5 Motive pentru care o pisică iubește să doarmă la picioare

Probabil că nu este nimic mai plăcut pentru o pisică decât să doarmă lângă proprietar. Puroiul adult poate dormi 16-18 ore pe zi, dar noaptea încearcă să intre în patul proprietarului. Care sunt obiectivele urmărite de animalele de companie, care sunt avantajele și dezavantajele unei pisici „în picioare”?

De ce să dormi cu pisici este bine

O binecunoscută publicație americană a realizat un sondaj, care a dezvăluit că aproximativ 80% dintre proprietari dorm cu pisicile lor. Motivele pentru care oamenii au exprimat sunt foarte logice: pisicile ronțăesc, sunt calde, este mai calm cu ele.

Oamenii de știință au descoperit că proprietarilor nu le place doar bubuitul animalelor de companie, ci are un efect real, relaxant. La fel cum bătăile inimii tale calmează o pisică, ronronul ei te relaxează.. Studiile medicale au demonstrat că dormitul cu kosha scade tensiunea arterială și promovează funcția metabolică adecvată..

Din punct de vedere felin, este firesc să te culci cu proprietarul unui animal de companie. În primele câteva săptămâni din viața lor, pisoii dezvoltă o legătură strânsă între ei. Pisicuțele se simt mai în siguranță „înghesuindu-se”. În plus, bebelușii se încălzesc unul împotriva celuilalt, deoarece termoreglarea lor în prima lună de viață este instabilă..

Este interesant! Pentru multe pisici, obișnuința de a se cufunda împotriva cuiva cald înainte de a merge la culcare continuă până la maturitate. Chiar dacă pisica stă întinsă lângă tine, ea experimentează intimitate și confort..

De ce să dormi cu pisici este rău?

Cu toate acestea, există unele dezavantaje ale împărțirii patului cu o pisică. Pisicile „trag” bacterii patogene pe labe, de exemplu, dintr-o cutie de gunoi sau de pe stradă. Se știe că o persoană se poate infecta de la o pisică helminti, ciuperci și unele comune infecții virale. Dacă pisica ta are purici, te pot mușca cu ușurință. Dar toate aceste probleme sunt rezolvate prin controlul igienei și tratamente preventive regulate pentru paraziți..

A dormi cu pisici poate fi periculos pentru:

  • Copii sub 5 ani.
  • Alergici.
  • Astmatici.
  • Persoanele care suferă de sindromul imunodeficienței.

Deoarece pisicile sunt animale nocturne, dormitul în același pat poate să nu fie atât de odihnitor.. Dacă animalul tău de companie vrea să „fie activ” va trebui să te ridici și să-i deschizi ușa. O, da, ușa nu trebuie închisă, deoarece pisica se va întoarce, va începe să zgârie ușa și să măiește, pentru că a plecat doar pentru a verifica teritoriul, va dura 30-40 de minute.

În timpul unui „atac” de activitate, pisica poate merge pe pat sau direct peste tine, culcându-se și ridicându-se din nou până găsește locul perfect pentru a dormi. Singura modalitate de a dormi cu o pisică fără treziri nesfârșite sunt jocurile active înainte de culcare, la 10-15 minute după hrănire.

5 motive cheie pentru care pisicile dorm la picioarele proprietarului

  • Călduros. Pisicile preferă să doarmă în locuri calde. Ele gravitează către surse externe de căldură, deoarece încălzirea reduce consumul de energie. În timpul zilei, puteți vedea pisici care caută surse externe de căldură - glafuri, calorifere, aparate de uz casnic. Noaptea, toate sursele de căldură externă (cu excepția radiatoarelor de încălzire) sunt „oprite”, astfel încât pisica se încălzește asupra persoanei.
  • Confort. Toată lumea, inclusiv pisicile, vrea să se simtă confortabil în timp ce dorm. Oamenii dorm pe o saltea confortabilă, cu o pătură confortabilă, iar pisica cu proprietarul.
  • Siguranță. Pisicile, fără încetare, „monitorizează” teritoriul. Chiar dacă nu s-a întâmplat vreodată nimic alarmant în locuință, animalul de companie va fi precaut să nu urmărească pericolul. O pisică poate adormi profund numai atunci când se simte complet în siguranță. A dormi lângă proprietar este una dintre tehnicile de apărare a turmei.
  • Dragoste. Credeți sau nu, pisicile își iubesc stăpânii. Dormitul împreună este o modalitate de comunicare și contact strâns..
  • Miros. Parfumul proprietarului este o sursă de confort pentru pisică. Când animalul de companie aude bătăile inimii și miroase proprietarul, se poate relaxa complet.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 5 Motive pentru care o pisică iubește să doarmă la picioare