Rase de pisici cu urechi mici

Pisicile cu urechi mici sunt drăguțe și drăguțe, multe dintre ele se disting prin dispoziția lor prietenoasă, sociabilitate și devotament. Rasele acestor animale sunt foarte diverse..

Caracteristicile rasei sunt după cum urmează:

 • Un bun indicator al sănătății, cu îngrijire adecvată, pisicile pot trăi mai mult de 15 ani.
 • Psihic stabil.
 • Pliurile scoțiene sunt aproape tăcute, rareori miaună.
 • Urechile, datorită formei lor neobișnuite, sunt atât de mici încât sunt practic invizibile.

Rasa este potrivită pentru familiile cu copii, deoarece pisicile sunt foarte mulțumite de micii lor proprietari și se joacă cu ele cu plăcere..

Primii reprezentanți ai rasei au fost găsiți în Scoția, progenitorul este o pisică domestică simplă, al cărei pli s-a manifestat datorită unei mutații. După naștere, pisoii au urechi normale, care sunt destul de mici, dar când animalul crește, își va dobândi caracterul recunoscut. Nu toți pisoii scoțieni devin plini, în primele săptămâni apariția lor viitoare nu poate fi prezisă nici măcar de crescător.

În fotografie, puteți vedea că urechile lor sunt apăsate pe un cap rotund, corpul este de dimensiuni medii, coada este proporțională cu acesta. Paltonul este dens, pluș, dar poate fi lung.

persană

O pisică cu urechile erecte de dimensiuni mici este o rasă persană, foarte frumoasă, a cărei istorie a originii nu a fost încă dezvăluită în cele din urmă. Unii oameni de știință îi atribuie o rudenie cu pisicile de stepă, locuitori sălbatici din Asia, alții cred că strămoșul direct al perșilor este pisica lui Pallas, care se caracterizează și prin urechi în miniatură. Trăsăturile distinctive ale rasei sunt următoarele:

 • Corpul este mare, cu picioarele joase, cu pieptul musculos și umerii dezvoltați.
 • Coadă pufoasă medie.
 • Urechile deschise.
 • Nas mic, mic.
 • Greutatea medie a unui animal adult este de aproximativ 7 kg.
 • Blana este foarte lungă, mai mare de 10 cm, groasă, dar subțire. Un smoc de păr se găsește cel mai adesea între gheare.

Proprietarul unui animal atât de frumos ar trebui să se pregătească pentru îngrijirea zilnică a părului lung, altfel se va rostogoli și pisica va arăta neglijent. Cu toate acestea, ca alternativă, puteți lua în considerare achiziționarea unui persan exotic, o rasă atractivă cu păr moale, ca de pluș, scurt..

Bucla americana

O altă rasă minunată de pisici cu urechi mici se numește American Curl. Sunt creaturi foarte pașnice, cu părul gros, care poate fi lung sau scurt. Pisicile se împrumută bine la antrenament, pot merge cu stăpânul cu lesa, sunt active și le place să se joace. O caracteristică distinctivă - urechile sunt mici, cu ciucuri, ceea ce face ca aspectul pisicii să fie recunoscut.

În fotografie puteți vedea că reprezentanții rasei au auricule care sunt îndoite spre exterior. Prin urmare, animalul în sine arată destul de distractiv și neobișnuit, în timp ce caracterul animalului este foarte flexibil, se înțeleg bine cu copiii, sunt discrete, dar se joacă cu plăcere cu proprietarul.

Puteți distinge astfel de caracteristici ale aspectului Buclelor:

 • Un corp slab, muscular, de dimensiuni medii, cu un stern puternic și membre puternice.
 • Cap în formă de pană.
 • Ochi ovali mari, culori acceptabile - verde, albastru, auriu.
 • Palton fin matasos cu un substrat mic.

Aceste pisici vor deveni prieteni adevărați mulți ani, dar marele lor dezavantaj este că trebuie să ai grijă de urechi foarte atent. Sunt foarte curioși, se înțeleg bine cu alte animale de companie, se înțeleg cu copiii.

Pisicile cu urechi mici sunt creaturi uimitor de drăguțe și drăguțe, care vor îmbunătăți starea de spirit a proprietarului în fiecare zi, cu jocurile lor amuzante.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de pisici cu urechi mici