Lapte praf pentru pisici

Uneori se întâmplă ca după nașterea pisoiilor, pisica să nu poată să-i hrănească independent cu lapte matern. Un înlocuitor de lapte pentru pisici va ajuta la rezolvarea acestei probleme. În acest articol vă vom spune despre caracteristicile laptelui de pisică, vă vom ajuta să alegeți un înlocuitor de calitate și, de asemenea, vom vorbi despre dozajul și utilizarea acestuia..

De ce laptele de pisică este special?

La prima vedere, s-ar putea părea că laptele de pisică nu diferă semnificativ de celelalte tipuri de lapte. Acest lucru este adevărat: are nu numai aceeași consistență și aspect, ci și compoziția chimică. Doar raportul substanțelor conținute în acesta diferă. Ca procent, acestea sunt distribuite după cum urmează:

 • 70-75% apă;
 • grăsimi nu mai mult de 12%, ceea ce este semnificativ mai scăzut (cu aproximativ 6%) decât în ​​laptele de vacă și capră;
 • 3-5% cad pe lactoză;
 • aproximativ 10% - proteine.

După cum puteți vedea, laptele de pisică este semnificativ diferit de laptele normal. În plus, în timpul primei hrăniri cu lapte matern, anticorpii speciali sunt transferați la pisoi, care protejează descendenții de diferiți viruși și formează imunitatea copiilor. Prin urmare, este imposibil să înlocuiți complet laptele matern pentru un pisoi cu analogi naturali..

Ce substitut de lapte de pisică să aleagă?

Deoarece este aproape imposibil să înlocuiți laptele unei mame-pisici cu analogi naturali, mulți producători de alimente pentru pisici și produse pentru animale de companie oferă proprii analogi ai laptelui matern. Lapte praf pentru pisoi are o serie de avantaje față de amestecurile care pot fi preparate acasă. O astfel de nutriție este mai echilibrată, deoarece, atunci când o creează, producătorii iau în considerare nevoile pisoilor de vitamine esențiale, minerale, aminoacizi și alte oligoelemente..

Compoziția unor astfel de amestecuri include, de asemenea, acizi grași precum Omega-6 și Omega-3, care au un efect bun asupra metabolismului pisoiilor, care la rândul său stimulează dezvoltarea corectă a unui corp în creștere și formarea unei imunități fiabile..

Există opinia că pentru diferite rase de pisici este necesar să se selecteze diferiți înlocuitori. De fapt, această opinie este greșită. Lapte praf pentru pisoi este versatil. Singura diferență este doza care trebuie hrănită la pisoi și depinde de greutatea animalului și nu de rasă..

Există destul de mulți producători de lapte praf pentru pisoi. Produsele lor diferă atât prin preț, cât și prin compoziție.. Produsele acestor producători sunt de cea mai înaltă calitate.:

 • Royal Canin (Lapte Babycat);
 • Nutri-Vet;
 • Hartz;
 • Vo-Toys;

Laptele praf de la acești producători conține toate componentele necesare dezvoltării corecte a pisoilor..

Este posibil să pregătiți formulă de lapte pentru pisoi acasă?

Înlocuitorii de lapte de pisică disponibili în comerț sunt destul de scumpi. În plus, nu este întotdeauna posibil să le cumpărați rapid și trebuie să începeți să hrăniți pisoii literalmente imediat după naștere..

Deși medicii veterinari nu recomandă hrănirea pisoilor cu lapte de casă, ne vom uita în continuare la cele mai frecvente rețete.. Sunt adecvate ca înlocuitor de urgență și pe termen scurt pentru laptele matern. Iată-i deci:

 • Trebuie să luați 500 ml de lapte, amestecați cu un gălbenuș de pui și patru linguri de zahăr. Preparatele vitaminice zdrobite în pulbere (Revit, Vetoron sau analogi) trebuie adăugate amestecului rezultat.
 • Puteți hrăni pisoii cu amestecuri de alimente pentru bebeluși, diluându-i cu apă așa cum este indicat pe ambalaj. Cel mai bun pentru asta este Nutrilon..
 • Luați lapte condensat (20%) fără zahăr și apă. Trebuie să adăugați făină de oase (1 lingură pe 1 litru de lichid). Formula pregătită conform acestei rețete este potrivită pentru nou-născuți..

Amestecul rezultat ar trebui să fie bine amestecat. Trebuie să hrăniți pisoiul printr-o pipetă sau seringă cât mai atent posibil, astfel încât bebelușul să nu se sufoce. Înainte de hrănire, amestecul trebuie încălzit la 39-40 de grade. Nu se recomandă păstrarea unui astfel de amestec mult timp. Este mai bine să gătiți imediat la fel de mult cât pot mânca pisicile la un moment dat..

Caracteristicile preparării amestecului de lapte

Secvența de gătit pentru toți înlocuitorii de lapte de pisică este aproape aceeași. Instrucțiunile detaliate sunt deja tipărite pe ambalaj și, de regulă, sunt destul de detaliate și de înțeles. Vom lua în considerare doar câteva dintre caracteristicile utilizării unor astfel de amestecuri.:

 • în primul rând, nu merită să cumpărați o mulțime de înlocuitori. De regulă, nu este potrivit pentru depozitarea pe termen lung și este periculos să folosiți un produs expirat, deoarece bacteriile patogene se formează în lapte praf în timpul depozitării pe termen lung;
 • mâinile și ustensilele în care veți prepara amestecul trebuie să fie sterile. Această recomandare se aplică în special pisicilor nou-născuți, deoarece în primele zile după naștere, imunitatea lor nu a fost încă pe deplin formată, iar corpul este foarte vulnerabil la viruși și bacterii;
 • amestecul trebuie preparat exact cât mănâncă pisicile odată. Substituentul pregătit nu poate fi păstrat la frigider;
 • trebuie să înțelegeți în mod clar cât de mult amestec ar trebui să mănânce pisoiul. De obicei, instrucțiunile conțin tabele prin care puteți determina ce porțiune este potrivită pentru animal. Cu toate acestea, uneori este necesară ajustarea individuală a dozei amestecului, deoarece atât hrănirea cât și supraalimentarea sunt dăunătoare pentru copil. Trebuie să monitorizați fecalele pisoiului. Dacă bebelușul este supraalimentat, excrementele sunt ușor curgătoare și gălbui. Dacă scaunul pisoiului este în regulă, iar după hrănire nu pare letargic și neliniștit, atunci este plin și dimensiunea porției este corectă..

Concluzie

După cum puteți vedea, hrănirea artificială a pisoiilor este un proces destul de trist și scrupulos. Cu toate acestea, dacă urmați toate instrucțiunile și recomandările, un înlocuitor de lapte de pisică pentru pisici va putea înlocui calitativ alăptarea pentru bebeluși și vor crește sănătoși..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Lapte praf pentru pisici