persoană care, într-o anumită perioadă a vieții sale, a devenit dezamăgită de personalitate, familie sau prietenie, are mare nevoie de contact cu un animal. Această condiție duce la faptul că o persoană refuză de ceva timp contactele sociale, preferând singurătatea. Dar, potrivit psihologilor, această afecțiune este destul de periculoasă, prin urmare, cu o astfel de problemă, se recomandă să aveți un fel de animal, de exemplu, o pisică.

Pisicile sunt considerate capricioase și independente, dar își iubesc proprietarii și le aduc multă bucurie și bucurie. Principalul lucru este să ne amintim că animalul are nevoie și de îngrijire și dragoste constantă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 5 Avantaje ale unei pisici acasă