Băutor automat pentru pisici: pe care să îl alegeți

Băuturile automate de pisici sunt aparate alimentate de la rețea. Înlocuiesc băuturile și bolurile standard, din care animalele de companie uneori refuză să bea deloc. Dacă o pisică locuiește într-o casă sau un apartament, ar trebui să aibă acces nestingherit nu numai la alimente, ci și la apă curată. Încălcarea regimului de băut este plină de dezvoltarea bolilor articulare, tulburări gastro-intestinale, tirotoxicoză, diabet, urolitiază.

Mulți crescători de animale de companie cu patru picioare observă că animalul gravitează instinctiv spre curgere, mai degrabă decât apă stătătoare, deoarece conține mai mult oxigen. Și unele rase, de exemplu, bengalizii și abisinienii, în general beau exclusiv din robinet. Pentru a-i ajuta să-și satisfacă instinctele naturale și să mențină echilibrul hidro necesar, au fost inventate dispozitive compacte unice..

 • filtru inlocuibil;
 • un corp cu o ieșire de apă (baterie sau elevație);
 • motopompa cu sursa de alimentare;
 • bazin-rezervor unde curge apa.

Băutorii auto pentru pisici nu numai că își potolesc setea, ci și atrag atenția animalului de companie. Modelele retroiluminate trezesc un interes real și vă permit să găsiți rapid un loc pentru udare în întuneric. Principalul lucru este că fântâna pisicii funcționează corect. Pentru a face acest lucru, trebuie să îl umpleți periodic cu apă curată și să-l curățați de murdărie..

Fântână de băut pentru pisici

Tipuri de băuturi automate

Conform principiului de funcționare, bolurile automate pentru pisici sunt automate, atunci când apa este furnizată de la un vas la altul în cerc, precum și modelele electrice. În acesta din urmă, apa este acționată de o pompă electrică. El îl poate servi sub formă de izvor, fântână joasă, pârâu sau cascadă. Aproape toate dispozitivele sunt completate cu filtre care înmoaie și dezinfectează apa de la robinet. Să luăm în considerare fiecare opțiune în detaliu:

 • Bol automat de băut. În el, apa circulă de la un recipient la altul (de la un dispozitiv de stocare închis la un vas deschis). Dintr-un rezervor care arată ca o sticlă de plastic, apa curge într-un bol de băut. Un design atât de simplu este convenabil de utilizat. Ea înțelege și nu ocupă mult spațiu în călătorii și călătorii. Dispozitivul este potrivit chiar și pentru pisoii mici. Unii proprietari adorm într-un vas de băut atât de convenabil, chiar și furaje mici granulate.

Bol automat de băut

 • Fântână de băut cu cupolă. O pompă electrică dintr-un astfel de dispozitiv împinge apa spre exterior la o anumită înălțime, care poate fi reglată. Curge în jos către tava inferioară. Pisicilor le place, de obicei, să lingă apa de pe cupolă și să se joace cu ea cu labele..

Fântână de băut cu cupolă

 • Alimentator automat și băutor pentru pisici. Un astfel de model multifuncțional permite nu numai udarea animalului, ci și hrănirea acestuia cu alimente uscate. El, ca apa pură, intră în castron pe măsură ce este golit. Acest dispozitiv costă un ordin de mărime mai scump decât bolurile standard pentru băut pisici, dar este foarte convenabil dacă proprietarii nu sunt acasă mult timp.

Alimentator automat și băutor pentru pisiciCel mai adesea în magazinele de aprovizionare pentru animale de companie există băuturi automate din plastic, dar există opțiuni din oțel inoxidabil, ceramică, porțelan, dar sunt mai puțin practice și durabile. Aproape toate fântânile automate sunt echipate cu filtre de carbon înlocuibile care purifică apa de la robinet de impurități și o saturează cu oxigen. De asemenea, prind lână și praf, astfel încât să nu pătrundă în tractul digestiv al animalului. Aceste filtre sunt de obicei înlocuite o dată pe lună. Cartușele de schimb se vând separat la magazinele de aprovizionare pentru animale de companie.

Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați

Experții recomandă în primul rând să stabilească dimensiunea băutorului. Dacă mai multe pisici mari locuiesc în casă, este mai bine să luați o opțiune mai largă sau cu mai multe băuturi, astfel încât toate animalele de companie să aibă suficient spațiu pentru a se juca cu fântâna și a bea apă în același timp. De asemenea, este necesar un rezervor de apă mai mare - până la 4-6 litri, iar bolurile sau cupola în sine nu ar trebui să emită un miros puternic neplăcut.

O fântână instabilă din plastic ușor nu se potrivește pisoilor activi și mobili, care pot transforma pur și simplu o structură fragilă. Pentru aceste pisici obraznice, este mai bine să apelați la băuturi automate din ceramică și metal mai stabile și mai grele, de exemplu, marca Perfect Fit. Dacă sunt disponibile doar opțiuni din plastic, acestea ar trebui să aibă o acoperire cauciucată sau picioare antiderapante..

Băutură automată de pisici

Merită, de asemenea, să faceți provizii pentru mai multe filtre înlocuibile pentru dispozitiv simultan, astfel încât mai târziu să nu mergeți la cumpărături în căutarea opțiunii dorite. Un băutor de calitate, indiferent de cost, ar trebui să funcționeze în liniște. Motorul zgomotos nu numai că va speria animalul, ci va interfera cu toți membrii gospodăriei. Prin urmare, înainte de a decide ce băutor automat pentru pisici să aleagă, trebuie să îl porniți și să-l vedeți în acțiune..

Reguli pentru funcționarea bolurilor pentru pisici

Alimentatoarele automate de pisici necesită îngrijire regulată și utilizare adecvată. Nu este dificil, principalul lucru este să urmați recomandările producătorului:

 1. Nu porniți aparatul electric dacă sunt vizibile defecte, așchii sau fisuri..
 2. Inițial, deși nu este apă în ceașca sippy, este interzisă pornirea dispozitivului. Dacă rezervorul se scurge treptat, atunci la sfârșit va funcționa un senzor de oprire automată pentru a preveni arderea sau supraîncălzirea.
 3. Se recomandă să spălați toate părțile băutorului sub apă curentă cel puțin o dată pe săptămână, inclusiv filtrul și pompa detașabilă..
 4. Apa trebuie schimbată cel puțin o dată pe zi. Se recomandă utilizarea îmbuteliatului. Apa dură de la rețea în timp lasă depozite de var pe pereții fântânii, ceea ce reduce durata de viață a dispozitivului. De asemenea, producătorii de băutori de pisici nu recomandă utilizarea apei fierte sau fierbinți. Ar trebui să fie rece sau la temperatura camerei.
 5. Instalați băutorul automat de pisici numai pe o suprafață dură, plană și uscată, departe de orice aparat electric și aparat de uz casnic.

Respectarea acestor reguli simple permite fântânilor automate pentru pisici să servească mulți ani. Pentru a mulțumi animalele de companie cu patru picioare și proprietarii lor, care s-ar putea să nu-și facă griji cu privire la faptul că animalul lor nu primește umiditate dătătoare de viață.

Bol automat pentru pisici

Recenzii proprietarului

Marina, proprietarul pisicii siameze Mi-Mi

„Mi-am cumpărat animalul de companie un bol excelent în formă de fântână. Prima mea zi preferată a fost precaută cu dispozitivul, apoi m-am obișnuit și acum beau doar de acolo ".

Veronica, amanta pisicii Haze

„Animalul meu a refuzat să bea apă dintr-un castron simplu, deși am schimbat-o zilnic. I-a plăcut robinetul pe jumătate deschis, dar nu pot să-l țin tot timpul deschis. Pentru ca pisica să consume suficient lichid în timpul zilei când nu sunt acasă, am temperat băutorul automat. Un dispozitiv foarte convenabil, este ieftin și s-a îndrăgostit imediat de Haze-ul meu ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Alina, medic veterinar cu 7 ani de experiență

„Aduc deseori pisici slăbite și pisici la mine, care pur și simplu nu primesc suficientă apă. Ei suferă de o lipsă de apă în organism, deoarece refuză să bea apă stagnantă. Îi sfătuiesc pe proprietari să comande noi băutori auto pentru pisici, și anume acele mărci care au cele mai bune recenzii. Aceasta este o soluție excelentă și salvează animalul de la deshidratare, mai ales în căldura verii ".

Konstantin, medic veterinar cu 10 ani de experiență

„Instinctiv, multe animale sunt atrase de apa curgătoare. Le place să o bea, să urmărească mișcarea. Mulți dintre clienții noștri folosesc de mult timp băuturi speciale speciale pentru pisici. Îi sfătuiesc în primul rând să respecte toate regulile de siguranță, astfel încât dispozitivul să nu dăuneze animalului de companie. ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Băutor automat pentru pisici: pe care să îl alegeți