Pisica a refuzat pisoiul

Confruntați cu o problemă când o pisică a abandonat pisoii, proprietarii mamei proaspăt făcute pot deveni confuzi sau chiar pot începe să intre în panică. Acest lucru nu merită făcut. Este mai bine să vă liniștiți, să încercați să înțelegeți motivele unui astfel de comportament nestandard și apoi să reacționați în funcție de situație.

Deci, să încercăm să identificăm motivele.

Sufera de eclampsie (febra laptelui)

Aceasta este o boală nervoasă acută la pisicile însărcinate și care alăptează, cauzată de o scădere a calciului din sânge. În același timp, se observă nervozitatea pisicii. S-ar putea să se ascundă și să ascundă pisoii, sau să respingă pisoii și poate chiar să încerce să-i mănânce. De asemenea, este posibilă o încălcare a coordonării mișcărilor, convulsiilor. O pisică poate muri fără asistență medicală în timp util..

Mastită

O pisică poate să nu mai admită pisoii dacă dezvoltă mastită..

Fără lapte

Este posibil ca pisica să nu aibă încă lapte.

Pisicuțele nu sunt viabile

De asemenea, medicul veterinar va examina descendenții. Pisicile au tendința de a arunca pisoii neviabili. În această situație, cu greu poți face nimic.

Teama de durere

De asemenea, pisicile tinere pot considera pisoii ca fiind cauza durerii experimentate și caută să le evite. Apoi, trebuie să mergi la șmecherie și, mângâind pisica, să-i pui pisoii pentru hrănire. Și, de asemenea, încurajați fiecare atenție la pisoii cu laude și delicii.

pisică și pisoi nou-născut

Cum să aibă grijă de pisoii nou-născuți

Ei bine, ce se întâmplă dacă pisica a renunțat la pisoi pentru că este foarte bolnavă și acum are nevoie de ajutor? Atunci proprietarii familiei de pisoi vor avea nevoie de multă putere și atenție atât pentru suferința însăși, cât și pentru descendenții ei..

Pisicuțele vor trebui ținute pe un tampon de încălzire învelit într-un prosop (cald, dar nu fierbinte). Hrăniți-vă în mod regulat până când pisoiul este plin și adoarme.

Dacă pisoii se târăsc și scârțâiesc neliniștiți, atunci sunt subnutriți și porțiunile de lapte ar trebui să fie mărite. După ce a mâncat, este foarte important să masăm burtica bebelușului, astfel încât acesta să poată merge la toaletă (ei nu învață să facă acest lucru singuri imediat).

pisică și pisoi

De la prima până la a doua săptămână

Înlocuitorii laptelui de pisică sunt perfecti pentru hrănirea pisoilor nou-născuți. Le puteți cumpăra de la farmaciile veterinare. De asemenea, puteți achiziționa un biberon acolo. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci formulele uscate pentru sugari sunt, de asemenea, adecvate, numai că trebuie diluate mai subțiri decât în ​​instrucțiuni și ar trebui adăugate câteva picături de vitamina D.

Laptele de vacă și de capră sunt slab adecvate pentru hrănire (au un conținut scăzut de proteine ​​în comparație cu laptele felin). Laptele trebuie să fie ușor cald atunci când se hrănește.

Din a treia săptămână

Puteți începe să adăugați terci de lapte lichid la dieta pisicilor..

Din a patra săptămână

În terci adăugăm carne de vită fiartă tocată mărunt, pește fiert răsucit, brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, ouă. În același timp, puteți începe să învățați animalele de casă la castron (Cum să hrăniți pisoiul).

pisică și pisoi

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica a refuzat pisoiul