American curl: pisici și pisici

Oamenii care nu sunt strâns asociați cu creșterea pisicilor se uită la majoritatea raselor moderne și nu înțeleg în ce fel diferă de curtea Murok? Nu același lucru se poate spune despre American Curl! Aspectul remarcabil al acestor pisici atrage imediat atenția: urechile lor unice sunt îndoite în spate și decorate cu un smoc gros de blană. Dar, pe lângă aceasta, Buclele au un caracter extraordinar pe care mulți le vor plăcea..

În iulie 1981, în sudul Californiei, o familie de fermieri a ridicat un pisoi vagabond cu urechi curbate. Pisica a fost numită Shulamith - în cinstea frumuseții din pildele regelui Solomon. Deci, același pisoi a devenit strămoșul rasei, care a primit numele American Curl..

În decembrie 1981, Sulamith a născut primii ei patru pisoi de diferite culori: maro tabby, negru, alb-negru și vârf de râs. În câteva zile, proprietarii au observat că urechile tuturor celor patru pisoi au fost întoarse înapoi, ca și mamele lor. Primii pisoi au fost distribuiți persoanelor care au fost de acord să creeze frumuseți unice. Doi ani mai târziu, consultanții CFA au confirmat unicitatea trăsăturilor transmise din generație în generație de la Shulamith și descendenții ei. Din acel moment, a început o selecție și o reproducere mai serioasă a rasei înregistrate..

Buclele americane au fost prezentate oficial la Palm Spring în octombrie 1983 la CFA Show. În 1985, noua rasă American Curl a fost acceptată la campionatul TICA, cinci ani mai târziu la WCF și CFA și au devenit participanți FIFe în 2002.

Buclele americane sunt înregistrate oficial la WCF, TICA, RUI, FIFe, WFF și CFA.

Acum, reproducerea buclelor se efectuează prin reunirea reprezentanților de rasă pură a rasei sau cu participarea pisicilor domestice cu date similare. Acest lucru vă permite să adăugați varietate și să mențineți calitatea descendenților..

Recenzie video a rasei de pisici American Curl:

Aspect și standarde

Buclele americane sunt subțiri și bine echilibrate, cu oase grele. Greutatea pisicilor variază de la 3-5 kg; la pisici poate ajunge la 7 kg. Dimorfismul sexual este pronunțat: pisicile au o frunte mai largă și obraji mari.

Cap și bot

Capul este în formă de pană cu unghiuri netede. Pernele Vibris sunt rotunde. În profil, un nas drept de lungime moderată și o ușoară creștere de la ochi la frunte sunt clar vizibile. Barbia este ferma. Ochii în formă de migdale sunt stabiliți ușor oblic, distanța dintre ei este egală cu dimensiunea ochiului. Culoarea poate fi oricare, cu excepția albastru, nu are nimic de-a face cu culoarea hainei.

Separat de urechi

Urechile buclelor au forma unui arc neted, deviat înapoi de la 90 la 180 de grade. O abatere de 135 de grade este considerată norma. Baza urechii este realizată din cartilaj dur, marginile trebuie să fie netede, iar vârfurile urechilor să fie rotunjite și flexibile.

Unghiul buclei are o mare importanță. Dacă nu este mare, atunci pisoiul este pur și simplu denumit animale de companie, pisicile cu o buclă medie iau parte la selecție, dar numai buclele cu un unghi de buclă abrupt sunt permise la expozițiile internaționale. Ar trebui să existe un coc luxuriant de păr în urechi..

Locuințe

Curlul american are o structură osoasă grea și este moderat muscular. Corpul este alungit și subțire. Coada este lungă, largă la bază. Picioarele sunt de lungime medie, proporțional cu corpul. Labe rotunjite.

Lână și posibile culori

Există două tipuri de lână în rasă:

  • Pisicile cu păr lung au o haină moale și mătăsoasă, cu puțină sau deloc pufă. Părul de gardă de lungime diferită pe tot corpul, gulerul și coada sunt cel mai bine coborâți.
  • Pisicile cu părul scurt au, de asemenea, un strat moale, mătăsos, care este strălucitor și nu se potrivește perfect corpului. În general, este destul de elastic și, de asemenea, îi lipsește un substrat..

Culoarea rasei American Curl poate fi variată, nu sunt permise decât punctul tabby și albul fum.

Caracter

Pisicile American Curl au o dispoziție blândă, prietenoasă. Sunt energici, curioși și foarte jucăuși, dar în același timp inteligenți și curați. Interesant este că starea de spirit jucăuș durează până la bătrânețe..

Buclele sunt inteligente, amintiți-vă rapid regulile casei și comenzile simple. Învățarea este adesea percepută ca un joc la o vârstă fragedă, astfel încât proprietarii trebuie să folosească din când în când un ton blând de comandă..

Datorită naturii lor non-conflictuale, buclele sunt excelente pentru familiile cu copii mici. Desigur, se pot zgâria dacă copilul doare într-o criză de tandrețe, dar în primul rând vor încerca să se ascundă. Pentru aceste calități, acestea sunt preferate în majoritatea țărilor lumii..

American Curl este foarte puternic atașat de proprietarul său și se va simți cel mai bine într-o familie numeroasă, unde rareori este goală. În majoritatea cazurilor, nu se tem deloc de sosirea oaspeților zgomotoși și sunt fericiți să participe la toate treburile casnice. Aceste pisici sunt foarte vorbărețe, miau puțin, dar ronțăie mult și zgomotos. Dacă animalul este singur mult timp, acest lucru îi poate afecta negativ sistemul nervos și comportamentul..8446917475_509290a073_k

Coabitarea cu alte animale

Prin natura lor, buclele sunt non-conflictuale și se înțeleg bine cu alte animale de companie. Dar nu ar trebui să vă așteptați prea mult de la ei, rozătoarele mici și păsările vor provoca cumva instinctul de vânătoare. Pisicile care nu sunt castrate pot fi agresive față de frați.

Recenzii ale rasei

Majoritatea proprietarilor vorbesc foarte pozitiv despre pisicile American Curl. Toate, la fel, notează afecțiunea lor extraordinară pentru o persoană, care este uneori pe punctul de a fi supărată. Buclele trebuie constant să fie aproape de o persoană, necesită multă atenție și participă la toate treburile casnice. Am colectat cele mai frecvente recenzii despre American Curl:

recenzii despre curl american

Următorul autor menționează afecțiunea extraordinară, inteligența și jucăușa copilăroasă a Buclelor.

Recenzie American Curl

Amprenta urechii crescătorului:

feedback despre curl american pe forum

Buclele ronronesc foarte mult. Așa că arată o varietate de emoții sau doar vorbesc cu iubitul lor proprietar. Dar miaună în liniște și nu des.

recenzie despre buclele americane

Oamenii care apreciază independența și mai ales independența la o pisică ar trebui să se gândească la o altă rasă, buclele nu pot trăi fără proprietarul lor iubit.

Întreținere și îngrijire

Buclele, ca majoritatea raselor moderne, sunt perfect adaptate pentru a locui într-un apartament. Nu există cerințe speciale, veți avea nevoie de un kit standard pentru pisici: boluri, câteva jucării (un set de joacă este foarte de dorit), o tavă, un stâlp de zgâriere și produse de îngrijire. În ceea ce privește locul de dormit, pisica cel mai probabil va prefera patul stăpânului. Dacă plănuiți o plimbare, ar trebui să aveți grijă de vaccinări, ciobire și cumpărarea unui ham.

Copiilor și străinilor trebuie să li se spună din timp că urechile acestor pisici sunt inviolabile! Nici măcar nu-ți poți mângâia urechile.

Îngrijirea pisicilor este ușor diferită în funcție de lungimea hainei, dar principiul periajului este același. În primul rând, lână este pieptănată cu un pieptene cu dinți scurți, îndepărtând firele moarte și apoi netezite cu o perie naturală de masaj cu peri. Pisicile cu părul scurt sunt pieptănate o dată pe săptămână, cu părul lung - de 2 ori. În timpul mutării sezoniere, după cum este necesar. De multe ori nu este recomandabil să scăldați bucla. De obicei, procedurile de apă sunt prezentate cu câteva zile înainte de expoziție, dar nu mai des de o dată pe trimestru. Șampoanele și balsamurile sunt selectate în funcție de lungimea stratului. Șampoanele uscate pot fi folosite pentru a îndepărta murdăria minoră.

Se recomandă să vă curățați urechile numai după cum este necesar. Nu este recomandabil să folosiți bețe pentru urechi; este mai bine să cumpărați loțiuni speciale pentru curățare delicată. Scurgerea ochilor este îndepărtată folosind prosoape de hârtie sau cârpe fără scame înmuiate în apă caldă.

Caracteristici de putere

O dietă echilibrată de înaltă calitate este ceea ce are nevoie un bucl american de orice vârstă. Majoritatea crescătorilor recomandă alegerea alimentelor preparate din comerț super-premium, conservate sau uscate. Pentru pisoi, trebuie să cumpărați special formulate și rații.

Mâncarea naturală (nu are nimic de-a face cu mâncarea de la masă!) Este, de asemenea, acceptabilă, dar problematică. Este destul de dificil să dezvolți o dietă completă și este aproape imposibil să forțezi o pisică să mănânce toate alimentele de care are nevoie, ceea ce duce în cele din urmă la o deficiență a anumitor elemente.

Pisicuță American Curl în fotografie

Sănătate și longevitate

Buclele americane au o sănătate excelentă, nu au fost identificate boli genetice. Spre deosebire de Scottish Folds, gena curlului urechii nu are consecințe negative. Speranța medie de viață 14-15 ani.

Selecție pisică și preț

Când două bucle sunt împerecheate, aproape toți descendenții se nasc cu urechi ondulate. Dacă unul dintre părinți are urechi obișnuite, atunci mai mult de jumătate se vor naște cu urechi ondulate. Această caracteristică uimitoare apare timp de 2-10 zile, iar procesul de îndoire în sine poate dura până la 4 luni.

Este imposibil să se prevadă ce grad de buclă a urechii va fi, în plus, pisicile cu o buclă mare pot da naștere pisoilor cu una mică și invers.

Prețul unei bucle americane depinde de calitatea urechilor. Pisicuțele cu urechi drepte sau bucle slabe sunt vândute cu 8-10 mii de ruble și sunt considerate animale de companie. Exemplarele de expoziție cu date excelente costă aproximativ 20-25 mii de ruble pe Avito, Animalele cu perspectivă de reproducere pot costa mult mai mult.

Pisoii ar trebui să se mute într-o casă nouă nu mai devreme de 2,5-3 luni, sănătoși, vaccinați și instruiți în bune maniere.

Buclă americană cu urechi curbate

rasa pisicilor - American Curl

buclă americană din imagine

buclă americană

Pisici American Curl

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » American curl: pisici și pisici