De ce dorm pisicile la picioarele proprietarului: diferite versiuni

Pisicile sunt animale de companie afectuoase și independente ale căror obiceiuri au fost studiate de secole. S-a dovedit că animalele de companie își petrec 2/3 din viață în vis. Este adesea posibil să observați că pisicile dorm la picioarele proprietarului, adaptându-se la stilul său de viață. În știință, există mai multe versiuni care explică acest comportament. Felinologii susțin că în acest fel animalul își exprimă dragostea și afecțiunea față de o persoană. În zilele noastre, teoria energiei a câștigat o popularitate largă, care se bazează pe teza conform căreia pisicile sunt conductori ai energiei cosmice..

1 De ce pisicilor le place să doarmă la picioarele stăpânului lor?

Tabelul de mai jos discută diferitele versiuni care explică modul în care se comportă pisicile astfel:

Scopul animaluluiExplicaţie
Dorința de căldurăPe baza multor studii, oamenii de știință au dovedit că patria istorică a pisicii domestice este Orientul Mijlociu. Clima din cea mai mare parte a acestei zone este aridă, deșertică, cu puține precipitații. Prin urmare, pisicile sunt prin natura lor creaturi termofile - nu tolerează bine frigul. Cea mai confortabilă temperatură a camerei pentru ei este de la 30 la 36 de grade. Din acest motiv, le place atât de mult să doarmă lângă stăpânul lor. Cu un cap sau o mână, o persoană în vis poate provoca, fără să vrea, disconfort unui animal de companie, astfel încât cel mai sigur loc este între picioare
Nevoia de confort psihologicChiar dacă casa animalului de companie are multe locuri calde unde se poate odihni, pisica preferă totuși să doarmă lângă persoana respectivă. Această contradicție a dat naștere unei versiuni conform căreia animalele, fiind apropiate de oameni, experimentează confort psihologic. În copilărie, mulți pisoi sunt separați de mama lor, așa că găsesc protecție față de lumea exterioară lângă o persoană
Dorința de a ușura durerea proprietaruluiPotrivit cercetărilor medicale efectuate de un grup de oameni de știință britanici, proprietarii de pisici sunt mai puțin susceptibili să se plângă că se simt rău decât persoanele care nu au animale de companie. Simțind abordarea bolii proprietarului, pisica se așează lângă zona cu probleme și energizează energic organul bolnav, ajutând la reducerea senzațiilor dureroase
Arătând atașament emoționalMulți "iubitorii de pisici" se poate dovedi nedrept față de afirmația că pisicile nu simt afecțiune pentru stăpânii lor. Adesea, un animal o exprimă unei singure persoane, distingându-l de ceilalți membri ai familiei. Acest atașament nu poate fi explicat din punct de vedere științific, deoarece se află în caracteristicile psihologice ale comportamentului animalului de companie, care nu au fost studiate pe deplin de felinologi. Ea vine adesea la persoana pe care pisica o selectează noaptea, acceptă de bunăvoie mâncarea din mâinile sale și îl preferă în jocuri.
Demonstrație de gelozieOdată cu apariția unui nou animal de companie în casă sau cu nașterea unui copil, proprietarii acordă, fără să vrea, mai puțină atenție pisicii. Observând acest lucru, animalul de companie începe să-și demonstreze drepturile omului. Deseori noaptea, el se întinde lângă corpul proprietarului sau îl urmărește pe călcâie atunci când face treburi casnice. Acest comportament servește ca un semnal că animalul de companie are nevoie de afecțiune și îngrijire.

2 Teoria energiei

O pisică este un animal cu o aură puternică. Conform teoriei energiei, pisicile transformă energia negativă a unei persoane în neutră. Dacă animalul de companie simte iritarea, durerea sau oboseala proprietarului, acesta se întinde la picioarele sale. Această terapie are un efect benefic asupra bunăstării fizice și emoționale..

Există multe povești despre modul în care pisicile:

  • ameliorează durerea de cap a gazdei;
  • tensiune arterială normalizată;
  • recuperare accelerată după operație.

Astfel de fapte au dat naștere ipotezei că comunicarea regulată cu animalele de companie prelungește viața umană..

Aura luminoasă a animalului de companie respinge vibrațiile energetice negative din casă și îi protejează pe locuitori de ochi răi și daune.

Dacă animalul doarme la picioarele stăpânului său, înseamnă că vrea să-și împărtășească energia pozitivă. Prin urmare, nu trebuie să împingeți animalul de companie dacă simte nevoia de contact cu o persoană: este foarte probabil ca pisica să-și protejeze proprietarul..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce dorm pisicile la picioarele proprietarului: diferite versiuni